REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Prima conductă a interconectorului de gaze Giurgiu-Ruse a fost pusă în funcțiune

Prima conductă a interconectorului de gaze Giurgiu-Ruse a fost pusă în funcțiune

Replica API 12 noiembrie 2016 | 00:00 226

Ministrul Energiei:

Ministrul Energiei:

Prima conductă a interconectorului de gaze Giurgiu-Ruse, dintre România și Bulgaria, a fost pusă în funcțiune vineri, în prezența ministrului român al Energiei, Victor Grigorescu, și a premierului bulgar, potrivit unei postări a lui Grigorescu pe pagina personală de Facebook.

"Am participat la punerea în funcțiune a primei conducte a interconectorului de gaze naturale Giurgiu — Ruse, între România și Bulgaria, în prezența premierului Bulgariei, Boyko Borisov, și a ministrului Energiei din țara vecină, Temenuzhka Petkova, semn că ambele țări consideră proiectul ca fiind de maximă importanță pentru securitatea noastră energetică", a scris ministrul.

Potrivit acestuia, în câteva zile se va finaliza și conducta de rezervă, care va fi conectată la sistemele de transport naționale din România și Bulgaria.

Grigorescu a mai spus că lucrările au fost finalizate cu o lună înainte de termen, după ce în ultimele luni s-a lucrat literalmente zi și noapte.

"Pentru Transgaz, drumul abia începe după subtraversarea Dunării, pentru că urmează construcția gazoductului BRUA de pe teritoriul României. Pentru noi, proiectul BRUA este o prioritate națională și am încredere că toți cei implicați realizează acest lucru ți se vor ridica la înălțimea acestei responsabilități", a adăugat Grigorescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108