REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Primarul Chelaru face un apel pentru ADOPTAREA CÂINILOR MAIDANEZI!

Primarul Chelaru face un apel pentru ADOPTAREA CÂINILOR MAIDANEZI!

Replica API 5 iulie 2019 | 02:07 200

Florin Chelaru

Primăria Năvodari desfășoară, periodic, acțiuni pentru strângerea câinilor maidanezi. Deși la administrația publică locală există numeroase solicitări pentru a strânge aceste patrupede de pe străzi, există numeroși iubitori de animale care condamnă acțiunea angajațărilor primăriei. În consecință, primarul Florin Chelaru face un apel către toți cei interesați să vină la biobaza orașului și să adopte un câine!

Angajații Primăriei Năvodari desfășoară, periodic, acțiuni pentru strângerea câinilor maidanezi de pe străzile orașului. Patrupedele sunt prinse „respectând toate procedurile, astfel încât să nu se rănească pe ei sau lucrătorii de la ecarisaj. Odată prinși, câinii sunt transportați la Biobază, unde medicii veterinari îi consultă, îi deparazitează și sterilizează petnru a fi pregătiți de adopții. De asemenea, fiecare patruped este microcipat. Toate aceste proceduri costă în medie 200 lei/câine, bani alocați din bugetul local”, au arătat reprezentanții Primăriei Năvodari.

Există însă numeroase voci, în special din rândul iubitorilor de animale, care condamnă aceste tipuri de acțiuni. Atât lor, cât și tuturor celor interesați, primarul Florin Chelaru le transmite să vină la Biobază și să adopte un câine.

„Știu că problema câinilor maidanezi este un subiect sensibil și indiferent de cum am aborda această temă nu vom putea să mulțumim pe toată lumea. Dacă prindem câinii, țipă iubitorii de animale, dacă îi lăsăm pe stradă, ne ceartă ceilalți năvodăreni, care se simt amenințați. Însă, în fond, trebuie să recunoaștem cu toții că situația nu este una de normalitate. Primăria va acționa în continuare pentru a strânge câinii comunitari de pe stradă. Cheltuim mulți bani cu prinderea lor, cu sterilizarea și deparazitarea, însă e nevoie și de dumneavoastră pentru a găsi un cămin pentru aceste nevinovate suflete. Cei care ne înjură că adunăm câinii și nu numai sunt așteptați să își depășească statutul de comentatori și să vină să îi adopte. Așa pot avea grijă de ei și să îi protejeze în mod direct.

În acest sens, vă propun să depășim acest schimb de mingii între taberele pro și contra câini și să nu mai încercăm să politizăm un subiect atât de delicat doar pentru că unii vor să câștige imagine. Mai ales că nu este o problemă generată de un singur om, ci este o problemă a întregului oraș. De aceea trebuie să dăm cu toții dovadă de responsabilitate. Fac apel la locuitorii de la case să își sterilizeze câinii și să nu îi mai elibereze pe stradă, să nu mai abandoneze cățeluși cu care s-au pricopsit tot din neglijența lor. Nu fac decât să alimenteze această situație neplăcută pentru toată lumea.

Sper ca mesajul meu să fie perceput ca atare, fără alte conotații sau înțelesuri, deoarece consider că această problemă nu poate fi rezolvată decât prin responsabilizarea tuturor”, este mesajul transmis de primarul Florin Chelaru.

Cererile de adopție se depun la registratura Primăriei. De asemenea, cetățenii care găsesc căței abandonați sunt încurajați să contacteze Biobaza pentru a-i putea acomoda.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine adopta sa-i plateasca vaccinul nu sa-l abandoneze imediat
0
0
Ii adopti si unde ii tii ? La constanta sunt reguli peste reguli: sa fie tinuti la 10 m de gardul din vecinului din stanga la 10 m fata de gardul vecinului din dreapta si tot asa. Pai in felul acesta cetateanul trebuie sa darame casa si sa aseze cainele in mijlocul terenului. Si asa rar sunt imobilele care terenuri cu o latime mai mare de 20 m.
1
0
Eu nu vreau sa-l "adopt" pe chelaru, latra mult, prost si fara rost
3
1
Primarul Chelaru si ceilati primari precum si toti cei ce pupa cainii in bot sa aplice sterilizarea nu sa asiste bucurosi la perpetuarea potailor si apoi nu stim ce sa face cu ei Mai sunt bani de spalat si de furat "???
0
1
Nu mai bine ii lasai pe strada ca se descurcau ei singuri, ca si alte ghioarle care se descurca si ei asa de bine ca acum au si pedigree la ce fac ei....
1
2
Felicitari domnule primar, aveti suflet
2
4
a sarit sa execute ce i-a comandat libanezul amic..
7
0
Lipseste exemplul personal.Primarul,vicele si restul salariatilor primariei citi au adoptat?
6
1
Pnl toti o apa si un pamant toti primarii pnl au contracte cu hingherii. Niste hoti imputiti si ordinari. Puie mnl!!! Nimic nu ati facut bun !!!!!!! Numai sa furati stiti!!!!
4
4
asta de sub mine esti prost ca noaptea de aia o ducem asa bine. boschetari, pensionari si asistati o tara de ratati.
3
2
navodarenii care au votat cu pnl si usr sa-i facem filipinezi
2
4
Eu l-am adoptat pe catelusul meu Chelaru, iar lui nevasta-sa i-am luat motzul !
6
1
Sa i adopte Matei pe toti si sa i duca la Legmas!
4
1
mingi, analfabetilor.....
0
2
asta dupa ce au fost ucisi sute de caini la ecarisaj in ultimii ani de zile....
7
3
Tu , ai fost adoptat de pushcariasul Matei impreuna cu cohorta de consilieri locali smenari !
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272