REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Polițiștii constănțeni, în control la comercianții de petarde. Amenzi pe bandă rulantă

Polițiștii constănțeni, în control la comercianții de petarde. Amenzi pe bandă rulantă

A.F. 31 decembrie 2023 | 13:49 1175

La data de 30 decembrie a.c., polițiștii constănțeni au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.

Politistii constanteni, in control la comerciantii de petarde. Amenzi pe banda rulantafoto cu rol ilustrativ

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 8.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea indisponibilizării aproximativ 160 de kilograme de articole pirotehnice care erau oferite spre vânzare fără respectarea normelor legale.

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la Legea 126/1995.

Astfel, la data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul Investigații Criminale au efectuat o acțiune de verificare la punctul de lucru unei societăți comerciale din municipiul Mangalia. 

Cu această ocazie, au constatat că ar fi fost oferite spre vânzare materiale pirotehnice din categoriile F1 și P1, care nu aveau instrucțiuni de folosire în limba română.  

La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul Investigații Criminale au depistat în flagrant delict un bărbat, de 18 ani, 
care ar fi oferit spre vânzare articole pirotehnice, care nu aveau instrucțiuni de folosire în limba română, unor minori de 15 ani, respectiv 16 ani.

La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul Investigații Criminale au depistat în flagrant delict doi bărbați, de 18 ani, respectiv 23 de ani, care ar fi deținut fără drept articole pirotehnice din categoriile F2 și F3.

La data de 30 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat, în parcarea unui supermerket din municipiul Constanța, un bărbat, de 46 de ani.

În autoturismul acestuia au fost descoperite 100 de kilograme de materiale pirotehnice interzise publicului larg. 

La data de 30 decembrie a.c., polițiști din adrul Poliției Orașului Cernavodă, împreună cu polițiști din cadrul Gărzii de Coastă, au efectuat o acțiune de verificare la punctul de lucru al unei societăți comerciale.

Cu această ocazie, au fost descoperite și ridicate 84 de bucăți de articole pirotehnice din categoria F2, pentru a căror comercializare societatea nu deținea autorizație. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sergiu cam subtire cu praduiala anul asta ce sa intamplat esti bolnav ? Ce sa pensionat Titei si nu mai ai unde sa sifonezi ? Pe la agigea se construiește fara a respecta proiectul oare ISC stie ? Sau faci receptia cu spaga …., ramane de urmarit …. Trebuiesc sesizate organele competente pentru legalitatea actelor
0
0
Mai bine desfiintati serviciul politie locala,plin de trantori umflati!Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu (CT 99PCV),trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus!Eu(Comandasu) ca sa-mi pastrez postul sifonez colegii la sefi,un fel de pupincurist!
2
0
Sper să apuc, în viața asta, un sfârșit de an fără stresul și disconfortul produs de petarzii ăștia nenorociți. Am ajuns la stadiul în care mă bucur când citesc ca unul sau altul si-a pierdut un deget sau ce a mai pățit. Nu e lipsa de empatie, e faptul că prostia se plătește, uneori, cu viața.
0
0
Nu va mai cacati pe voi!degeaba Ii amendato,confiscati-le marfa!mai au si acasa,multi cumpara de pe net,la tara zici ca-i razbel,toti cioflingarii,ametitii,nehalitii si imputitii,au petarde si le bubuie toata ziua!politia....canci patrule sa-i amendeze,stau in masini,chiar daca aud,nu fac nimic ...Ii doare'n c*r,dar vor mariri de salarii....aplicati legea,amendato tiritorii si atirnache,veselii societatii,p******e ametite,care,de cretini ce sint ,dau banii pe pocnitori!niste zevzeci!
0
0
Folosirea materialelor pirotehnice este interzisa in spatiile publice. Dar, in realitate sunt folosite peste tot. Sunt aruncate in masina sau in curtile oamenilor care au caini distranduse pe seama discomfortului creat celorlalti. Halal societate si halal politie!
1
0
Si totusi in toate cartierele bubuie petardele de dimineata pana noaptea! Pirotehnicele F1 si P1 sunt mai mult pliciuri, dar, si astea nu se folosec in spatii publice, strazi sau la mai putin de 50 m de case. Toate celelalte pirotehnice se folosesc de catre pirotehnisti care in nici un caz nu isi cumpara materialele de la tarabe, deci, de ce exista tarabe cu materiale pirotehnice de clasa mai mare de F1sau P1? De ce politia nu patruleaza prin cartiere sa i amendeze pe cei care folosesc astfel de pirotehnice? La mine, in cartierul Baba Novac Kamsas, am vazut copii de 5/6 ani folosind petarde de putere cu parintii la 4/5 m distanta de ei! Grupuri de tineri se plimba prin cartier si dau cu peterde la fiecare 3/4 min, unde e politiaaaaaa! Si de unde le cumparaaaaaa?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468