REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Premieră, la Constanţa: primarul Vrabie şi locuitorii din Peştera au protestat cu flori, în faţa Consiliului Judeţean

Premieră, la Constanţa: primarul Vrabie şi locuitorii din Peştera au protestat cu flori, în faţa Consiliului Judeţean

Replica API 2 aprilie 2014 | 00:00 187

"Noi am dat ce aveam de dat, adică votul. Ei trebuiau să ne dea ce ni se cuvine"

"Noi am dat ce aveam de dat, adică votul. Ei trebuiau să ne dea ce ni se cuvine"

A promis şi s-a ţinut de cuvânt. Edilul care stabilea recorduri naţionale pentru procentele obţinute la alegeri de USL a mobilizat aproximativ 1.000 de oameni, i-a "burduşit" în 21 de autocare şi a "zguduit" marţi clădirea Consiliului Judeţean Constanţa. Pe ritmurile muzicii lui Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu, primarul localităţii Peştera, Valentin Vrabie, şi-a pus în practică veleităţile de lider şi, dacă a promis, s-a ţinut de cuvânt: sute de peştereni s-au mobilizat marţi pentru protestul demarat la ora 12:00 pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Constanţa.

"Înarmaţi" cu flori, peşterenii şi-au aclamat primarul, care a tunat şi a fulgerat la adresa consilierilor judeţeni, pe care i-a acuzat de indiferenţă. "În acest judeţ, sunt 70 de localităţi. Noi, ne dorim să trăim în comuna noastră, în judeţul nostru, fără să ne pierdem principiile şi demnitatea. În 2008, când am candidat pentru primăria Peştera, am fost votat cu 92%. 92% din voturile comunei au fost primite şi de aceşti domni, care reprezintă CJC. De atunci, ne-au uitat, până în 2012. În 2012, din nou au venit, de-a buşilea, în genunchi, domnii politicieni şi din nou oamenii din Peştera i-au votat. Noi, cei din mediul rural, suntem oameni cu credinţă. Înainte de orice lucrare, ne rugăm. Aşa că vă rog...". Pe principiul milităresc, oamenii au răspuns la apel şi au rostit rugăciunea "Tatăl nostru", spre stupefacţia privitorilor de pe margine. Sătul să bată pe la uşile CJC pentru a obţine fondurile necesare diverselor proiecte pentru localitate, de ani de zile, Vrabie a menţionat că şi-a păstrat cumpătul şi, graţie "sufletelor curate ale peşterenilor", a optat pentru un protest cu flori. "Am venit cu flori, am venit cu sufletul curat, deschis, să ne luăm ce este al nostru. Nu vrem să cerşim, peşterenii sunt nişte oameni extraordinari, îi reprezint cu cinste şi cu demnitate şi nici o promisiune politică nu a reuşit să fie prea mare, încât eu să pierd acest respect pe care-l au aceşti oameni pentru mine. (...) Am venit toţi cu flori, este sufletul nostru, al peşterenilor, avem un suflet bun", a declarat Vrabie. Primarul de la Peştera a lăsat, însă, de-o parte pentru scurt timp vorbele "dulci" şi a declarat că protestul de marţi ar putea fi doar primul dintr-o serie de acţiuni similare de proporţii, dacă "CJC nu îşi face datoria".

"Am venit cu inima deschisă, transmit în acest moment că astăzi, aici, s-a aprins o scânteie! Îi rog pe domnii de la CJC să se gândească. Dacă prin comportamentul lor şi prin indiferenţa cu care tratează administraţia publică, vor pune pe această scânteie benzină, peste câteva luni, fiecare dintre noi are câte 10 prieteni, nu-i aşa? Peste câteva luni, sunt convins, că vom reveni aici şi, cu siguranţă, se vor alătura acestui protest sute de mii de constănţeni, care trăiesc la fel în acest judeţ umilit, batjocorit. Doamne Ajută! (...)Vreau să arăt altceva, faţă de ce fac partidele politice, care crează invidie, instigă la ură. Noi am venit cu un apel de toleranţă, cu sufletul deschis, de unitate şi de dragoste, de ce nu, între noi oamenii", a menţionat Vrabie, aclamat frenetic de susţinători. Edilul este deranjat nu doar de indiferenţa cu care este tratat de CJC în ultimii ani, ci şi de riscurile la care sunt expuşi cei care circulă pe DJ 223 B, aflat în subordinea instituţiei condusă de Nicuşor Constantinescu şi care nu a mai fost reparat de 35 de ani. "Pe DJ 223 B, a avut loc un accident cu maşina şcolii, iar trei copii au fost răniţi. În fiecare zi, mă rog la Dumnezeu şi în fiecare seară Îi mulţumesc că nu am mai avut parte de o altă nenorocire. (...) Solicităm aici repararea drumul judeţean 223 B, care este un drum distrus, cele trei poduri care mereu sunt o problemă la inundaţii. Eu, ca om, am făcut toate demersurile posibile instituţionale, politice, însă rezultatul este zero, de şapte ani. Cum am spus, peste trei luni sau patru, ne vom aduna şi alţi prieteni, când vom 10.00 de oameni, dacă e nevoie aducem şi 100.000, trebuie să îi determinăm pe aceşti oameni să îşi facă treaba, pentru că sunt obligaţi. Data viitoare, voi face apel la tot judeţul Constanţa. Noi am dat ce aveam de dat, aşa cum se vede şi pe banere, adică votul. Ei trebuiau să ne dea ce ni se cuvine", a declarat Vrabie.

"Politicienii, în general, sunt mincinoşi. Vedeţi ce se întâmplă cu politizarea excesivă a administraţiei publice locale? Primarii nu se ocupă cu adevărat de administraţia publică, ci răspund ordinelor organizaţiilor politice din care fac parte. (...) Ştiţi cât face Salvarea de la Medgidia până la Ivrinezu? O oră şi jumătate! Dacă forţează şoferul, ajunge până la pacient, dar dacă trebuie să ajungă cu el de urgenţă la spital, are două variante: ori întârzie din cauza drumului judeţean, ori să accelereze şi să dea pacientul cu capul de maşină. Dacă, Doamne fereşte, are loc un incediu, în cât timp ajunge maşina de pompieri? Dacă pe mine, ca persoană, m-au ignorat; dacă presa au ignorat-o, care a atras atenţia de nenumărate ori; sper ca 1.000 de oameni să nu fie ignoraţi de aceşti ignoranţi!", a mai declarat Vrabie, aprobat apoi de o mămică, locuitor al comunei Peştera, prezentă la protest. "Am două fetiţe la şcoală. Drumul dintre Peştera şi Ivrinezu este infernal, nu se poate circula. Aş vrea ca domnii de sus să se gândească mai întâi la copiii noştri, care merg în fiecare zi la şcoală şi nu ştim sigur dacă se mai întorc. Copiii noştri îl suportă în fiecare zi. Ce să vă mai spun, suntem alături de domnul primar, cu sufletul. În satul nostru, totul este un infern când plouă. Este îngrozitor. Când plouă, oamenii plâng, ies afară din case, nu sunt podurile, şoselele făcute", a concluzionat Mirela Şufan.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108