REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul Constanţei a refuzat transferul CET-ului: Vor să ni-l dea cu tot cu vreo 40 de milioane datorie

Primarul Constanţei a refuzat transferul CET-ului: Vor să ni-l dea cu tot cu vreo 40 de milioane datorie

Replica API 5 august 2014 | 00:00 122

Subvenţiile la căldură se vor acorda pe aceleaşi criterii, a specificat primarul Radu Mazăre, menţionând că nu va acorda aşa ceva celor care câştigă de la rezonabil în sus şi care au maşini de lux. Cât despre preluarea CET-ului de către administraţia locală, se pare că primarul a refuzat întrucât i s-a propus să preia şi datoria de 40 de milioane de euro.

Chiar dacă directorul interimar al RADET, Nela Ştefan, a menţionat luni, 4 august, în cadrul unei conferinţe de presă, că poate municipalitatea va găsi soluţii pentru acordarea de subvenţii către toţi locuitorii Constanţei, primarul a respins aşa - zisa propunere, menţionând că el nu este de acord să le dea ajutoare oamenilor cu bani. "Nu, nu am discutat chestiunea asta cu ei, dar asta e o politică pe care eu o fac şi pe care mi-am asumat-o şi am prezentat-o şi în alegeri şi nu vreau să purtăm mereu această discuţie, nu consider normal şi moral şi echitabil ca să subvenţionez nişte oameni care câştigă bani mulţi. Sigur, o să discutăm pentru iarnă, să vedem în funcţie de procentele de aport, dacă vin, dacă nu vin, cât e profitul. Să vedem dacă mai putem disloca din altă parte nişte bani ca să acoperim, poate creştem celor care au primit subvenii până acum, poate creştem plafonul, dar în nici un caz nu vor primi cei cu maşini de lux subvenţie din impozitele noastre, asta să fie clar!", a declarat Radu Mazăre, adăugând că nu-l interesează ce face Bucureştiul sau alte oraşe. Cât despre transferul CET-ului la administraţia locală, acest lucru nu se va întâmpla momentan. "A fost Decebal Făgădău la Bucureşti, am vorbit cu el acum vreo 10 zile. Ei au un proiect şi vor să ne dea CET-ul cu tot cu vreo 40 de milioane de euro datorie. Ori, în momentul ăla am refuzat, nu avem cum să luăm o asemenea cocoaşă, să plătească constănţenii 40 de milioane care provin dintr-o datorie şi din penalităţi majorate fiindcă Guvernul, când erau PD-iştii la putere, nu a acordat subvenţia şi Fiscul a pus penalităţi. Atunci le-am spus să ţină CET-ul acolo până vom găsi o modalitate de a porni de la zero şi de a face un lucru care să funcţioneze temeinic. Cum să iau eu CET-ul şi 40 de milioane datorie? Cine să le plătească?", a mai spus Mazăre.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108