REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PROFANARE de MORMINTE în județul Constanța și POLIȚIȘTI ACUZAȚI!

PROFANARE de MORMINTE în județul Constanța și POLIȚIȘTI ACUZAȚI!

Replica API 27 mai 2020 | 14:53 4340

Profanare de morminte cu cântec la Pecineaga. Doi indivizi s-au pus pe treabă, au pătruns în cavou, au scotocit și au plecat cu 500 de euro. Apoi, fiind prinși, au încercat să schimbe foaia. Unu dintre ei au început să acuze polițiștii că l-au forțat să declare cu totul altceva și că, de fapt, el este nevinovat. Însă, magistrații au decis că acuzațiile sunt nefondate și că ambii se fac vinovațo de faptele comise.

Cum s-au desfăşurat faptele

În seara infracţiunii, cei doi inculpaţi, după ce au consumat alcool, s-au gândit să facă o afacere, respectiv să spargă un mormânt. Iniţial, George A. nu a fost de acord, din cauza camerelor de luat vederi, însă în cele din urmă a fost convins de Ştefan N. care ştia că asupra defunctului există o sumă de bani. După ce au pătruns în cimitir prin curtea unei case, au forţat uşa cavoului cu un cuţitaş. Odată ajunşi în interiorul cavoului, aceştia au folosit un levier metalic pe care l-au folosit pentru a forţa capacul din marmură de pe mormântul defunctului. După ce au reuşit să pătrundă în sicriu, aceştia au scotocit, reuşind să găsească în buzunarul drept al pantalonilor un teanc de bancnote de 50 de euro împăturite. Ulterior, după ce au fugit din cimitir, au numărat banii găsiţi, şi au constatat că au sustras suma de 500 euro în bancnote de 50 de euro.

Poliţiştii, acuzaţi că i-au ameninţat pe inculpaţi

Inculpatul Ştefan N. a precizat că nu a comis infracțiunea pentru care s-a dispus trimiterea în judecată, ci că ar fi fost abordat de către un lucrător de poliție care i-a citit de 6 ori declarația dată de celălalt inculpat și care l-a amenințat că-l va agresa fizic dacă nu va spune adevărul cu privire la profanarea mormântului. Ulterior acestui moment a fost adus la Poliția Mangalia, fiind însoțit de doi lucrători de poliție care i-au spus că banii sustrași din mormântul defunctului aveau culoarea portocalie; că dacă nu o să spună adevărul, respectiv dacă nu o să declare cum a fost învățat de către organele de poliție o să fie reținut. Însă, acesta a declarat că era la ferma numitului M.T., și că nu s-a întâlnit cu nimeni în acea seară.

Găsiți vinovați de către instanță

Inculpații nu au prezentat și nici nu au dovedit vreun motiv plauzibil pentru adoptarea unei poziții de nerecunoaștere a săvârșirii faptelor în fața instanței. Mai mult, instanţa a constatat că declarațiile date de fiecare dintre cei doi inculpați în cursul urmăririi penale sunt ample și conțin descrierea sumară a comportamentului infracțional, aspecte care nu pot fi cunoscute și nici detaliate atât de precis decât de către persoanele care au fost la fața locului.

Ce pedepse au primit

Instanţa a decis să aplice inculpatului Ştefan N. măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice de către Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe o perioadă de 6 luni , pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte iar George A. a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mergea in rai , de-aia i-au pus 500 euro . Daca mergea in iad ii dadeau niste ruble la leva . Oricum , in caz de nevoie ar fi putut sa schimbe la Sf Petre ... la negru
1
0
justitie de tot KAKATU
8
0
La Mangalia se fura din cimitire de ani de zile dar lumea nu face reclamatii. Au fot cazuri cand au dezgropat mortul si i au luat inelele si lantul de pe gat ca au vazut cand l au ingropat dar fratii gemeni si compania nu au fost reclamati ca i a iertat administratorul cimitirului. De acolo au bani de baut.
6
0
Hotii nu mai stiu ce sa fure si de unde sa fure. Nu au niciun pic de respect.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108