REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Povestea primarului din Deveselu, care a fost reales deși a murit, a ajuns în presa internațională

Povestea primarului din Deveselu, care a fost reales deși a murit, a ajuns în presa internațională

Replica API 30 septembrie 2020 | 00:17 2450

Realegerea cu largă majoritate a primarului din Deveselu, Ion Aliman, mort de COVID în plină campanie electorală, a ajuns în presa internațională. CNN relatează despre motivul pentru care a fost votat Aliman și despre pelerinajul de la cimitir care a avut loc în comună după numărarea voturilor, scrie digi24.ro.

Ion Aliman,

Un videoclip difuzat pe rețelele de socializare arăta zeci de săteni vizitând mormântul lui Ion Aliman, candidat PSD, unde au aprins lumânări după votul de duminică.

„Este victoria ta. Să știi că vei fi mândru de noi. Odihnește-te în pace”, spune un bărbat.

Aliman a câștigat al treilea mandat de primar al orașului Deveselu, un sat de aproximativ 3.000 de oameni din sudul României, cu 64% din voturi, potrivit datelor Biroului Electoral.

„El a fost un primar adevărat pentru noi. A luat partea satului, a respectat toate legile. Nu cred că vom mai vedea un primar ca el”, a spus o femeie.

Aliman, fost ofițer de marină care ar fi împlinit luni 57 de ani luni, a murit pe 17 septembrie într-un spital din București. Numele său era deja pe buletinele de vot tipărite și nu putea fi înlăturat, au spus oficialii. În aceste condiții se vor organiza noi alegeri, relatează CNN, care preia o știre Reuters.

Publicația spune că nu este primul caz de acest fel din România și relatează că oamenii dintr-un sat din estul țării au votat, în 2008, un candidat care a murit chiar în ziua alegerilor. Este vorba despre comuna Voinești, din județul Iași.

În ciuda victoriei lui Aliman, PSD a pierdut duminică orașe și consilii județene cheie în fața PNL, care conduce cu un guvern minoritar, și a USR-Plus, o alianță a două grupări de centru-dreapta, mai relatează CNN.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca oamenii din zona nu au putut gestiona corect problema cu decesu candidatului, de ce BEC nu rezolvat? Pentru ca si la Bucuresti sunt multi prosti adusi de la partid.
1
0
E rosie toata, cica au votat mortu in semn de omagiu si ca sa nu castige adversarii politici. Pai puneai trei stampile si era vot anulat si daca vrei omagiu ridica o statuie, fa poezii si pomeni. Zici praz si gata
0
0
a ti vazut voi olteni destepti?
0
1
Explicatia este simpla. Nu si pentru unii de mai jos... Decedatul era reprezentantul unui partid. Daca se votau doar ceilalti doi candidati, partidul in cauza era dezavantajat in mod nedemocratic. Singura solutie este repetarea alegerilor pentru a da posibilitatea votantilor partidului in cauza, PSD, sa aiba o optiune pe buletinul de vot.
3
0
daca mai exista cineva care se indoieste de nivelul de gandire a-l unor concetateni, acum are dovada. Inteleg, buletinele fusesera redactate- singura solutie a celui cu capul pe umeri, fara a primi indicatii din exterior, era una singura- abstractie fata de acest nume de pe buletin- avea o smedenie de obtiuni. Incredibil, in veci nu vom schimba perceptia celor din afara - cu astfel de specimene se poate pune intrebarea daca, psihic, suntem normali. O alta intrebare corecta- de ce nu au fost instruiti acesti supusi sa nu voteze o persoana decedata sau, mai grav au sperat in supraputerile detinu
1
4
suntem tot mai prosti , pupam racle cu ciolane putrede ,lingem icoane, alegem morti sa ne conduca , etc. Ride lumea de noi.
1
3
Votul a fost in semn de omagiu , de pretuire , oamenii l-au iubit sincer pe omul ala , dar de unde sa inteleaga trei vite ce inseamn pretuire si respect !
6
2
care au comentat primii sunt cu siguranta votanti sau membrii usr plus. Daca se intampla acelasi lucru intr o localitate din vestul Europei ar fi fost super incantati de calitatea oamenilor de acolo. Dar despre romani numai de rau in capul lor. Imi este sila de voi tradatorilor vandutilor handicapatilor poponarilor!
5
1
Popor de idioti . Vitele sunt mai inteligente .
0
4
Pe olteni ii poti acuza de orice, nu si de inteligenta.
7
3
Cum plm sa mori de covid? ca toti mor de boli asociate cica... doar sa ai covid si sa mori e exact la nivelul inteligentei din satul ala.
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108