REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul din Seimeni, reclamat pentru conflict de interese: şi-a angajat fratele ca şofer la Primărie!

Primarul din Seimeni, reclamat pentru conflict de interese: şi-a angajat fratele ca şofer la Primărie!

Replica API 6 ianuarie 2016 | 16:08 1490

Percheziţii la Lucian Blaj acasă

Percheziţii la Lucian Blaj acasă

Lucian Blaj

Primarul din Seimeni, Lucian Blaj, a avut parte de un sfârşit de an tensionat, şi asta pentru că a intrat în vizorul poliţiştilor şi procurorilor, în decembrie având loc percheziţii atât la domiciliul său, cât şi la Primărie. Însă, din câte se pare, nici începutul lui 2016 nu a fost prea bun pentru el întrucât, potrivit informaţiilor noastre, ar fi fost reclamat la ANI pentru conflict de interese. Motivul: pe funcţia de şofer este angajat chiar fratele său, Tudor Blaj. Numai că primarul a declarat că nu a ştiut că face un lucru ilegal.

Primarul din Seimeni şi-a angajat fratele în cadrul Primăriei pe funcţia de şofer, fiind vorba despre Tudor Blaj. Potrivit informaţiilor noastre, cel care ar fi făcut sesizarea la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) este chiar viceprimarul Marian Iordache. În schimb, acesta susține că nu este adevărat și că nu are nici o implicație în cazul de față. Pe lângă acest aspect, se pare că Lucian Blaj ar fi acuzat şi de faptul că şi-ar fi însuşit 400 metri pătraţi de teren în zona de agreement Troina, pe care ulterior i-ar fi vândut cu suma de 10.000 de lei, dar şi pentru faptul că şi-ar fi însuşit în mod ilegal 82 de hectare din păşunea comunei. Cât despre angajarea fratelui său în cadrul Primăriei, Lucian Blaj a spus că nu a ştiut că face un lucru ilegal. „Da, aşa este. Este angajat de prin 2007 – 2008. Dacă este conflict de interese sau incompatibilitate…. să se ia măsuri. Nimeni nu mi-a spus că nu are voie…”, a declarat, pentru „Replica”, primarul din Seimeni. Însă, potrivit articolului 301 din Noul Cod Penal, conflictul de interese reprezintă fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial: pentru sine; pentru soţia/ soţul său; pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv; pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat/ beneficiază de foloase de orice natură. Conflictul de interese se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Percheziţii în Ajun de Crăciun

Amintim şi faptul că, în data de 23 decembrie 2015, chiar înainte de Ajun, primarul şi viceprimarul s-au trezit cu oamenii legii peste ei, atât la domicilii, cât şi la sediul Primăriei, dar şi într-o altă locaţie. Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre un dosar care are legătură cu o hotărâre de consiliu din 2012, cu privire la concesionarea islazului. În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente, cercetările fiind în plină desfăşurare. De cealaltă parte, primarul consideră că este vorba despre o sesizare făcută de cineva din Primărie, care ar dori să-i ia locul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108