REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pregătiri pentru campania de vaccinare! România primește un milion de doze în prima tranșă

Pregătiri pentru campania de vaccinare! România primește un milion de doze în prima tranșă

Replica API 4 decembrie 2020 | 08:21 1236

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată vineri după-amiază, după ce a fost aprobată de Guvern şi, ulterior, de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Conferinţa de presă în care va fi prezentată strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va avea loc la ora 16.00, la Palatul Victoria.

Aceasta va fi susţinută de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepresedinte CNCAV, şi Florentina Furtunescu, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Săptămâna trecută, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2 a fost adoptată de Guvern.

Ministerul Sănătăţii a precizat că Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului.

Documentul stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19.

Strategia îşi propune, ca obiective generale, asigurarea unui mediu favorabil vaccinării, ca politică eficace de prevenţie COVID- 19 la nivelul populaţiei României, dar şi crearea premizelor de operaţionalizare a activitatii de vaccinare anti COVID-19 la nivel populaţional, ca parte integranta a programului naţional de vaccinare.

"Scopul nostru este acela de a asigura accesul la vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii

Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, de la principiile generale, până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanţului de frig, monitorizarea siguranţei şi eficacităţii şi managementul deşeurilor. Aceasta propune linii generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 din România.

Potrivit acestei strategii de vaccinare, au fost stabilite grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. "Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt următoarele: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii”, a explicat şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, menţionând că după această etapă vaccinarea va fi disponibilă pentru toată populaţia.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pe ordinea de zi a şedinţei fiind inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România”.

"În CSAT a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, campanie care va dura cel puţin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită şi strategia, după părerea mea şi a specialiştilor e una foarte bine lucrată. Ea a fost aprobată în Guvern, acum şi în CSAT. Această strategie cuprinde paşii de vaccinare", a declarat, ulterior, preşedintele Klaus Iohannis.

El a spus că deja persoanele informate din zona medicală doresc să se vaccineze în proporţie de peste 80%.

"Foarte, foarte pe scurt despre vaccinare pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranşă de vaccin. Este posibil să avem o primă tranşă cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranşă, repet, va fi vaccinat întregul personal medical şi persoanele din grupele de risc. Vaccinarea este voluntară, vaccinarea este sigură, vaccinarea este eficientă, vaccinarea se face planificat. Este foarte, foarte important de ştiut că aceste tipuri de vaccin care sunt acum în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente sunt la cel mai înalt standard european. Deja echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unităţile spitaliceşti, între medicii de familie şi intenţia de vaccinare e la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporţie de peste 80% să se vaccineze. E un lucru foarte bun şi e posibil ca până în primăvară să terminăm această primă campanie de vaccinare”, a completat şeful statului, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai pandemia orcum o sa dispara la vara ca toate pandemiile din ultimul secol care au tinut cam 1 an maxim 2 au si vor spune ca a fost bun vaccinul desi vor folosi doar ser fiziologic iar pentru cei care se mai imbolnavesc vor spune ca sunt exceptiile la care nu a actionat vaccinul, uite asa platim milioane pe nimic smecherilor care ne conduc!!
1
1
Parca vad ca aceste 1mil de doze vor fi cele cu probleme, ineficiente, etc!
2
0
Romania a platit initial 20 mil euro pentru cercetare si 12 mil euro pentru vaccin. Si primeste prima transa de 1 mil doze vaccin. Asta inseamna ca Romania a platit 32 euro pe doza de vaccin. Este extrem de scump. Dar ca de fiecare data Romania este obligata sa plateasca mai mult doar pentru ca alte state sa plateasca mai putin. Multumim pnl usr plus kwj. O sa avem grija sa dispareti din politica romaneasca!
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108