REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prefectul, ţinut cu forţa de oameni isterizaţi că nu ajung să se plimbe "moca" pe mare

Prefectul, ţinut cu forţa de oameni isterizaţi că nu ajung să se plimbe "moca" pe mare

Replica API 5 iunie 2012 | 00:00 365

Constănţenii s-au transformat în barbari, la inaugurarea pasarelei din Mamaia:

Constănţenii s-au transformat în barbari, la inaugurarea pasarelei din Mamaia:

Constănţenii au fost la un pas de a se omorî între ei la inaugurarea pasarelei din Mamaia. Tricouri rupte, îmbrânceli, injurii, urlete şi autorităţi locale ţinute cu forţa, au fost imaginile desprinse, parcă, dintr-un film de război, unde fiecare este pe cont propriu pentru a supravieţui. În aceeaşi situaţie a fost şi prefectul Constanţei, Bogdan Iulian Huţucă, care a fost pur şi simplu ţinut cu forţa în mulţime, tras de sacou şi "mângâiat" cu vorbe de cea mai joasă speţă. Situaţia disperată şi tristă în acelaşi timp a devenit şi mai absurdă în momentul în care mulţi dintre "barbarii" prezenţi la eveniment nici nu ştiau pentru ce se află acolo, însă îşi apărau locul la coadă cu preţul vieţii, neţinând cont că trăim într-o societate, respectul fiind prioritar.

Imagini şocante, desprinse parcă din peisaje revoluţionare, aceasta a fost atmosfera zilei de luni din staţiunea Mamaia, din dreptul hotelului Victoria. Evenimentul, care a avut drept scop inaugurarea primei pasarele din Mamaia şi care se vroia a fi presărat de momente de voie bună, s-a transformat numaidecât în câmp de luptă, unde peste o sută de persoane, atât turişti cât şi constănţeni, în general vârstnici, s-au luptat la propriu pentru o plimbare gratuită cu vaporaşul, pe mare. Pe principiul efectului de turmă, mulţi dintre cei prezenţi la eveniment nici nu ştiau de ce se află acolo, spunând doar "am înţeles că e Mazăre şi că dă nu ştiu ce, moca", dar se luptau cu orice preţ să-şi păstreze "rândul la coadă". Probleme în acest sens a întâmpinat până şi prefectul Constanţei, Bogdan Iulian Huţucă, care a fost blocat în mulţime o bună bucată de timp. Degeaba a încercat să explice că trebuie să taie panglica inaugurală, mulţimea era parcă turbată, spunându-i în replică: "Cum stăm noi aici, stai şi tu. Dacă eşti de la Primărie, trebuia să vii de la 10 dimineaţa, noi de atunci stăm aici. Nu te bagi în faţă". În cele din urmă, cu ajutorul agenţilor de pază, prefectul Constanţei a reuşit să treacă prin mulţimea nervoasă şi să ajungă la timp pentru a tăia panglica inaugurală. În urmă, potopul - dacă este să ne luăm după o veche vorbă românească. Tricouri rupte, îmbrânceli şi injurii, au fost momentele care au precedat prima plimbare gratuită cu vaporaşul. Cu nervii întinşi la maxim, până şi primarul Radu Mazăre a ameninţat că va contramanda totul dacă mulţimea nu se potoleşte. Efectul a fost invers proporţional cu aşteptările, oamenii răzbunându-se în cele din urmă pe presă. Ţinuţi cu forţa, traşi de haine şi cu bobârnace luate în ceafă, reporterii abia au reuşit să respire şi să-şi facă meseria. Cam aceasta este atmosfera litoralului românesc, acum, la început de sezon estival, la un pas de a ajunge să ne omorâm între noi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108