REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Președintele Camerei de Comerț, despre summitul NATO: Pentru prima etapă ne-am atins obiectivele

Președintele Camerei de Comerț, despre summitul NATO: Pentru prima etapă ne-am atins obiectivele

Replica API 11 iulie 2016 | 00:51 249

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a susținut, în direct la Realitatea TV, că România, în cadrul summitului NATO de la Varșovia, a reușit să își atingă obiectivele propuse pentru această primă etapă.

"Eu cred că, pe de-o parte, ne-am atins obiectivele, sunt operaționalizate cele două comandamente, deja se discută de o brigadă multinațională, scutul de la Deveselu a intrat sub comandament NATO. Eu zic că pentru această etapă ne-am atins obiectivele și s-a repus pe agendă importanța strategică a Mării Negre. Trebuie să recunoaștem, a existat un autism occidental în ceea ce privește Marea Neagră, dar faptul că s-a menținut Marea Neagră pe agendă și în declarația finală este suficient", a declarat Daraban.

El a punctat faptul că, după acest summit, Rusia este împinsă într-o zonă delicată, în ceea ce privește economia țării conduse de Vladimir Putin.

"Cred că Rusia, din păcate, după summit, va fi și mai împinsă către o zonă destul de delicată din punct de vedere economic. Banca Mondială a publicat situația financiară pe 2015, care a confirmat că Rusia s-a prăbușit în ceea ce privește PIB-ul. Se confirmă căderea economică a Rusiei", a spus preșdintele Camerei de comerț

Referitor la incidentul din Marea Britanie, când un magazin românesc din Norwich a fost incendiat, Mihai Daraban a susținut că acestea sunt replici la referendumul organizat pentru ieșirea Regatului Unit din UE.

"Dacă este să vorbim în termeni de geofizică a pământului, acestea sunt niște replici a ceea ce a fost referendumul. Până la urmă, după referendumul provocat de elita politică britanică, iată că vedem niște replici la acel fenomen. La un referendum răspunsul nu e rău, întrebarea e tâmpită. Uitați-vă că s-a dat drumul la un proces xenofob pe care în Marea Britanie, înainte de referendum, nu l-am văzut, nu l-am auzit, nu l-am sesizat. Dacă împotriva României mai vedeam câte ceva prin Italia acum câțiva ani, în Marea Britanie nu am auzut să se întâmple aa ceva. Sunt replici ale seismului numit referendum. Victime colaterale", a conchis Daraban.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108