REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Primăria Mangalia a dat un contract unei firme de-abia înființată

Primăria Mangalia a dat un contract unei firme de-abia înființată

Ana Maria LIPAN 9 septembrie 2023 | 00:00 4912

Mangalia este raiul afaceriștilor! De curând, municipalitatea a atribuit un contract de peste 700.000 de lei unei firme recent înființată. Societatea abia înregistrată se va ocupa de serviciile medical-veterinare, de asistență medicală veterinară la capturare, de neutralizare deșeuri de origine animală, hrană și de închirierea autoutilitarei necesare desfășurării acestor activități. Toate acestea, în condițiile în care la nivelul municipiului este înființat un serviciu pentru gestionarea câinilor fără stăpân, fiind amenajat un adăpost public pentru desfășurarea activității în condiții de legalitate.

Primaria Mangalia a dat un contract unei firme de-abia infiintata

Municipiul Mangalia a servit pe tavă un contract de 717.600 de lei, unei societăți cu doar câteva luni de activitate. Potrivit datelor din Monitorul Oficial al României, societatea Medlovet SRL, are sediul social în Mangalia. În baza cererii înaintate în luna mai a acestui an, și a actelor doveditoare depuse, s-a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea și înregistrarea societății numită

Capitalul social al firmei noi este de 200 lei, cu un total de 20 părţi sociale, a câte 10 lei fiecare. Fondatorul și administratorul societății este Buturugă Loredana-Andreea. 

Primaria Mangalia a dat un contract unei firme de-abia infiintata

Societatea aflată la început de drum se va ocupa de serviciile medical-veterinare, de asistență medicală veterinară la capturare, de neutralizare deșeuri de origine animală, hrană și de închirierea autoutilitarei necesare desfășurării acestor activități în municipiul Mangalia și în stațiunile arondate. 

Noul contract poate marca sfârșitul colaborării Primăriei Mangaliei cu societatea Felina Vet, care a condus în trecut la un control al Curții de Conturi. Printre neregulile constatate în timpul verificării realizate în 2022, se numără și externalizarea serviciilor medicale veterinare motivată de lipsa unui medic veterinar din structura biobazei și a unui mijloc de transport autorizat, cu toate că la nivelul municipiului este înființat un serviciu pentru gestionarea câinilor fără stăpân, fiind amenajat un adăpost public pentru desfășurarea activității în condiții de legalitate.

Primaria Mangalia a dat un contract unei firme de-abia infiintata

Felina Vet a încasat de-a lungul anilor sume considerabile de bani de la Mangalia. În 2021, de exemplu, Primăria Mangalia încheia contracte cu firma amintită, trei la număr. Cel mai mare are o valoare de 28.290 lei. De asemenea, în 2019, Primăria Mangalia a atribuit un contract pentru achiziționarea de ”servicii de asistență medical-veterinară la capturare” a câinilor fără stăpâni din municipiul Mangalia.

Înțelegerea a fost semnată în urma unei proceduri simplificate proprii de achiziție, fără organizarea unei licitații electronice, iar câștigătoare a fost desemnată singura firmă înscrisă în competiție, aceeași Felina Vet SRL din București. Valoarea primului lot atribuit a fost de 56.000 de lei, fără TVA. În aceeași zi, municipalitatea din Mangalia a semnat și contractul pentru lotul 2 al achiziției, în valoare de 330.400 lei, fără TVA, bani care au mers în conturile aceleiași Felina Vet SRL. Practic, era vorba despre o prelungire a două contracte primite de aceeași firmă în iulie 2018, în valoare de 495.600 lei, respectiv 84.000 lei, fără TVA.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alo ,Primaria,vezi ce de caini vagabonzi sunt in Dobrogea 1 ,ba mai mult unii le-au facut adaposturi in afara curtii lor si sunt liberi pe maidan.O fi o zona cu gropi si balarii,dar totusi...Terenuri concesionate sau private lasate de izbeliste.Poate dl primar face o vizita si in aceasta zona,merita vazuta!
0
8
Radu Cristian a atribuit acest contract pe principiul banii primăriei vor deveni banii mei. E arhicunoscuta relația lui cu tatăl persoanei care a "câștigat" contractul, Marian Buturuga. Nimeni nu întreabă nimeni nu ripostează. Banii vor merge unde vrea Radu.Sa fi nepriceput la administrarea orașului dar genial la deturnare. Cam la asta se rezumă sa fi primar la Mangalia.
12
2
Damen este în ,,cădere liberă” directorul executiv Ognef Dan Egmond are obiectiv personal distrugerea si furtul sistematic al companiei,lauda lui supremă in orice discutie este ,,am mai inchis două șantiere”…a format un flux de sifonare a banilor prin firme in special din Galati si cu acelasi actionar respectiv fostul director de aprovizionare al Damen Galati,aceste firme au furnizat servicii si materiale de p*****a calitate si platite la preturi duble sau triple ,au facturat de doua ori acelasi lucru si au primit odata bai in avans si a doua oara la livrare (vezi containerele birou din vechea zona reparatii)Exista o ,,asociere “cu Ion Bari un vechi prieten al lui Ognef,aici a schimbat din pix tariful de 32 lei la ora cu 32 € la ora…Ministerul Economiei trebuie sa verifice platile si catre firma galateana care a inchiriat schela din fata PBS ,cu bani de chirie pe o luna se putea cumpara schela noua ptr Damen..va urma ..!
9
0
Si a facut hingherul istrate de la aspa ivets aka felina vet o noua firma.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468