REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Primăria Limanu lansează proiectul ”Cultura la Liman”

Primăria Limanu lansează proiectul ”Cultura la Liman”

Replica API 5 iulie 2022 | 00:00 1145

Localitatea 2 Mai a fost recunoscută întotdeauna ca reședința de vară a artiștilor. Acest renume a făcut ca micul sat pescăresc să devină apreciat în toată țara și chiar și peste hotare. Iar povestea trebuie să meargă mai departe!

“ În anii 70-80, în timpul verii, atmosfera era specială, iar oamenii care veneau aici își creaseră o lume aparte. Se poate spune că 2 Mai era, în timpul sezonului estival, o adevărată tabară de creație pentru artiști. Vrem să ducem mai departe acest renume și anual să susținem o serie de evenimente speciale care vor readuce localității 2 Mai notorietatea din acei ani”, explică Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Astfel, în această vară, Primăria comunei Limanu a lansat proiectul “Cultura la Liman”, mai exact o serie evenimente ce au ca scop promovarea atistilor, a valorilor culturale autohtone dar si a satului 2 Mai ca “hub” al culturii pe litoralul romanesc.

“Vom începe cu o expoziție de tablouri semnate de Silvia Radu, una dintre cele mai reprezentative personalități artistice cu legaturi sentimentale profunde pentru 2 Mai și Vama Veche. Tot in luna iulie, in 2 Mai va avea loc Festivalul de teatru si film- Serban Ionescu, dedicat tinerei generatii de actori. Evenimentul se va desfasura 17-23 iulie. După foarte mulți ani, vom fi gazdele unui Festival de Jazz si Blues, între 29 și 30 iulie, iar în luna august vom avea un Târg de Carte, în cadrul căruia vor fi lansări, dar și recitaluri de folk. Seria evenimentelor se încheie cu un festival de fotografie, atât pentru fotografii profesioniști dar și pentru amatori. Sunt primii pași pe care îi facem anul acesta pentru a readuce artiștii înapoi la 2 Mai”, mai spune Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Informatii despre evenimentele verii, locul de desfășurare al acestora dar și programul pentru fiecare festival se gasesc pe pagina de Facebook a proiectului: Cultura la Liman.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272