REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prigoană: După ce devin primar, în şase luni rezolv problema câinilor fără stăpân

Prigoană: După ce devin primar, în şase luni rezolv problema câinilor fără stăpân

Replica API 5 aprilie 2012 | 00:00 209

Silviu Prigoană, candidatul PDL pentru Primăria Capitalei, a declarat că după ce va deveni primar va rezolva în şase luni problema câinilor fără stăpân din Bucureşti, prin sterilizare, urmată de adopţie parţială sau cazare în adăposturi.

"În şase luni, în şase luni sunt adunaţi toţi câinii. Prin adunare, sterilizare, zonă de tranzit şi unele cazuri de adopţie. Şi acolo trebuie să lucrăm şi la cine adoptă câinele, pentru că trebuie să fie responsabil, dacă îl adoptă ca să îi dea drumul pe stradă va avea probleme, intră sub incidenţa legii", a afirmat Prigoană, care a vizitat, miercuri, împreună cu primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, de Ziua Internaţională a Animalul fără Stăpân, un adăpost unde câinii sunt aduşi spre sterilizare de către veterinarii fundaţiei Vier Pfoten.

Prigoană a adăugat că intenţionează să aplice metoda acordării unei recompense către fiecare cetăţean care aduce spre predare un câine fără stăpân. "Adunarea o să o facem cum am propus eu, ca la Târgu Mureş. Cinci lei de căţel şi va fi o coadă până în centru, cu căţeii la coadă la vândut (...) Aşa s-a rezolvat la Târgu Mureş, e un oraş în care nu există câini fără stăpân", a spus el. Primarul Poteraş l-a completat, arătând că în Capitală recompensa ar trebui să fie de 10 lei, pentru că Bucureştiul e un oraş "mai scump".

Întrebat unde vor fi cazaţi zecile de mii de câini care vor fi adunaţi, Prigoană a arătat că există "zeci de hectare" pe lângă Bucureşti care aparţin primăriilor de sectoare şi "trebuie puse în valoare".

mai mult pe mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108