REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţiştii de la Crimă Organizată se pregătesc să fileze puştii care petrec pe litoral

Poliţiştii de la Crimă Organizată se pregătesc să fileze puştii care petrec pe litoral

Replica API 18 aprilie 2012 | 00:00 268

Ai grijă ce faci la vară!

Ai grijă ce faci la vară!

Ca în fiecare sezon estival, în care mare parte din turiştii autohtoni şi nu numai se concentrează pe litoralul românesc, odată cu aceştia sosesc şi unele persoane certate cu legea, împărţite în două categorii: cele care comit unele fapte antisociale profitând de neatenţia sau naivitatea altora pentru a face bani, şi cei care se lasă "duşi de val" şi recurg la orice pentru a se simţi "high". Mai exact, este vorba, pe deoparte, de cei care aduc droguri pentru a le vinde turiştilor aflaţi la mare, iar pe de altă parte sunt cei care "o caută cu lumânarea", vorba românului, cumpărând droguri pentru consum propriu, asta pentru a da "culoare" distracţiei, astfel crescând şi criminalitatea organizată. Pe lângă aceştia, mai sunt şi cei care se ocupă de trafic de persoane, proxenetism, falsificare de bani sau alte fapte penale. Aici intervin poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cele două structuri făcând front comun în vederea depistării şi destructurării grupurilor infracţionale care comit fapte ce ţin de crima organizată.

În ultimii ani, tehnologia a făcut ca infractorii să folosească mijloace de ultimă oră şi folosesc maşini puternice şi rapide, dar şi poliţiştii din cadrul BCCO ţin pasul cu vremurile şi reuşesc, cam de fiecare dată, să destructureze astfel de grupuri infracţionale. Întrucât se apropie deschiderea sezonului estival 2012, şi poliţiştii de la Crimă Organizată se pregătesc să intre în noul sezon, care se anunţă "incendiar", după cum ne-a declarat şeful BCCO Constanţa, comisarul-şef Aurelian Pavel.

Reporter: Ce măsuri veţi lua în acest sezon estival 2012. Cum se anunţă acest sezon?

Aurelian Pavel: Sezonul estival 2012, care va începe pe 1 mai şi se va termina pe 15 septembrie, va fi un sezon fierbinte, datorită faptului că anul acesta se aşteaptă un număr crescut de turişti pe litoralul românesc, sunt foarte multe locaţii deschise, foarte multe locuri unde tinerii se vor aduna şi vor petrece timpul liber sau vacanţa. Din experienţa anilor trecuţi, în această perioadă, criminalitatea specifică Crimei Organizate este în creştere, motiv pentru care vom acţiona în sistem integrat, cu celelalte forţe participante, IPJ Constanţa, Garda de Coastă, Jandarmeria Română. Vom participa cu tot efectivul, iar principalele noastre obiective sunt, ca şi în ceilalţi ani precedenţi, limitarea traficului şi consumului de droguri, ca principală ameninţare, ulterior criminalitatea informatică, plasarea de valută falsă cât şi evaziunea fiscală rămânând de actualitate, şi vom încerca să avem o ripostă egală şi eficientă împotriva acestor fenomene infracţionale.

Rep.: Care sunt indicatorii potrivit cărora sezonul estival 2012 va fi mai "fierbinte" decât sezoanele trecute?

A.P.: Sunt nişte indicatori publici care sunt postaţi la Ministerul Turismului şi la prefecturile Constanţa şi Tulcea, pentru că avem competenţă pe ambele judeţe, iar în perioada sezonului estival sunt foarte mulţi oameni care îşi petrec vacanţele chiar şi în Deltă, la Sulina, sau pe plaje, în unele zone cum ar fi Vama Veche, unde întâlnim o mare aglomerare de tineri.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108