REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PNL: Intrarea României în recesiune, efect al guvernării dezastruoase a PSD

PNL: Intrarea României în recesiune, efect al guvernării dezastruoase a PSD

Replica API 16 august 2014 | 00:00 191

Comunicat de presă PNL Constanţa:

Evoluţia negativă a economiei româneşti şi lipsa de răspunsuri a lui Victor Ponta confirmă ceea ce Partidul Naţional Liberal a semnalat în repetate rânduri, şi anume că premierul şi partidul său nu sunt capabili să guverneze.

PNL s-a opus permanent măsurilor care au determinat regresia economiei, taxelor şi impozitelor care au sufocat cetăţeanul. Politica de supraimpozitare promovată de Guvern - acciza pe motorina, TVA 24%, taxa pe stâlp, care a luat prin surprindere mediul de afaceri - precum şi scăderea investiţiilor, blocarea absorbţiei fondurilor europene, lipsa reformelor structurale, amânarea succesivă a intrării în vigoare a Codului Fiscal reprezintă cauze ale recesiunii tehnice.

Vinovăţia ştim cu toţii că aparţine doar şefului Executivului, Victor Ponta, care în loc să fie preocupat de politicile economice sănătoase, a avut drept unică prioritate încheierea şi menţinerea pactului de coabitare cu Traian Băsescu. În felul acesta, Ponta s-a pus la adăpost şi a avut girul preşedintelui pentru măsurile dezastruoase pe care le-a adoptat.

Aşadar, principala cauză a eşecului acestei guvernări este corupţia. Sub mandatul lui Victor Ponta, apropiaţii premierului au primit acces direct la banii publici, cazul Duicu fiind exemplul elocvent al traficului de influenţă făcut chiar din biroul primului ministru.

În aceste condiţii, dacă lăsăm reducerea CAS doar pe seama promisiunilor PSD, este evident că măsura nu va intra nicicând în vigoare. Tocmai de aceea, parlamentarii Alianţei Creştin-Liberale au solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a da o şansă scăderii CAS de la 1 octombrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108