REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Presa STRĂINĂ critică condamnarea la 8 ani de închisoare a fostului DECAN de la FARMACIE

Presa STRĂINĂ critică condamnarea la 8 ani de închisoare a fostului DECAN de la FARMACIE

Replica API 3 august 2020 | 00:42 2372

Cazul unui fost profesor de la Universitatea „Ovidius” din Constanța a fost luat în vizor de presa internațională după ce acesta a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru luare de mită.

Sentința dată pare aspră

Gheorghe Ţarălungă a fost condamnat, la începutul anului, la 8 ani de închisoare pentru luare de mită, adică pentru 200 de euro, decizia fiind una prea dură în comparație cu alte cazuri de acest fel, scrie presa internaţională.

Romania-insider.com compară pedeapsa profesorului cu cele pronunțate împotriva funcționarilor publici de înaltă calitate, care au fost trimise în instanță pentru mită cu valoare mult mai ridicată. De exemplu, relatează sursa De mai sus, pentru fostul primar din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, pedeapsa pentru luare de mită în valoare de 227.000 de euro a fost de doar 45 de luni de închisoare. Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru luare de mită în valoare de 25.000 de euro, iar fostul purtător de cuvând al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru mită de 1 milion de euro, aceste decizii nefiind definitivă.

Este cea mai mare condamnarea dată de instanțele din România în cazurile profesorilor acuzați de corupție. În situațiile precedente, pedeapsa a fost de maximum 4 ani.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai se compara asta cu mafiotii Pinalty, Pescariu, B. Olteanu, astia erau tovarasii de hotii a lui Basescu, alias Petrov. Adica faceau parte din statul paralel. Asta un profesor, si daca lua mita, era pe cont proprui. N-avea umbrela de la DNA, de la SRI.
0
7
asta era vanzator de diplome,ar tb sa stea 20 de ani pe putin la cati pseudo farmacisti a legalizat.Nu inseamna ca daca alti borfasi au executat pedepse penibile ar tb si el sa beneficieze de acelasi tratament,..o logica de infractor
14
0
Eu nu-l plang pe Nea Ghita. Sta si el acum linistit la taclale sau o la tabla cu baietii, mananca la ore fixe, se culca devreme, toate astea departe de radiatiile microfoanelor cu care obisnuia sa se inconjoare la munca.
12
0
Sa-i fie rusine la profesor, poate vine altul mai bun sa aibe studentii nostri de la farmacie de la cine sa invete!
15
0
La acest articol am ramas prost si cu gura cascata, citesc uneori presa internationala...uf! engleza-- resort sinaia se traduce statiunea sinaia, resort de 3 stele se traduce hotel de 3 stele, lockdown se traduce carantina, to rain cats and dogs se traduce ploua cu galeata sau torential.
7
0
romania-insider.com este un ziar pur romanesc scris in limba engleza, apare publicitate romaneasca: cu masca, mobila din lemn masiv, top 10 cele mai indragite carti; f f multe articole despre romania. Ziarul trebuia sa fie "sa ne cakam romaneste!"
16
0
In foto sau in articol nu se mentioneaza titlul ziarului din presa internationala! Este o facatura jurnalistica!
17
1
Presa straina e de fapt un site rusesc. Draga Diana, ai fost platita in natura sa scrii mizeria asta?
21
0
sa stabilim un tarif ! sa stie mazarel daca pt 200milioana euroi merita cu suspendare
11
0
Asteptam sa-l vedem si pe porcul spinos, bobel, langa petrenarul sau, ca la cate spagi si manevre face Taralunga e pistol cu apa
15
0
Cati sunt ca el prin uoc. Medicina e in top
15
4
e la moda platitul articolelor in asa-zisa presa straina. si mai ales in rusia. astea-s fumate de multa vreme. veniti cu ceva nou mai baieti.
17
0
Presa straina , adica Leonid Yamstresky ... oare la ei in Rusia nu sunt cazuri din astea , de le dezbat pe ale noastre ?
14
0
face putina inchisoare dar ramane cu averea facuta din ciubucuri, si asa este tot mediul academic din Romania, unul mai hot decat altul, profesorii din Romania nu sunt interesati in a invata si educa studentii, ei sunt interesati sa-si faca buzunarul gros
17
1
Da ma, de parca justitia nu a stabilit deja ca Epure a luat spaga! Ne crezi idioti? Nimeni din UOC nu crede ca a fost o facatura.
10
8
Fost colonel si se preta la asa ceva! Sa i se confiste pensia! Facea denunturi la DNA, tinea discursuri interminabile despre cinste si corectitudine si lua spagi cu ambele maini! Rusine Taralunga!
22
2
Lua 200-300 de euro de la un student si erau putini cei care nu marcau. La 100 de studenti si la cate materii preda, cel putin 4, faceti un calcul....in plus era si presedinte anticoruptie in UOC, numit de Girtu Mihai, actual prorector al lui Iliescu, cu care a facut multe nefacute. Fraierul de Epure de astia a fost lucrat. Ce este viata! Taralunga la pirnaie, Epure se plimba pe strazi si Girtu manipuleaza rectorii in UOC. Pana intr-o zi....
22
1
Ce grija are presa straina de asa o valoare! A avut prea multi ani la dispozitie sa faca tampenii. Trebuia saltat mai demult.
22
1
eh, las ca n-a luat el numai 200 euro...
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108