REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul din Topalu sapă gratuit grădinile oamenilor, cu tractoarele primăriei

Primarul din Topalu sapă gratuit grădinile oamenilor, cu tractoarele primăriei

Replica API 21 aprilie 2012 | 00:00 145

Intrat în campanie electorală înainte de termen,

Intrat în campanie electorală înainte de termen,

După cum a fost semnalat recent, pentru unii aleşi locali, care se pregătesc pentru un nou mandat, campania electorală a început ceva mai devreme decât ar fi trebuit. Se împart pachete, unii îşi laudă realizările pe la diferite emisiuni televizate, iar alţii, mai "de la ţară", au găsit un mod inedit de a-şi atrage electoratul: le sapă grădinile gratuit. Un astfel de caz întâlnim în comuna Topalu, judeţul Constanţa, unde mai multe persoane ne-au semnalat faptul că primarul Gheorghe Murat sapă grădinile oamenilor în scop electoral. Însă, ceea ce-i nemulţumeşte pe oameni este faptul că edilul foloseşte în acest scop tractoarele cumpărate din banii obţinuţi sub formă de subvenţie de la Uniunea Europeană pentru păşunea aparţinând Consiliului Local Topalu.

"Sunt două tractoare, unul mai mare şi unul mic, cumpărate din subvenţiile de la Uniune. Aceste subvenţii, de aproximativ 85 de euro pe hectar, sunt cu destinaţie specială şi trebuie folosiţi strict pentru păşune. El le foloseşte în interes propriu, cu motorină cumpărată din banii Primărie, săpând grădinile gratuit. Numai ieri (joi n.r.), au încărcat cu motorină de la staţia PECO, două butoaie a câte 200 de litri fiecare. Ar trebui să apară în contabilitate bon privind combustibilul respectiv ca fiind pentru păşune, dar numai pentru păşune nu este folosit", susţin surse din rândul sătenilor. De remarcat că, potrivit surselor noastre, cele două tractoare folosite în scop electoral sunt conduse, prin grădinile sătenilor, de şoferul de pe microbuzul care transportă elevii la şcoală şi de fratele acestuia.

Primarul zice că a fost un gest umanitar

Contactat telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere, vizavi de aceste acuzaţii, primarul Gheorghe Murat ne-a confirmat că există un sâmbure de adevăr, dar că lucrurile nu stau chiar aşa. "Este adevărat, dar parţial. Eu am ajutat câţiva bătrâni fără posibilităţi, pentru că era normal să-i ajut. Dar nu am făcut-o pentru campanie electorală, a fost un gest umanitar, nu puteam să-i las aşa, pentru că sunt şi bătrâni, şi nevoiaşi. Da, le-am arat grădinile, dar nu cum spun unii oameni bolnavi la cap", ne-a declarat primarul Murat. Întrebat dacă va mai candida pentru un nou mandat la Primăria Topalu, edilul ne-a confirmat. "Candidez pentru că cetăţenii mi-au cerut-o", ne-a mai precizat Murat. De precizat că numele său apare în mai multe dispute locale, unele ajungând chiar în instanţă.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108