REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Polițiștii vor fi scoși de pe traseu la examenul pentru permisul auto!

Polițiștii vor fi scoși de pe traseu la examenul pentru permisul auto!

Victor ROTARU 21 aprilie 2023 | 00:00 8174

Parlamentarii au elaborat un nou proiect de lege menit să faciliteze examinarea pentru obținerea permisului auto. Printre cele mai mari modificări ce ar urma să fie aduse se află și reducerea vârstei minime pentru obținerea unui permis de categorie C, CE, D și DE, dar și faptul că angajații Ministerului de Interne, adică polițiștii examinatori ar urma să fie înlocuiți cu civili, fapt ce ar grăbi obținerea unui permis auto.

Politistii vor fi scosi de pe traseu la examenul pentru permisul auto!Foto cu rol ilustrativ

Potrivit noului proiect de lege, în timpul examenului auto, scaunul din dreapta ar urma să fie ocupat de către instructorul auto, și nu de către polițist. Contactat de către reporterii de la Replica, un reprezentant al școlii de șoferi Răcăreanu a declarat: „Nu o să fie mare schimbare, eu am avut situații în care eram cu elevi la volan și ocazional când se urcau persoane străine în mașină se panicau. Panica și stresul de persoane nu știu dacă o să se rezolve prea mult, pentru că nu polițistul este de vină, este vorba de emoția pentru examen. În schimb, poate să fie mai corectă examinarea, în ideea în care dacă polițistul era înainte singur în mașină și zicea ce îi convenea și punea problema cum îi convenea, s-ar putea ca acum, când este instructorul în față să fie mai atent la obiecții. Ar fi o treabă mai bună. Dar emoțiile pentru candidat ar fi mai mari. Vor fi mai multe persoane în mașină, el se jenează să nu îl facă de râs pe instructor, este un stres suplimentar. Mie mi s-a întâmplat să fiu în spate, să asist, vorbesc de acum 25 de ani, mă luau examinatorii că eram eu supărat că nu erau ei în stare să examineze, și mă luau ca martori, și nu-mi cunoșteam elevii. Omul reacționează în fel și chip în condiții de stres.

„Nu știu cum va fi din punct de vedere moral”

În ceea ce privește înlocuirea polițiștilor examinatori cu civili, reprezentantul școlii de șoferi a transmis faptul că dacă polițiștii, care au o mai mare responsabilitate, mai clachează uneori, nu știe cum va fi când aceștia vor fi înlocuiți de către civili: „Sunt rezervat la treaba asta. Nu știu cum va fi din punct de vedere moral și profesional. Dacă din sistemul MAI-ului, în care sunt polițiști, care au niște facilități, niște drepturi și știu că dacă fac abateri de natură penală pierd toate drepturile și tot s-au lăsat prinși în mrejele banilor, în tentația asta de a lua mită, sunt o grămadă care fac practicile ăstea. Dar dacă ar veni din partea civilă, nu știu ce o să fie.”

Politistii vor fi scosi de pe traseu la examenul pentru permisul auto!Foto cu rol ilustrativ

Eu am luat la 18 ani și te călești mai repede, te formezi mai repede, eu văd ca și cei de la B să dea examenul mai repede și să fie cu însoțitori în dreapta, cu persoane cu permis, cu experiență, pentru că ei se maturizează altfel. Una este să conducă mai din timp, dar cu acces progresiv, să facă practică, după depinde doar de angajatori, că sunt atestatele pe care trebuie să le ia. Sunt unii care ajung și la 30 de ani și nu sunt copți. Cel care are afinitate pentru treaba asta, și are înclinație, o are de fraged. Într-adevăr, la 18 ani vezi lucrurile într-un fel, la 21 altfel, dar mare diferență nu e. Înainte era, că mai făceai armată, te maturizai, vedeai lucrurile altfel, că erai mai călit, acum nu mai e așa. Cine se focusează pe domeniul ăsta, va fi bun de la 18 ani. Cu cât ești mai tânăr cu atât înveți mai repede.”, a conchis reprezentantul școlii de șoferi.  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si asa au luat permisul toti bombardierii fara o zi de scoala,care circula dupa cum vor muschii lor.De semnalizare nici nu au auzit.Despre Mangalia vorbesc.
1
0
De cate ore de condus suplimentare va avea un tanar candidat. Vor ragai de bani instructorii. Ca pana acum erau doar plini. Ai draq escroci.
4
0
inseamna cu o sa dea examen cu intructorul si putina cocaina in buzunare!!
4
0
nu v-a mai pica nimeni caci nici un instructor nu-si v-a darima clientul si asta pentru ca nimeni nu va mai apela la serviciile lui
5
0
asta se practica in SUA si probabil in alte state nordice unde oamenii au responsabilitate. la noi in Romania cred ca ar fi un dezastru, lipsa de sosele si autostrazi, PROSTII care deja sunt prea multi pe strazi, puzderie de SOFERITE care merg cu 30 la ora si nu stiu ce sa faca in giratoriu. acum bomboana de pa coliva, permise date de civili. atunci sa vezi permise date pe spaga la toti cretinii si analfabetii. nu , sub nici o forma , asa ceva, ar fi dezastru pe strazi si sosele
6
0
pampalau la pol. locala cernavoda spune ca pocaitul de dospinescu si basinosul de juganaru propune ca examenul sa se dea cu pulitia locala !
23
3
Si asa ajung soferi toti imbeclilii! Sa te tii de acum inainte!
11
0
Cine este Cācāreanu āsta , posibil vreun martalog care a luat examenul acum 50 de ani cand pe strada erau 3 auto si un autobuz
9
2
se vrea reimpartirea spagii la mai putini!
6
2
Cu distrușii pe șosele...toate rapandulele vor avea permis de conducere
21
0
Deci politistii dupa ce vor iesi la pensie vor fi examinatori.
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468