REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Protecția Consumatorilor a verificat autobuzele RATC! Ce spune conducerea Regiei

Protecția Consumatorilor a verificat autobuzele RATC! Ce spune conducerea Regiei

Replica API 20 martie 2018 | 00:11 522

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat în data de 13 martie o acțiune de control la RATC. În urma verificărilor, care au fost efectuate pe timp de noapte, a fost încheiat un proces verbal cu avertisment și măsuri pe care regia trebuie să le îndeplinească: curățenie, remediere defecțiuni minore și repararea defecțiunilor majore în 45 de zile. Conducerea RATC a precizat că este conștientă de cele găsite de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor și desfășoară acțiuni ample de remediere a deficiențelor pentru a asigura călătorii că au parte de siguranță.

Astfel, directorul RATC, Bogdan Niță, a precizat pentru cotidianul „Replica de Constanța” faptul că își asumă cele observate de OPC și că este implicat în îmbunătățirea transportului în comun al constănțenilor, accentul pe care îl pune fiind pe siguranță.

„Ne însușim cele observate de către cei de la OPC. Nu este niciun fel de surpriză că din păcate autobuzele sunt vechi și arată într-adevăr, multe dintre ele, ca niște case vechi. Oricât le-ai curăța și le-ai recondiționa, ele nu arată foarte bine. În timpul controlului desfășurat de inspectori, control desfășurat între orele 12 noaptea și 1:30, noi le-am asigurat tot concursul și pot să vă spun că au au fost verificate între 15 și 25 de autobuze. Ceea ce au remarcat inspectorii este corect, în anumite situații exitau deficiențe. Totodată, ceea ce cred că s-a omis a se menționa este faptul că la sfârșitul controlului, noi chiar i-am invitat să le arătăm că noi desfășurăm activități în sensul măsurilor pe care ei ni le-au sugerat. Noi avem în permanență în lucru câte 2-4 autobuze pentru care le înlocuim linoleum, melamina de pe ferestre, refacem tapițeria de la scaune și facem o recondiționare internă. Eu nu am perceput acest control ca fiind unul ostil!”, a spus Bogdan Niță, de la conducerea RATC.

CJPC a precizat că nu au verificat și ce era de controlat din perspectiva inspecțiilor tehnice, iar RATC a subliniat că se desfășoară verificări zilnice la autobuzele din garajul regiei pentru a nu exista riscuri în stradă.

„Faptul că ele circulă în condiții de siguranță este meritul echipei de mecanici și de conducători auto. Stația noastră ITP, care este una super verificată de către cei de la RAR, asta pentru că numărul de verificări zilnice este cred cel mai mare din tot județul. Nu cred că există o stație ITP în județul acesta care să facă mai multe verificări pe zi decât facem noi. Asta pentru că noi facem pe lângă verificările la toate autobuzele noastre și verificări pentru mașini. Noi avem stația autorizată pentru autoturisme, autobuze, camioane etc. Este una foarte complexă”, a adăugat Niță.

Șeful RATC spune clar că nu face rabat când vine vorba de aspecte care fac diferența între viață și moarte pe șoselele din municipiu. Verificările sunt stricte și pentru siguranța călătorilor. „Deși autobuzele sunt vechi, noi nu facem rabat la chestiuni legate de direcție, frânare, lumini și anvelope. Ne asumăm cu toții faptul că aceste autobuze sunt vechi, că uneori nu sunt așa de curate precum ne-am dori să fie, dar încercăm să facem tot posibilul”, a conchis șeful RATC.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa vrajeaja...si ieftina
0
0
Si REintroduceti liniile 23 si 22 R.A.T.C. pana la Navodari si Ovidiu , cum erau pana in 2002 ! Erau soferi profesionisti , autobuze mari si sigure ! Incasarile Regiei s-ar dubla si pretul biletului ar scadea !
3
0
Linia 3! Eu zic decat o farsa mai bine o desfintati. Cel putin nu se mai fura motorina.
1
0
Lasa ca o sa aduca Magadau autobuze noi in prag de alegeri.....
1
0
Iar Constantinescu ?
0
0
Azi ploua prin trapa din fata in 51...
0
0
Ii rog pe domnii inspectori sa circule cu aceste autobuze, pe tip de iarna, cand este mai frig in autobuz decat afara.
9
2
De ce nu exista camere de luat vederi in autobuz pentru siguranta fizica a calatorilor? De ce nu exista instalatii de aer conditionat? Suntem necivilizati, 50 de ani in urma Europei.
15
1
Va rog cei de la RATC mai suplimentati masinile pe ruta 3 ca circulati asa de prost din 20 min in 20 , in zilele de sarbatoare circulati din 30 in 30 min chiar este o rusine ca accest traseu deserveste 3 cartiere ,palazu mare ,tomis plus si boreal
7
1
si tigani care merg moca sunt investitii zero acolo e problema.cand ai nevoie de ratc sunt 150 de pensionari care te imping din toate partile se plimba aiurea fara scop precis au mocangeala drumuri nelimitate.sunt si 5-6 prosti ca mine care composteaza bilete dar e prea putin.la cfr e aceeasi situatie,mocangii care merg pana la satu-mare moca,la fel nu sunt bani.se merge pe subventii.tu cand ai primitivi pe care-i transporti cum vrei sa fie curat?cine e educat in henri coanda,de exemplu?
23
1
Horia Constantinescu, cand isi face un autocontrol la restaurantele Bonton, terasele si cluburile pe care le detine? Interesant nu???
11
1
daca interziceti tiganii se pastreaza si curatenia si nu se mai vandalizeaza...
20
2
N-ar fi rau daca le-ati si igieniza putin. Asta nu tine de uzura. Put la propriu. Daca nu aveti cum si cu cine, folositi controlorii, apa si sapun.
12
1
Bogdan Nita este un profesionist !
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108