REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Premierul Dacian Cioloş spune că NU SUNT BANI pentru majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului

Premierul Dacian Cioloş spune că NU SUNT BANI pentru majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului

Replica API 28 martie 2016 | 00:00 177

Răsturnare de situație

Răsturnare de situație

Premierul Dacian Cioloş susţine că nu sunt bani la buget pentru majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului, el cerând Parlamentului să indice şi sursa de finanţare pentru aceste plăţi. "Când Parlamentul vine cu modificări sau cu propuneri legislative care vizează alocari bugetare, o spune Constituţia, e important să precizeze de unde luăm bani dacă e vorba de bugetul pe anul acesta.

Bugetul pe anul viitor, deja cu angajamentele pe care le avem, înseamnă un deficit care riscă să mearga peste 3%”, a declarat Dacian Cioloş, duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, referindu-se la proiectul de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului. El a mai spus că Parlamentul trebuie să indice sursa de finanţare pentru aceste plăţi: "Nu vor fi (bani - n.r.) dacă nu ne spune Parlamentul de unde trebuie să tăiem ca să punem aceşti bani".

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat, în 8 martie, un proiect de lege prin care se elimină plafonul maxim al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului. Totodată, indemnizaţia va fi acordată până când copilul împlineşte doi ani. Persoanele care timp de doi ani au realizat minimum 12 luni venituri supuse impozitului beneficiază de concediu pentru creşterea copilului timp de doi ani şi timp de trei ani pentru copilul cu handicap, prevede unul dintre articolele acestui proiect de lege.

Cuantumul indemnizaţiei va fi 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani şi nu poate fi mai mică de 85% de salariul minim brut pe ţară garantat. Totodată, plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat. Indemnizaţia se majorează cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară sau de tripleţi începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere, potrivit rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108