REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primele trei clasate din Liga I au încheiat fără înfrângere amicalele din pauza competiţională

Primele trei clasate din Liga I au încheiat fără înfrângere amicalele din pauza competiţională

Replica API 1 februarie 2019 | 00:00 307

Primele trei echipe clasate în Liga I la fotbal, CFR Cluj, FCSB şi Universitatea Craiova, au încheiat fără înfrângere partidele amicale din perioada de pregătire efectuată pauza competiţională de iarnă.

Dintre ocupantele podiumului, cele mai bune rezultate în meciurile de verificare le-a obţinut liderul şi totodată campioana en titre, CFR Cluj, cu 3 victorii şi un rezultat de egalitate, în timp ce FCSB a înregistrat 3 egaluri, iar Universitatea Craiova 2 victorii şi 2 egaluri.

Formaţia antrenată de Antonio Conceicao s-a pregătit în această perioadă în Turcia, la fel ca majoritatea grupărilor din România, iar în primul meci amical (16 ianuarie) a încheiat la egalitate, scor 0-0, în faţa echipei Vorskla Poltava, ocupanta locului 5 în campionatul Ucrainei. Au urmat însă trei partide în care CFR Cluj a reuşit să se impună după cum urmează: 18 ianuarie - 2-1 cu gruparea elveţiană FC Zurich (goluri Adrian Păun, Adam Lang), 22 ianuarie - 2-0 cu formaţia bulgară Ludogoreţ Razgrad (goluri Adam Lang, George Ganea) şi 4-2 cu echipa slovacă AS Trencin (goluri George Ţucudean, Billel Omrani, Ciprian Deac, Juan Culio).

Cu un nou antrenor la conducere în persoana lui Mihai Teja, FCSB nu a reuşit să câştige niciun amical disputat în 2019, dar nici nu a pierdut. Vicecampioana a înregistrat în stagiul de pregătire desfăşurat în Spania trei rezultate de egalitate. În meciul de debut al lui Mihai Teja, disputat la 17 ianuarie, FCSB a remizat, scor 0-0 cu FC Lucerna (Elveţia), pentru ca apoi să încheie 2-2, în 20 ianuarie, cu gruparea chineză Shanghai Shenhua (gol Florin Tănase, autogol Zhang Lu) şi 1-1, la 23 ianuarie, cu formaţia ucraineană Dinamo Kiev (gol Ioan Hora).

Universitatea Craiova a început stagiul de pregătire din Antalya cu o victorie în faţa formaţia turce de ligă secundă Adana Demirspor. Meciul disputat la 13 ianuarie s-a încheiat cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de Andrei Cristea, la primul său meci în tricoul alb-albastru, şi Valentin Mihăilă. În celelalte meciuri de verificare disputate în Turcia, formaţia condusă de Devis Mangia a câştigat la 19 ianuarie cu 3-0 în faşa grupării ucrainene Vorskla Poltava (goluri Alexandru Mitriţă, Elvir Koljic, Andrei Cristea) şi a încheiat la egalitate, cu acelaşi scor, 1-1, două meciuri amicale disputate la 25 ianuarie, ambele cu echipa Ferencaros din Ungaria. Golurile formaţiei oltene au fost înscrise de Lucian Buzan în prima partidă şi de Alexandru Mitriţă în cea de-a doua.

Formaţia Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-a antrenat în pauza competiţională din această iarnă la Belek (Turcia), acolo unde a susţinut patru partide de verificare. Jucătorii conduşi de Eugen Neagoe au înregistrat două victorii şi două înfrângeri. Ei au început cu o înfrângere la 13 ianuarie, scor 1-2, cu formaţia turcă Sivasspor, golul echipei din Liga I fiind marcat de ghanezul Joseph Mensah. A urmat la 16 ianuarie o victorie în faţa formaţiei FC Aktobe din Kazahstan, scor 3-1, prin golul lui Bryan Nouvier şi cele două ale lui Ibrahima Tandia. În ultimele amicale, Sepsi OSK a pierdut, la 20 ianuarie, în faţa formaţiei ucrainene FC Mariupol cu scorul de 1-2 (gol Yasin Hamed) şi a câştigat, la 22 ianuarie, cu echipa maghiară Szombathelyi Haladas, scor 2-1 (goluri Yasin Hamed, Joseph Mensah). Gruparea a mai avut un meci amical, la 24 ianuarie, cu Dunav Ruse (Bulgaria), întrerupt la scorul de 1-0 din cauza vremii nefavorabile.

De la începutul anului, FC Viitorul a disputat şase meciuri amicale în cantonamentul din Turcia, însă bilanţul a fost unul negativ, 1 victorie, un egal şi 4 înfrângeri, în special din cauza faptului că antrenorul Gheorghe Hagi a folosit în multe dintre partide numeroşi juniori de la academia care îi poartă numele. Singura victorie a echipei conduse de Gheorghe Hagi a fost obţinută chiar în primul meci, cu Ferencvaros TC Budapesta, scor 2-1, în 14 ianuarie, prin golurile reuşite de Mihai Voduţ şi Alexi Pitu. În celelalte partide a înregistrat următoarele rezultate: 17 ianuarie - 2-2 cu Rubin Kazan din Rusia (goluri Ianis Hagi, Ionuţ Vînă), 17 ianuarie - 0-5 cu VfR Aalen din Germania, 21 ianuarie - 0-1 cu Velje din Danemarca, 24 ianuarie - 0-3 cu Enisei Krasnoiarsk din Rusia, 24 ianuarie - 1-2 cu Saburtalo din Georgia (gol Marius Leca). FC Viitorul a mai disputat un meci amical la 21 ianuarie cu Lechia Gdansk, dar acesta a fost întrerupt din cauza ploii în minutul 50 la scorul de 2-1 pentru formaţia poloneză.

Astra Giurgiu, echipă aflată în lupta pentru un loc în play-off-ul Ligii I, a disputat în 2019 şase partide de verificare, înregistrând 3 victorii, 2 egaluri şi 1 înfrângere. Victoriile au fost obţinute la 11 ianuarie, cu Gazişehir Gaziantep FK (Turcia), scor 2-0 (goluri Romario Moise, Denis Alibec), în 15 ianuarie, cu Elazigspor (Turcia), scor de 2-0 (goluri Radu Crişan, Azdren Llullaku) şi la 27 ianuarie, cu Farul Constanţa, scor 4-1 (goluri Vahid Hambo, Jacques Zoua 2 şi Denis Alibec). De asemenea, echipa condusă de Costel Enache a obţinut două remize la 15 ianuarie, cu Young Boys Berna din Elveţia, scor 1-1 (gol Azdren Llullaku) şi la 20 ianuarie, cu Beroe Stara Zagora din Bulgaria, scor 1-1 (gol Neluţ Roşu) şi a pierdut la 18 ianuarie cu scorul de 2-3 (goluri) în faţa formaţiei ruse FC Orenburg.

FC Hermannstadt se înscrie şi ea în scurta listă a echipelor româneşti care nu au cunoscut înfrângerea în perioada de pregătire. Formaţia condusă de Vasile Miriuţă a început stagiul din Antalya cu o victorie, la 16 ianuarie, scor 2-0, cu gruparea maghiară Nyiregyhaza Spartacus FC (goluri Juvhel Tsoumou, Ştefan Blănaru). Au urmat apoi două rezultate de egalitate, 1-1 cu formaţia poloneză Pogon Szczecin, la 18 ianuarie (gol Lucian Dumitriu), şi 2-2 cu FC Taraz din Kazahstan, la 22 ianuarie (ambele goluri Alexandru Dandea), pentru ca în finalul cantonamentului, la 23 ianuarie, să învingă cu 3-1 echipa braziliană Raca Sport Clube (goluri Besart Abdurahimi, Kuca şi Cătălin Pîrvulescu). Gruparea sibiană mai avea programat un amical, cu Mladost Lucani (Serbia), dar a fost anulat din cauza ploii torenţiale din Turcia.

O altă echipă cu antrenor nou la început de an, Gaz Metan Mediaş, a obţinut 1 victorie, 2 egaluri şi 1 înfrângere în cantonamentul desfăşurat în Antalya. Antrenorul Edward Iordănescu a debutat pe banca formaţiei ardelene la 15 ianuarie cu un rezultat de egalitate, 0-0, în amicalul cu liderul campionatului maghiar de fotbal, Ferencvaros TC Budapesta. Ulterior, Gaz Metan Mediaş a mai înregistrat următoarele rezultate: 18 ianuarie - 0-3 cu Neftci Baku din Azerbaidjan, 21 ianuarie - 3-1 cu naţionala Under 23 a Uzbekistanului (goluri Yazalde Gomes, Ely Fernandes, Darius Olaru), 25 ianuarie - 1-1 cu FC Mariupol din Ucraina (gol Nasser Chamed).

Ocupanta locului 9 în clasamentul Ligii I, CSM Poli Iaşi, a înregistrat un bilanţ negativ în amicale, 4 înfrângeri şi o victorie. La 16 ianuarie, formaţia antrenată de Flavius Stoican a fost învinsă de gruparea poloneză Korona Kielce cu scorul de 3-0, aceasta fiind de altfel şi cea mai drastică înfrângere din perioada de pregătire. După doar o zi, CSM Poli Iaşi a reuşit singura victorie, 2-1 cu formaţia iraniană Esteghlal FC prin golurile marcate de Andrei Burlacu şi Laurenţiu Rus. Au urmat însă alte trei eşecuri: 20 ianuarie - scor 1-2, cu Diosgyor VTK Miskolc din Ungaria (gol Florin Gardoş), 22 ianuarie - scor 0-2 cu Dinamo Zagreb din Croaţia, 23 ianuarie - scor 1-2 cu FC Shkupi din Macedonia (gol Andrei Burlacu). La întoarcerea în ţară, CSM Poli Iaşi a intenţionat să mai dispute la 30 ianuarie un amical cu Ştiinţa Miroslava din Liga a III-a, dar meciul a fost anulat din cauza terenului impracticabil.

Formaţia FC Botoşani avea programate 5 meciuri amicale în stagiul din Antalya, dar din cauza vremii nefavorabile a disputat doar trei, înregistrând 2 victorii şi 1 înfrângere. Jucătorii conduşi de Liviu Ciobotariu au obţinut un succes de moral în prima întâlnire, 3-1 cu Ludogoreţ Razgrad, campioana Bulgariei, la 15 ianuarie, prin golurile înscrise de Andrei Burcă, Lorand Fulop şi Cătălin Golofca. În 17 ianuarie, FC Botoşani a obţinut a doua victorie, 2-1 cu formaţia maghiară Paksi FC (goluri Lorand Fulop, Diego Fabbrini), iar la 19 ianuarie a pierdut cu scorul de 2-3, în faţa formaţiei SV Meppen din liga a treia germană (goluri Hervin Ongenda, Cătălin Golofca).

Aflată într-o perioadă dificilă în care antrenorul Mircea Rednic a schimbat în proporţie de peste 80% lotul faţă de prima parte a campionatului, echipa FC Dinamo a încheiat stagiul de pregătire din Antalya cu o victorie şi trei înfrângeri. În 13 ianuarie, gruparea alb-roşie a pierdut cu 0-2 în faţa echipei croate Hajduk Split, pentru ca trei zile mai târziu să fie învinsă din nou, cu 3-0, de formaţia elveţiană FC Sion. Prima şi singura victorie a fost înregistrată la 20 ianuarie, scor 3-2, în faţa formaţiei letone FK Liepaja, toate cele trei goluri fiind înscrise de Daniel Popa. În ultimul meci de verificare din Turcia, Dinamo a fost învinsă cu scorul de 2-0 de Dinamo Moscova, ocupanta locului 12 în campionatul Rusiei.

Dunărea Călăraşi, ocupanta locului 12 în Liga I, a reuşit să încheie stagiul de pregătire fără înfrângere. La 13 ianuarie, formaţia din Călăraşi a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu echipa germană de liga a treia KFC Uerdingen 05 (gol Mediop Ndiaye), în 16 ianuarie a remizat, 0-0, cu Diosgyori VTK din Ungaria, iar la 20 ianuarie a învins cu scorul de 1-0 gruparea ucraineană Desna Cernîhov (gol Mediop Ndiaye). Formaţia antrenată de Dan Alexa mai avea programate meciuri de verificare cu FK Zemun (Serbia) şi NK Celik Zenica (Bosnia-Herţegovina), însă ambele au fost anulate din cauza vremii nefavorabile.

Cu Adrian Falub instalat la conducerea tehnică a echipei chiar în ziua reunirii lotului şi fără un program de pregătire stabilit din timp, Concordia Chiajna a reuşit să dispute doar două partide amicale până la reluarea Ligii I. Echipa ilfoveană a efectuat un stagiu în Spania, acolo unde la 20 ianuarie a pierdut cu 0-1 în faţa formaţiei elveţiene de ligă secundă FC Winterthur. Însă în 22 ianuarie a înregistrat o victorie la scor, 6-1, cu selecţionata Under 25 a Chinei (goluri Ghislain Guessan, Alexandru Albu, Andrei Marc, Simon Măzărache 2, Nicolas Gorobsov). Un al treilea meci amical din Spania, cu FC Wuhan Zall (China), a fost întrerupt în minutul 50, când formaţia ilfoveană era condusă cu 0-1, tehnicianul formaţiei asiatice retrăgând echipa de pe teren.

Ultima clasată a Ligii I, FC Voluntari, a disputat de la începutul anului 2019 şase meciuri amicale în care a înregistrat 2 victorii, 1 egal şi 3 înfrângeri. În Antalya, echipa ilfoveană a învins la 16 ianuarie Zalaegerszegi TE din Ungaria cu scorul de 3-2 (goluri Alexandru Tudorie, Adelin Pârcălabu şi un autogol al formaţiei maghiare), dar la 18 ianuarie a pierdut cu 0-1 în faţa formaţiei azere Zira FK. Până la finalul stagiului din Turcia s-au mai înregistrat următoarele rezultate: 20 ianuarie - scor 2-3 cu Padideh din Iran (goluri Ion Gheorghe şi Richard Gadze), 23 ianuarie - scor 2-0 cu FK Zemun din Serbia (goluri Richard Gadze, Adrian Bălan), 24 ianuarie - scor 1-2 cu Szombathely Haladas din Ungaria (gol Adrian Bălan). În ultima partidă de verificare, disputată în 30 ianuarie, la Centrul de Fotbal Buftea, FC Voluntari a remizat, scor 1-1, cu divizionara secundă Chindia Târgovişte (gol Adrian Bălan).

Primul meci oficial al Ligii I în anul 2019 este programat, vineri, de la ora 17,00, în etapa a 22-a, şi le va opune pe Concordia Chiajna şi FC Botoşani. Programul complet al etapei a 22-a a sezonului regulat este următorul:

Concordia Chiajna - FC Botoşani, 1 februarie (ora 17,00)

Gaz Metan Mediaş - Astra Giurgiu, 1 februarie (ora 20,00)

Dunărea Călăraşi - FCSB, 2 februarie (ora 14,00)

CFR Cluj - FC Hermannstadt, 2 februarie (ora 20,00)

FC Voluntari - Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 3 februarie (ora 17,00)

FC Viitorul - Universitatea Craiova, 3 februarie (ora 20,00)

FC Dinamo - CSM Poli Iaşi, 4 februarie (ora 20,00).

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108