REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul de la Ovidiu foloseşte oamenii primăriei acasă la tata socru

Primarul de la Ovidiu foloseşte oamenii primăriei acasă la tata socru

Replica API 23 aprilie 2013 | 00:00 311

Foştii angajaţi de la Ovi Prestcon lansează ACUZAŢII GRAVE:

Foştii angajaţi de la Ovi Prestcon lansează ACUZAŢII GRAVE:

În urmă cu mai bine de o săptămână, cotidianul "Replica" de Constanţa lansa mai multe întrebări în atenţia administraţiei publice locale din Ovidiu. Reacţia celor chestionaţi a fost sinonimă cu o serie de chirăieli din partea unor personaje iritate că suntem pe cale să deranjăm bunul mers al afacerilor derulate prin intermediul SRL-ului deţinut de Consiliul Local orăşenesc. Vorbim din nou despre Ovi Prestcon SRL, firma Consiliului Local al oraşului Ovidiu care gestionează groapa de deşeuri inerte a oraşului. Pe de o parte, primarul George Scupra continuă să mimeze că este prea ocupat să stea de vorbă cu jurnaliştii, în timp ce viceprimarul Iulian Leonte ne-a mărturisit că nu ne poate da detalii despre activitatea SC Ovi Prestcon întrucât, deşi în atribuţiile lui ar trebui să se regăsească şi verificarea acestei societăţi, "nimic nu este aşa cum ar fi normal...".

Facem precizarea, din start, că nici până la această dată nici un reprezentant al Ovi Prestcon nu a demonstrat că lucrează cu acte în regulă în ceea ce priveşte deşeurile depozitate la groapa de inerte în ultimele două săptămâni. Au existat doar asigurări verbale, din partea unui individ pe nume Ion Funda, cum că lucrurile sunt în regulă şi conform legii. Dincolo de subiectul "groapa de deşeuri inerte", asupra căruia nu au binevoit să ne lămurească, iar prin intermediul ziarului ar fi aflat şi cetăţenii cum stau lucrurile, facem precizarea că articolele publicate de "Replica" au stârnit reacţii din partea unor foşti angajaţi ai Ovi Prestcon. Conform acestora, activităţile SRL-ului sunt diverse, de la gestionarea gropii de deşeuri inerte la lucrări de tâmplărie, toaletare spaţii verzi sau vopsit borduri. Ca o paranteză, chiar în cursul zilei de ieri, în oraşul Ovidiu era forfotă, angajaţii Ovi Prestcon "colorând" bordurile în alb-negru, ca dovadă că primarul este un bun gospodar şi se îngrijeşte de aspectul urbei care l-a ales. Pe lângă grija faţă de comunitate, primarul are grijă şi de propria familie. Nimic nefiresc, cu menţiunea însă că unul dintre foştii angajaţi ai Ovi Prestcon îl acuză că l-a folosit, în timpul orelor de program plătite de SRL-ul Consiliului Local la diverse activităţi în ograda neamurilor lui George Scupra. Să fie aşa, să fie doar declaraţii făcute la mânie de un om care a plecat de la Ovi Prestcon, susţinând că a fost forţat să demisioneze? Nu am reuşit să aflăm ce are de spus primarul George Scupra, şi asta fiiindcă, din nou, n-a vrut să stea de vorbă! Un alt fost angajat al Ovi Prestcon spune că, deşi li s-au dat asigurări că nu vor fi daţi afară, după ce Scupra a câştigat primăria, s-a văzut nevoit să plece. De ce? "Mi-au schimbat încadrarea, mi-au tăiat la salariu, ne chemau la muncă sâmbăta, fără plată", susţine Daniel Nicola, fost şofer al directorului general.

Foştii angajaţi lansează acuzaţii grave

Cum nu poate fi neglijată criza, facem precizarea că, anterior schimbării conducerii Ovi Prestcon, salariile angajaţilor erau îndestulătoare, în jurul a 1.500-1.900 de lei. Noua conducere a tăiat fără milă, un lucru care nu poate fi neapărat rău: poate fi considerată o măsură menită să ţină pe linia de plutire societatea. Numai că fostul director al societăţii susţine că societatea mergea bine şi că a lăsat societatea pe profit. "Au tăiat ca să aibă de unde să-i plătească pe noii angajaţi, aduşi de primarul George Scupra şi de oamenii lui, ca de exemplu Ion Funda (şef serviciu în cadrul societăţii - n.r.)", mai reclamă nemulţumiţii, în prezent demisionari de la Ovi Prestcon. "Am plecat din data de 25 martie", ne declară fostul şofer al directorului, Daniel Nicola. Bărbatul susţine că din postul de şofer a fost mutat pe post de lăcătuş mecanic "Munceam sâmbăta, suplimentar, fără plată", declară Nicola. De altfel, din acest motiv, atât el, dar şi un alt coleg, de asemenea demisionar - Nicolae Oprea -, au depus o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa. Lucrurile relatate de cei doi - faţă de care facem precizarea că sunt percepuţi ca oameni din "echipa" fostului primar Dumitru Bocai - nu se opresc aici. "Am lucrat ca dulgher, dar ne foloseau cei din noua conducere la toate lucrările, la salubrizare, am fost şi paznic pentru câteva zile. Am fost trimis şi la socrul primarului (George Scupra - n.r.) să îi torn beciul", a relatat Nicolae Oprea. Bărbatul susţine că această activitate a desfăşurat-o în timpul orelor de muncă de la Ovi Prestcon, nu în timpul liber. "Nu i-am mai terminat beciul, urma să îşi facă în curte şi o bucătărie, că mi-am dat demisia", a mai spus Oprea. Să fie, să nu fie aşa? Momentan, luăm de bune declaraţiile omului, chit că ele vin pe un fond de supărare, şi anume acela că a plecat de la Ovi Prestcon, nemulţumit de tăierile salariale şi munca din zilele de sâmbătă. Mai departe însă, trecând la lucruri şi mai serioase, precizăm că în cadrul acestei societăţi a Consiliului Local se înregistrează, în contabilitate, o serie de sume fabuloase la capitolul alimentarea utilajelor şi autoturismelor cu combustibil. Vom reveni însă asupra acestor cheltuieli într-o ediţie viitoare a cotidianului "Replica" de Constanţa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108