REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prăpăd în Mamaia: o femeie a murit carbonizată, iar şapte magazine au ars din cauza instalaţiei electrice

Prăpăd în Mamaia: o femeie a murit carbonizată, iar şapte magazine au ars din cauza instalaţiei electrice

Replica API 11 septembrie 2012 | 00:00 290

Decedata - mama unuia dintre administratori

Decedata - mama unuia dintre administratori

Cenuşă, bunuri distruse, lacrimi şi durere în staţiunea Mamaia. Pompierii s-au luptat, duminică spre luni, cu unul dintre cele mai devastatoare incendii de pe litoral din ultima perioadă. Flăcările au distrus şapte magazine, dar, mai grav, au luat o viaţă. Puternicul incendiu a izbucnit duminică noaptea la un magazin de produse alimentare din apropierea clubului Bellagio, pompierii fiind alertaţi prin 112. Din păcate, o femeie nu a mai putut fi salvată, aceasta fiind găsită de către pompieri carbonizată, descoperindu-se ulterior că este chiar mama unuia dintre administratorii societăţii cu pricina. Pagubele sunt însemnate, pentru că marfa comercianţilor nu era asigurată.

Teribilul eveniment a fost anunţat în noaptea de duminică spre luni, la orele 02.19, flăcările înalte ameninţând tot ce le stătea în cale, chiar în spatele clubului Bellagio. Pe lângă ravagiile făcute de focul mistuitor, în grupul sanitar al unei unităţi comerciale a fost descoperit trupul carbonizat al unei femei. Prăpădul a pornit de la respectiva unitate alimentară, deţinută de Andaluzia Smart SRL. Din primele cercetări, a rezultat că focul a izbucnit de la instalaţia electrică. În ceea ce priveşte femeia decedată, ea era Silvia Tudorache, de 49 de ani, mama unuia dintre administratorii firmei, Daniel Constantin Tudorache. Din câte se pare, femeia mai rămânea peste noapte, să nu dispară marfa, însă noaptea de duminică spre luni i-a fost fatală. Un semn de întrebare abia acum apare, întrucât se speculează că pe uşă pompierii ar fi găsit un lacăt, de unde rezultă că femeia era încuiată, motiv pentru care a şi decedat, neputând să iasă. Cadavrul a fost depus la Morga Cimitirului Central, în vederea efectuării necropsiei, poliţia continuând cercetările. Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, s-a stabilit că trei magazine au ars în totalitate, iar alte patru - parţial. "Focul a izbucnit din cauza cablurilor electrice defecte ale magazinului alimentar deţinut de societatea Andaluzia Smart, după care focul s-a extins cu repeziciune şi asupra unităţilor comerciale din vecinătate. În total, au ars 200 de metri pătraţi, dintre care 3 magazine au ars în întregime, printre care şi Andaluzia Smart, un alt magazin alimentar, dar şi unul cu articole de plajă. Pe lângă acestea, alte patru au suferit pagube parţiale, mai exact un magazin de suveniruri, unul cu textile, o patiserie, dar şi un studio foto. Întrucât incendiul a fost unul de proporţii, pompierii s-au luptat cu flăcările preţ de aproximativ trei ore, în cele din urmă incendiul fiind lichidat la orele 06.30 dimineaţa", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţi ai ISU Dobrogea. Facem precizarea că Andaluzia Smart a fost fondată de fiul decedatei şi este administrată din 2010 atât de Anca Mihaela Belu, cât şi de Daniel Constantin Tudorache. Sediul social al firmei figurează, conform Monitorului Oficial, în incinta Hotelului Tineretului din Constanţa, iar spaţiul în care funcţiona magazinul alimentar din Mamaia era închiriat.

Ce spune poliţia despre teribilul eveniment

Poliţiştii Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia spun că pe 10 septembrie a.c., în jurul orei 02.19, au fost sesizaţi prin serviciul de urgenţă 112, cu privire la faptul că într-o zonă din staţiunea Mamaia mai multe magazine au fost distruse din cauza unui incendiu. "În jurul orei 04.50, după ce pompierii au reuşit lichidarea incendiului, şi poliţiştii au demarat cercetarea la faţa locului, în grupul sanitar al unei societăţi comerciale afectată de incendiu, a fost descoperit trupul carbonizat al unei persoane de sex femeiesc, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Constanţa. Cadavrul femeii a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului. Din primele verificări efectuate s-a stabilit că mai multe spaţii aparţinând unor societăţi comerciale au suferit distrugeri, urmând ca reprezentanţii acestora să comunice ulterior valoarea prejudiciilor. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii evenimentului", se arată într-un comunicat remis redacţiei "Replica".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108