REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proiectul educațional județean „Voinici în țara piticilor”, la ediția a II-a

Proiectul educațional județean „Voinici în țara piticilor”, la ediția a II-a

Replica API 28 mai 2022 | 00:05 1281

Curtea Palatului Copiilor Constanța a răsunat, în dimineața zilei de joi 26 mai, de glasurile vesele ale preșcolarilor prezenți la concursul de triciclete, însoțiți de părinți, bunici, educatori și profesori.

Proiectul educațional județean ,,Voinici în țara piticilor” încurajează atât copiii, cât și ceilalți factori educaționali să acorde mai mult timp și mai multă importanță mișcării, practicării unor jocuri și dansuri populare românești adaptate vârstei preșcolare. La activităţile proiectului participă 465 preşcolari din 29 unități de învățământ din județul Constanța.

Promovarea unui stil de viață sănătos, stimularea interesului pentru mișcare în vederea asigurării unei dezvoltări fizice armonioase, conștientizarea cadrelor didactice, a părinților și a altor factori educaționali din cadrul comunității cu privire la rolul lor în formarea și dezvoltarea copiilor în spiritul unui stil de viață sănătos, bazat pe mișcare, trebuie să devină o practică curentă în educație, astfel încât să oferim societății viitoare o perspectivă educațională conectată cu realitatea.

Organizatori: Inspectoratul Şcolar Județean Constanța, Grădinița cu Program Prelungit nr.6 Constanța, Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanța, Direcția Judeţeană pentru Tineret și Sport Constanța, Filiala Constanța a Academiei Olimpice Române şi Palatul Copiilor Constanţa.

La evenimentul de joi a fost prezentă şi Florina Cristache, director executiv în cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța pentru a înmâna premii micilor campioni.

Copiii care se joacă, aleargă, fac mișcare sunt copii sănătoși, capabili să facă față cu succes efortului intelectual. Sănătatea fizică, psihică și emoțională a copiilor noștri este o misiune permanentă!

Joi, 26 mai au avut loc întreceri de triciclete și trotinete, vineri, 27 mai, este programat, de la ora 10 concursul de dans popular românesc, iar pe data de 28.05.2022, incepând cu ora 9,00 sunt programate ștafete utilitar aplicative.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108