REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Precum ulii pe pradă: mai că au smuls pachetele din mâna oamenilor, la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel

Precum ulii pe pradă: mai că au smuls pachetele din mâna oamenilor, la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel

Replica API 12 noiembrie 2013 | 00:00 97

Cu puradeii la înaintare

Cu puradeii la înaintare

Nu mai este tabu faptul că minorii sunt băgaţi la înaintare mai peste tot, fie că vorbim de furturi din autoturisme, locuinţe sau alte infracţiuni. De ce? Pentru că nu au răspundere penală. Însă, aceştia sunt băgaţi şi la cerşit, lucru ce a putut fi constatat şi luni, 11 noiembrie, la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel, când a fost efectiv bătaie pe pachetele date drept pomană.

Persoanele de etnie romă şi-au făcut un obicei din a da buluc la biserici, profitând de pachetele ce se împart. Însă, cum nu prea mai au mari şanse de a se alege cu mai multe dintre cele date de pomană, iată că apelează la o nouă strategie. Aleg câţiva puradei pe care îi bagă la înaintare, în timp ce persoana majoră se amestecă în mulţime. O astfel de situaţie s-a putut întâlni şi în cursul zilei de luni, 11 noiembrie, la Catedrala Sfinţii Petru şi Pavel, unde se ţinea slujba religioasă pentru Andreea Roşu, tânăra de 19 ani ucisă pe trecerea de pietoni. Vreo 4 - 5 copii alergau de colo - colo, agasându-i pe toţi cei prezenţi la tristul eveniment, dar care aveau un pacheţel în mână. "Tanti, tanti, îmi dai mie pacheţelul ăla?", ţipau minorii în cor, cu o mână deja pe pungă. Mai toţi dădeau drumul pachetului, micii cerşetori fugind cu el şi strigând: "Io l-am luat p-ăsta, io am făcut şase până acum", după care fugeau şi le băgau într-o geantă mai mare, întorcându-se pentru a vâna lumea care ieşea din biserică. Aceeaşi situaţie s-a regăsit şi când s-au aruncat bani, copiii sărind precum ulii, mai să dărâme bătrânii. De asemenea, aceştia se mândreau cu cât au strâns, râzând şi strigând: "Io am mai mult, io am muncit mai mult!". Chiar dacă lumea i-a rugat în nenumărate rânduri să înceteze, aceştia nici nu au dat importanţă şi nu s-au potolit până ce nu şi-au făcut treaba. Însă, punctul culminant abia acum apare. La un moment dat, spre sfârşit, când lumea era pe picior de plecare spre cimitir, un bărbat, amestecat până atunci în mulţime, care se tot închina de zor, şi-a făcut apariţia lângă copii spunându-le: "Am strâns destul? Hai să mergem!". I-a luat de mână, le-a luat şi sacoşa şi s-au făcut nevăzuţi, el închinându-se în continuare când observa că vreo persoană îl priveşte.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108