REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Poliţistul-cowboy de la Bărăganu nu mai are voie să alerge hoţii cu amstaff-ul

Poliţistul-cowboy de la Bărăganu nu mai are voie să alerge hoţii cu amstaff-ul

Replica API 2 februarie 2013 | 00:00 141

Călare da, însoţit de câine -nu

Călare da, însoţit de câine -nu

"Şeriful" din localitatea constănţeană Bărăganu nu mai are voie să prindă hoţii cu amstaff-ul, câinele propriu. Însă, chiar dacă trupa de şoc şi-a pierdut un membru, Robert Sîrbu, de 26 de ani, din Craiova de loc şi şef de post la Bărăganu, nu se lasă păgubaş şi continuă să bage spaima în hoţi... călare pe calul primarului.

Situaţie inedită la Bărăganu! Primarul, Titu Neagoe, este în stare să facă orice pentru a ajuta la păstrarea unui climat sigur în propria-i localitate, ca să spunem aşa. Este în stare chiar să-şi împrumute calul pentru a "susţine" justiţia. Lucru care s-a şi întâmplat, de altfel, de când Robert Sîrbu a devenit şef de post la Poliţia din Bărăganu. Înlocuind girofarul cu hăţurile, şeful de post a băgat spaima în hoţi, infracţionalitatea scăzând aproape de zero. Însă, nici problemele nu au întârziat să apară. Cum trupa de şoc nu ar fi fost completă fără un cel de-al treilea membru, tânărul poliţist, de numai 26 de ani, s-a hotărât să-şi ia în misiuni şi propriul câine, un metis Amstaff. Aici, piedicile au început să se ivească, ne relatează Robert Sîrbu. "Am luat câinele de câteva ori cu mine. Avea botniţă, sigur că da, însă şeful mi-a spus că, dacă vreau un câine pentru patrulări, trebuie să fac o cerere, să mi se dea de la judeţ", a declarat, pentru "Replica", poliţistul. Ca atare, poliţistul-cowboy nu mai are voie să alerge hoţii cu amstaff-ul. Cine ar fi crezut că acest lucru îl va demoraliza şi va renunţa la lupta crâncenă cu hoţii, s-a înşelat amarnic. Omul legii continuă să-şi facă treaba cu calul primarului, dar nu pentru mult timp, spune el. "Am şi eu un cal, dar este mic, are abia un an şi jumătate, trebuie să mai crească puţin. Până atunci, îl folosesc pe al primarului, care este un om de treabă şi nu este nevoie să-l rog pentru că imediat mă ajută", completează Robert Sîrbu. În plus, se pare că hoţii deja au prins frică şi furturile de animale şi cereale au scăzut drastic. "De când mi s-a spus că trebuie să patrulez şi noaptea, m-am gândit la o soluţie. Cu maşina de poliţie e mai dificil, se văd girofarurile, aud zgomot şi hoţii fug. De asemenea, nu se poate intra pe drumurile accidentate. Cu calul este altceva, nici nu mă aud şi se trezesc cu mine lângă ei. Acum s-au obişnuit cu tehnica mea şi se gândesc de două ori înainte de a încerca să fure", mai spune "şeriful". La mijloc este vorba şi despre pasiune. "Îmi place echitaţia, îmbin utilul cu plăcutul, iar atât timp cât dă şi roade, de ce nu? Ideea mi-a venit brusc, gândindu-mă că nici nu prea avem benzină la dispoziţie, şi, decât să fac patrulări pe jos, este mai frumos şi eficient aşa. Am fost la primar şi i-am spus despre ce este vorba şi a fost de acord imediat", a adăugat şeful de post din Bărăganu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108