REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţistul Budur de la Transporturi, cercetat penal pentru o ţeapă de zeci de mii de euro

Poliţistul Budur de la Transporturi, cercetat penal pentru o ţeapă de zeci de mii de euro

Replica API 10 aprilie 2012 | 00:00 2432

De la finu' pentru naşu':

De la finu' pentru naşu':

După ce numele său a apărut în mai multe scandaluri locale, chiar şi în dosarul penal al afaceristului evazionist Alexandru Ferţu, comisarul-şef Remus Budur, lucrător în cadrul Poliţiei Transporturi Constanţa, primeşte încă o palmă. De această dată, poliţistul este acuzat pentru o înşelăciune de 75 de mii euro. Interesant este că pe numele său a fost înregistrată o plângere penală, la Parchetul Curţii de Apel, iar cel care a formulat-o este finul său, căruia i-a botezat copilul. Între cei doi a fost, o perioadă bună de timp, o relaţie de prietenie, însă apele s-au tulburat când la mijloc a intervenit banu'.

În speţă, totul a pornit de la un contract de împrumut. "Pe data de 15 iulie 2008, am împrumutat suma de 75 de mii euro lui Remus Budur, care mi-a spus că are nevoie de aceşti bani pentru a-i înmâna lui Iancu Pancă, urmând ca cel din urmă să-mi garanteze împrumutul cu 2 garsoniere. Menţionez că, în acea perioadă, Pancă se ocupa de mansardarea blocurilor. Astfel, am încheiat un contract de împrumut fără dobândă la un birou notarial, având termen de rambursare a banilor pe data de 17 mai 2009. După o lună, au apărut problemele, în sensul că Remus Budur nu mi-a mai răspuns la telefon, iar Iancu Pancă vânduse deja toate apartamentele. A trecut un an, timp în care a expirat contractul încheiat cu Pancă, motiv pentru care l-am dat în judecată pe acesta, obţinând, în instanţă, o soluţie favorabilă, care, în prezent, este în fază de executare. Problema este că, din câte am auzit, acesta are datorii foarte mari, iar eu sunt a zecea persoană pe o listă destul de lungă de creditori care încearcă să-şi recupereze banii de la Pancă, dar el nu are decât un apartament pe numele lui. În urma unor cercetări făcute de executor, s-a constatat că patrimoniul acestuia este ipotecat dinaintea semnării contractului de împrumut", ne-a declarat Gheorghe Zamani. Cu alte cuvinte, Zamani i-a dat banii lui Budur, dar a încheiat respectivul document cu o altă persoană, Pancă, bazându-se pe încrederea în naşul său. Mai mult decât atât, în urma insistenţelor de a-şi recupera banii de la Pancă, acesta din urmă i-ar fi spus că, de fapt, banii respectivi nici nu au ajuns la el, ci ar fi fost opriţi de Budur, în contul unei datorii pe care Pancă ar fi avut-o la poliţist. Pentru acest motiv, Zamani a formulat plângere penală la Parchetul Curţii de Apel, atât pentru Budur, cât şi pentru Pancă, acuzaţi de înşelăciune. "Ambii m-au înşelat, nici nu aveau voie să-mi garanteze cu bunuri ipotecate", ne-a mai declarat Zamani.

Implicat în afaceri necurate?

Încă de anii trecuţi, când autoturismul marca BMW X5, cu numărul de înmatriculare B-29-DCY, aparţinând firmei de leasing SC Ciprus Leasing Romania SRL, a fost incendiat intenţionat tocmai pentru că poliţistul Budur circula cu el prin oraş, zvonurile spuneau că ofiţerul s-a încurcat cu persoane care nu fac cinste hainei de poliţist. Mai mult decât atât, tot în semn de răzbunare, casa tatălui acestuia a fost ţinta unei sticle incendiare, gest ce a fost interpretat tot ca un "mesaj" de ameninţare pentru poliţistul Budur de la persoane cu care acesta a avut, la un moment dat, ceva de împărţit.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108