REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Potor (MFE): O mare parte a publicului larg rămâne informat doar la nivel de folclor despre fondurile europene

Potor (MFE): O mare parte a publicului larg rămâne informat doar la nivel de folclor despre fondurile europene

Replica API 24 octombrie 2019 | 16:29 161

Există foarte multe controverse referitoare la accesarea fondurile europene, dar o mare parte a publicului larg rămâne informat doar la nivel de folclor, a declarat, marţi, Alexandru Potor, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, la evenimentul 'Investim fonduri europene în România'.

"Se stârnesc foarte multe controverse şi politice şi administrative dacă fondurile europene sunt investite corect în România, dacă fondurile europene au efectul scontat în România, dacă am putea face mai mult pentru a investi în lucrurile adevărat importante pentru comunităţi şi pentru oameni. Din păcate, o mare parte a publicului larg rămâne informat aş spune poate doar la nivel de folclor. Cred că am zis nişte cuvinte tari dar mi le asum. De multe ori se spune că fondurile europene sunt prea birocratice, că sunt uneori rezervate unor elite şi doar unor elite şi că, în orice caz, reprezintă o sursă de probleme la finalul implementării sau pe parcursul implementării datorită auditurilor, controalelor şi aşa mai departe", a spus Alexandru Potor.

El a menţionat că poate admite că există probleme ca în orice proiect, fie că este finanţat din fonduri europene sau fonduri naţionale, probleme pe care Ministerul încearcă să le rezolve.

Ministerul Fondurilor Europene a organizat joi, la Biblioteca Naţională a României, un eveniment de promovare a rezultatelor utilizării fondurilor structurale şi de investiţii europene - 'Investim fonduri europene în România'. Prin acest demers instituţia a dorit să promoveze beneficiile pe care finanţarea europeană le aduce în viaţa tuturor. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108