REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Poliția, controale la vânzătorii de articole pirotehnice

Poliția, controale la vânzătorii de articole pirotehnice

Virgil STOIAN 29 decembrie 2023 | 00:00 1136

La data de 27 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Subtanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice. Activitățile au fost derulate în 4 piețe și la sediile a 11 societăți comerciale din județul Constanța.

Politia, controale la vanzatorii de articole pirotehnicepetarde

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 3.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea indisponibilizării 115 kilograme de articole pirotehnice care erau oferite spre vânzare fără respectarea normelor legale.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni la Legea 126/1995.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din comuna Lumina, s-a constatat că aceasta desfășoară operațiuni cu articole pirotehnice la o altă adresă decât cea prevăzută în avizul eliberat de de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Politia, controale la vanzatorii de articole pirotehnice

La punctul de lucru al societății comerciale în cauză au fost descoperite 65 de kilograme de articole pirotehnice, care au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale din orașul Ovidiu, s-a constatat că spațiul de lucru nu era autorizat, de Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru a desfășura operațiuni cu articole pirotehnice.

La punctul de lucru al societății comerciale în cauză au fost descoperite 45 de kilograme de articole pirotehnice, care au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Carrefour Mangalia artificiile se vand la intrarea in magazin dar nu le vede nimeni. Poate ia foc ca sa vad atunci pe unde mai iesitim, nea pompierii isi iau dreptul si se fac va nu vad
0
0
Oameni buni, ați auzit despre un analog al Via.gra, care este de 3 ori mai eficient și complet sigur la orice vârstă și, de asemenea, tratează bolile masculine. L-am testat personal si acum il recomand tuturor, este un lucru mega tare, citeste singur ce poate face-------> gg.gg/blubio
0
0
la ce rezbel e pe strazi este clar ca politia se face ca isi face treaba! Rusinica! Combaterea fenomenelor antisociale se face in strada si nu cu vrajeli in presa .... la fel bombardeaza politia in presa cu marea actiune blocada care e un mare fas... realitatea din strada e alta nu aia care se incearca a se induce cu articole de presa....
5
0
Ce drk face politia? Ca prin toate cartierele se trag petarde de dimineata pana seara, cainii latra ca nebunii si cei care au caini se cearta cu vecinii care nu se pot odihni de latraturi. Totul incepe din piata unde se vand la greu produse pirotehnice si politia nu patruleaza prin cartiere sa i amendeze cei care le folosesc in spatiul public de dimineata pana seara de parca e farsitul lumii.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468