REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PROMISIUNI de la CFR: vagoane dotate cu aer condiționat și wi-fi!

PROMISIUNI de la CFR: vagoane dotate cu aer condiționat și wi-fi!

Replica API 9 iunie 2019 | 23:20 757

Vagoane moderne, dotate cu aer condiționate și wi-fi – în aceste condiții vor călători, cât de curând, călătorii CFR, a afirmat directorul general Valentin Dorobanțu.

Potrivit unor acorduri încheiate pe o durată de un an și jumătate (36 de luni) cu companii specializate din România, vor fi modernizate minimum 22 și maximum 205 vagoane. În plus, urmează să mai fie semnat un acord pentru modernizarea a minimum două și maximum 50 de vagoane din parcul CFR Călători, a afirmat directorul Valentin Dorobanțu pentru „Clubul Feroviar”. ”Vagoanele vor fi dotate cu instalație de climatizare, internet WI FI, scaune moderne și ergonomice, toalete ecologice, ecrane de informare a pasagerilor și uși automate. Unele dintre ele vor fi transformate în vagoane salon, fără compartimente, și vor fi prevăzute și spații pentru transportul bicicletelor și al schiurilor”, a declarat Valentin Dorobanțu.

El a precizat că pentru cele 36 de luni a asigurat capacitatea maximă de vagoane care pot fi supuse procesului de modernizare, iar acum totul depinde de alocările bugetare pentru anul în curs și pentru 2020. Valoare estimată în medie a modernizării unui vagon este de 500.000 de euro.

CFR Călători a făcut apel la Autoritatea Feroviară Română (AFER) pentru o modificare a prevederilor de instrucție feroviară și punerea lor în concordanță cu reglementările europene. Este vorba de mărirea intervalului la care se fac reviziile tehnice intermediare și reviziile tehnice în trafic la vagoane. ”În acest fel se poate reduce durata călătoriei. De exemplu, în prezent trenul București – Suceava are revizie tehnică în tranzit la Bacău, unde staționează zece minute. Prin eliminarea acesteia, timpul de staționare se poate reduce la doar două minute”, a explicat Valentin Dorobanțu. În altă ordine de idei, tot personalul CFR Călători va avea uniforme noi, pe care le vor primi gratuit. ”Astfel se va face un rebranding și o îmbunătățire a imaginii”, spune Valentin Dorobanțu.

O activitate care ”scârțâie” rău la CFR Călători este cea a alimentației publice. De câțiva ani, societatea mai operează doar trei vagoane restaurant. ”Vânzările la vagon restaurant au cunoscut o prăbușire agresivă după interzicerea fumatului, în 2006. Cele trei vagoane rămase sunt atașate la trenurile internaționale Ister și Dacia. Pe rutile unde există cerere, introducem vagoane de tip AR și BR (de clasa 1, respective clasa a doua – n.red.) cu sector de alimentație publică la mijloc”, a spus directorul CFR Călători.

O veste bună, după cea cu WI FI la CFR Călători, este și aceea că pasagerii ăși pot cumpăra din nou apă, sucuri și bere de la însoțitorii vagoanelor de dormit și cușetă, care au fost dotați cu case de marcat fiscal.

Sursă: Clubul Feroviar.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
jos cu maier
1
0
Cele pe rutele dinspre Ardeal arata bine de mai mult timp. Astea pe ruta Bucuresti-Fetesti, Bucuresti- Cta personal sunt infecte si vechi de peste 100ani. Toti angajatii acestor statii de pe ruta Buc-Cta sa fie concediati, cercetati si condamnati pt ce trenuri folosesc.Directorii. Ce au facut cu banii 29ani ???Mersul trenurilor e facut ca nu sunt legaturi imediate intre zone destul de apropiate.
3
1
Ce modernizare, altele noi -noute sa corespunda cerintelor unei calatorii civilizate! Umblati cu carpeli si promisiuni desarte.
5
0
cine stie ce manarie se ascunde in spatele afaceriei,cfr a cumparat vagoane sh de metrou usor care nu au trepte exterioare cu care sa ajungi la nivelul peronului din garile din romanica,asa ca urcatul si coborotul din ele devine sport extrem pentru toti mai putin seftanii cfreului care au limuzine cu sofer
4
0
Promisiuni.. Cine i-a impedicat sa nu le modernizeze????
5
1
Cum vine asta modernizare intre minim 2 si 50 de vagoane , adica daca modernizam 2 ne-am atins obiectivul ???
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108