REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarii PDL dau bir cu fugiţii spre noua Putere

Primarii PDL dau bir cu fugiţii spre noua Putere

Replica API 30 aprilie 2012 | 00:00 113

La Constanţa, PNL "umflă" USL-ul

La Constanţa, PNL "umflă" USL-ul

PDL Constanţa este praf şi pulbere în judeţ: mai mulţi primari au trecut la PNL, cel puţin un candidat cu şanse la o primărie din judeţ schimbă şi el barca spre liberali, completând astfel "dezastrul" de după căderea Guvernului Răzvan Mihai Ungureanu. Unii cu lacrimi în ochi, alţii relaxaţi, transmiţând că sunt în alt judeţ, în vizită la rude, ex-pedeliştii constănţeni au umplut de zâmbete conducerea PNL: "Negociem", spunea sâmbătă deputatul Gheorghe Dragomir. Câteva ore mai târziu, prezent la petrecerea din comuna Peştera, preşedintele liberalilor constănţeni, Dragomir dădea de înţeles că a bătut palma cu primarii Florin Mitroi (Valu lui Traian), Mugur Mitrana (23 August), Traian Cristea (Costineşti), Gheorghe Moldovan (Albeşti). Tot deputatul preciza că a lăsat PDL fără candidat şi la Ciocârlia, Nicolae Marghiol urmând să candideze din partea PNL.

Cine mai stă la PDL

Cu cine mai rămâne PDL în judeţ? Cu Vasile Delicoti de la Poarta Albă. Liberalul Dragomir a recunoscut că au existat negocieri şi cu el, dar a declarat că nu crede că primarul în cauză va părăsi PDL-ul, lucru confirmat ulterior. "Portocaliu" rămâne şi Dumitru Bocai de la Ovidiu, din câte se pare, Nicolae Anghel de la Castelu, dar şi Gheorghe Cojocaru de la Murfatlar, un primar despre care liberalii spun că oricum va pierde alegerile. O altă pierdere a PDL-ului se înregistrează la Rasova, prin plecarea lui Neamţu Mihalache la USL. Facem precizarea că Florin Mitroi, primarul din Valu, a confirmat că va fi candidatul USL, cu listă comună de consilieri, inclusiv 2 persoane de la PSD.

De ce pleacă primarii şi cum se simte PSD

Pe lângă situaţia creată înainte de data-limită de depunere a candidaturilor, PDL fiind astfel lăsat fără candidaţi şi liste de consilieri prin judeţ prin plecarea primarilor, mai putem observa un lucru: PNL începe să crească, cel puţin numeric. Chiar dacă este vorba de aliatul său, PSD nu poate fi fericit, comentează anumiţi liberali, ba mai mult, pentru "unitatea" de moment, s-a convenit ca primarii care trec la PNL să accepte pe lista comună USL de consilieri şi câţiva oameni de la PSD. Cât îi priveşte pe edilii care s-au "lepădat" de PDL, aceştia spun că nu au încotro: ba că se tem că nu vor mai primi bani de la noul guvern pentru continuarea proiectelor, ba că le-ar fi ajuns cuţitul la os cu fostul lor partid, ba că liderii de la judeţ nu îi bagă în seamă.

Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108