REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Primarul din Eforie, achitat în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu

Primarul din Eforie, achitat în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu

Virgil STOIAN 8 septembrie 2023 | 00:00 1594

S-a dat sentința în dosarul în care primarul din Eforie, Robert Șerban, a fost acuzat de abuz în serviciu alături de alte două persoane, respectiv Viorica Greceanu și Florian Cojea. Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis achitarea celor trei, sentința fiind dată, joi, 7 septembrie. Sentința nu este definitivă.

Primarul din Eforie, achitat in dosarul in care era acuzat de abuz in serviciuRobert Șerban

De ce au fost acuzați cei trei

Vă reamintim că  Şerban Robert Nicolae, în calitate de primar al oraşului Eforie, cu intenţie, a efectuat demersuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale, în vederea vânzării imobilului teren în suprafaţă de 3.150 mp, ce împrejmuieşte Restaurantul Litoral din Eforie (imobil compus din construcţie şi terenul de sub construcţie), către S.C. Briza Mării Negre S.R.L., societate care administra restaurantul de mai sus, şi în care viceprimarul staţiunii, Chiparul Dănuţ, are calitatea de asociat, şi a încheiat, prin semnătură delegată, contractul de vânzare-cumpărare din data de 08.03.2019, în schimbul preţului de 189.000 euro, asigurând astfel un folos necuvenit S.C. Briza Mării Negre S.R.L., respectiv suprafaţa de teren ce a trecut, în mod nelegal, în patrimoniul S.C. Briza Mării Negre S.R.L. Vânzare-cumpărarea  a avut loc cu încălcarea dispoziţiilor art.36 alin.5 lit.b rap. la art.45 alin.3 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, care prevede că hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie.  Greceanu Viorica, în calitate de secretar oraş, cu intenţie, cu ocazia şedinţei de consiliul local din data de 23.12.2016, a facilitat adoptarea unei hotărâri de consiliu local care în realitate nu fusese adoptată, prin aceea că a contrasemnat pentru legalitate, Hotărârea de Consiliul Local Eforie nr.229/23.12.2016, act administrativ ce a intrat în circuitul juridic şi ulterior a constituit temei pentru încheierea de către inculpatul Şerban Robert Nicolae, prin semnătură delegată, a contactului de vânzare-cumpărare din data de 08.03.2019, pentru suprafaţa de 3.150 mp. iar Cojea Florian, în calitate de preşedinte şedinţă al Consiliului Local Eforie, cu ocazia şedinţei de consiliul local din data de 23.12.2016, cu intenţie, a facilitat adoptarea unei hotărâri de consiliu local care în realitate nu fusese adoptată, prin aceea că a semnat Hotărârea de Consiliul Local Eforie nr.229/23.12.2016, act administrativ ce a intrat în circuitul juridic şi ulterior a constituit temei pentru încheierea de către inculpatul Şerban Robert Nicolae a contactului de vânzare-cumpărare sus-menţionat.

Primarul din Eforie, achitat in dosarul in care era acuzat de abuz in serviciuMinuta judecătorească

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo bravo bravo Robert! Se oftica Chiru, Balmus si care mai sunt, pregăteau atacuri cu acest proces in campania viitoare, țeapa vagabonzilor! Cu aceasta hotărâre s-a mai pus o cărămida la zidul pregătit pt campania viitoare si mai adăugăm 4 ani de primar in CV-ul lui Robert. Succes Robert!
5
0
Mai speram in recursul Procuraturii. Roberte, mai ameninți cetățenii când reclama primăria Eforie? DNA București, te rugam respectuos, pune microfoane in primăria Eforie. Pune chiar și în șalupele lui Robert. Sperăm că nu transporta droguri cu șalupele. Și totuși...când vezi că justiția susține un astfel de șarlatan...și e șarlatan pe fata, nici nu se sfiește. Oau! Roberte, să știi că șeful poliției locale nu a venit să dea amenda. Ramai doar la statutul de amenințări in Primăria Eforie?
5
4
Cel mai dezamagit e chiru care spera ca fuziune dintre Pnl si alde si condamnarea primarului sa Ii faca culoar pt candidatura la primaria eforie.Ghinion gigi.Ps gigi nu mai plati articole la replica cu banii poti sa mai iti achiti din datorii
8
1
Pana la a jigni,legea si-a spus cuvantul,dupa ani de plimbat prin tribunal,s-a hotarat ca fapta nu exista,nu este prevazuta in codul penal! Succes Robert!
5
3
Felicitari Robert! Te iubim si te votam in continuare
7
3
Liber la furat
2
5
a dat banul sau ceva teren public Eforie de un gratar de mici si a scapat. Justitie pe cumparate la Constanta.Megehdoneala.
5
8
Bravo Robert
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468