REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"PSD vrea ca acest personaj caraghios, numit Roberta Anastase, sa plece"

"PSD vrea ca acest personaj caraghios, numit Roberta Anastase, sa plece"

Replica API 29 noiembrie 2010 | 00:00 81

Deputatul PSD Eduard Martin:

Deputatul PSD Eduard Martin:

Deputat tânăr şi "liber de contract", cum spune el, social-democratul Eduard Martin s-a amuzat când a auzit de dosarul "prostituate pentru politicieni". Nu este convins că anumiţi colegi de-ai săi, pesedişti, chiar au apelat la servicii sexuale contra-cost, aşa cum apare în stenograme, dar "fiecare cum îşi aşterne, aşa doarme". Trecând peste acest subiect de "cancan penal", eduard Martin susţine că guvernanţii mint "cu neruşinare" atunci când spun că măresc ceva la salariile bugetarilor şi că "premierului Emil Boc îi va creşte nasul mai mare decât e el". Iar aprecierile la adresa puterii nu se opresc aici: despre Roberta Anastase spune că e "un personaj caraghios", UDMR "şantajează cu Legea educaţiei", iar reprezentanţii minorităţilor în Parlament "nu-şi văd decât de interesul propriu, nu cel naţional sau local", afirmă deputatul PSD Eduard Martin.

Reporter: Domnule deputat, am văzut că aţi "ratat" ocazia de a apărea în dosarul "prostituate pentru politicieni"...

Eduard Martin: N-aş putea spune că a fost o "ratare", ci dimpotrivă, este un lucru bun că nu am apărut în acest dosar şi nu am apărut pentru că nu aveam de ce să apar în acel dosar... dacă acel dosar există. Acum nu ştiu: e făcătură, nu e făcătură, dar asta este. Unii dintre noi, dacă s-a întâmplat acest lucru, aşa şi-au aşternut, aşa vor dormi.

Rep.: Dar aţi văzut ce colegi de-ai dumneavoastră apar acolo. Ce părere aveţi despre ei?

E.M.: În primul rând, ştiu că nici unul dintre ei nu este căsătorit. Sunt persoane, cum s-ar spune, libere de contract... Contează mult modalitatea în care, dacă au făcut ceea ce au făcut, cum au făcut. Dacă e adevărat că au plătit, ar fi o problemă de morală, dar eu nu cred că au plătit pentru că sunt băieţi tineri. Nu văd de ce ar plăti nişte femei să întreţină relaţii sexuale cu ei, drept pentru care eu aş rămâne rezervat până la aflarea adevăratului motiv şi a adevăratei poveşti care a fost acolo. Probabil a fost ceva, dar ştiţi cum e: se mai exagerează şi nu putem şti deocamdată care e adevărul.

Rep.: Să trecem la lucruri... să le zicem mai serioase. Domnule deputat, ce este tot circul pe care îl vedem în fiecare zi în Parlament?

E.M.: Păi, nu este un circ. Eu aş numi mai degrabă o atitudine normală a parlamentarilor de opoziţie atâta timp cât şedinţele sunt conduse de Roberta Anastase, care a confundat 80 cu 170 pe Legea pensiilor. Adică, în sală erau - ştie toată lumea - 80 de oameni, iar dânsa a numărat 170, câte voturi trebuiau pentru a trece Legea pensiilor. Lăsând la o parte faptul că această lege este foarte importantă, nimic nu scuză să minţi la numărătoare la un asemenea nivel. Vorbim de Parlamentul României, de Camera Deputaţilor, care e forul legislativ suprem al României, şi-atunci oamenii îşi pot pune întrebarea dacă nu cumva toate legile se trec la modul ăsta sau mare parte dintre ele. Noi absentăm la şedinţele conduse de Anastase, iar dacă ele sunt conduse de oricine altcineva, noi venim. Facem asta din respect pentru popor, pentru că noi nu putem permite cuiva, care a fraudat un vot foarte important, să conducă în continuare aceste şedinţe. De aceea, până când dânsa nu pleacă din funcţie, până când nu-şi dă demisia de onoare, noi nu mergem la vot.

Rep.: Am înţeles că aţi accepta-o pe funcţie şi pe democrat-liberala Sulfina Barbu, doar să fie schimbată Roberta Anastase.

E.M.: Sulfina Barbu ar putea accede pe această funcţie, în sensul în care este formată o majoritate PDL-UDMR, miniorităţi şi UNPR. Nu spunem că ne-ar conveni foarte mult, dar, oricum, ar fi mai bine decât Roberta Anastase, pentru că până acum Sulfina Barbu nu a demonstrat că ar fi fraudat ceva în cadrul Parlamentului. Noi nu vrem decât ca acest personaj, pe care eu îl consider un personaj caraghios, care se numeşte Roberta Anastase - caraghios pentru că, pe de o parte, ce a făcut ea e caraghios, pe de altă parte are iz penal: a furat la vot şi a furat cu bună ştiinţă - să plece.

Rep.: În afară de absenţele dumneavoastră, atunci când dumneaei prezidează, ce alte demersuri puteţi face pentru schimbarea dânsei din funcţie?

E.M.: Foarte puţine, pentru că această funcţie se menţine până când se retrage sprijinul politic al partidului de unde provine preşedintele. PSD a făcut şi o plângere penală la Parchet şi am înţeles că, după multe presiuni făcute de partidul nostru, Parchetul General a început ancheta. Vom vedea ce se va întâmpla, pentru că, în definitiv, e o fraudă, şi fraudele se pedepsesc. Noi nu vrem răul nimănui, eu personal nu aş vrea ca doamna Roberta Anastase să facă puşcărie. Nu doresc acest lucru nimănui, dar îmi doresc să recunoască faptul că a greşit şi recunoaşterea acestui fapt ar trebui să se materializeze prin demisia dânseia de onoare.

Rep.: Să vorbim puţin despre Legea educaţiei, aşa cum este ea susţinută de Guvern. Ce părere aveţi despre ea, care sunt punctele care nu vă convin sub nici o formă?

E.M.: Nu ne convin sub nici o formă punctele legate de învăţământul în limba maternă, şi aici mă refer la istoria şi la geografia României. Ceea ce se întâmplă şi faptul că această lege prevede învăţământ în maghiară pentru cele două materii este generat de şantajul ordinar pe care UDMR îl exercită asupra pedeliştilor, asupra premierului Emil Boc, pe care UDMR îl ameninţă în permanenţă cu ieşirea de la guvernare. Ieşirea de la guvernare a UDMR ar însemna căderea, sigură, a Guvernului Boc, şi-atunci ei fac acest şantaj, iar mie mi-ar părea rău ca domnul premier să accepte acest şantaj şi să trădeze limba română. Mie îmi este foarte greu să accept de exemplu să se spună Ştefan cel Mare în limba maghiară. Noi nu avem nimic cu ungurii. Sunt băieţi deştepţi, simpatici, dar, de aici până la a învăţa în limba maghiară două materii de referinţă, mi se pare chiar a fi... obrăznicie din partea lor să solicite acest lucru, să şantajeze practic cu limba română. Ei şantajează cu nefolosirea limbii române în anumite zone ale ţării pentru cele două materii, repet, de referinţă.

Rep.: Sunteţi parlamentar de Constanţa. Care sunt proiectele, iniţiativele din ultima perioadă, despre care ne puteţi vorbi?

E.M.: Noi încercăm în continuare să rezolvăm problema cu celebra şosea de coastă, pentru că încă este în dezbatere parlamentară, după 4 ani de zile, pentru că există forţe politice în România care se află acum la putere şi care nu vor să treacă acest proiect. Mă refer la PDL, iar legea este undeva ascunsă prin sertarele Camerei Deputaţilor. Eu şi senatorul Alexandru Mazăre mai avem nişte proiecte care nu au neapărat adresabilitate locală. Dar, dacă mă întrebaţi ce putem noi să facem în momentul de faţă pentru Constanţa, nu putem să facem decât opoziţie la măsurile proaste pe care Guvernul le-a luat împotriva ţării şi, implicit, şi a constănţenilor. Şi aici mă refer la reducerea salariilor, la faptul că preţurile au crescut foarte mult în ultima perioadă datorită faptului că Guvernul nu mai are control asupra economiei, nivelul de trai a scăzut foarte mult.

Rep.: Bun, faceţi opoziţie, criticaţi, dar aveţi soluţii de redresare a situaţiei, dacă spuneţi că măsurile PDL sunt proaste?

E.M.: Sigur că da. Noi avem soluţii şi le-am tot prezenta. Noi ne-am bucura dacă PDL le-ar agrea şi le-ar pune în aplicare. Mă refer la impozitul progresiv, care noi credem că este o soluţie pentru ieşirea din criză şi pentru aducerea de bani la buget. Vreau să vă spun că salariile au fost tăiate pentru că nu mai sunt bani la buget. Ori, să tai salarii în permanenţă, să reduci cheltuieli, nu este o soluţie. Trebuie să faci în aşa fel încât să duci bani la buget, nu să tai. Că nu mai poţi să tai mult, a spus-o şi şeful FMI. Situaţia asta cu tăierile nu poate dura mult, pentru că ajung oamenii la un nivel de supravieţuire inferior a ce aveam până acum. Ajung oamenii să nu îşi mai poată plăti chirii, utilităţi, mâncare, toate cele necesare traiului de zi cu zi. Revenind la soluţii: uitaţi că a ieşit această măsură bună, dar retrimisă Parlamentului, referitor la scăderea TVA la produsele de bază, care este văzută de actualii guvernanţi ca o tragedie. Şi nu este o tragedie, pentru că dacă am avea TVA de 5% la produsele de bază, în mod sigur multe afaceri din zona neagră, din zona de evaziune fiscală, din zona de alimente de bază, ar ieşi la lumină şi ar creşte baza de impozitare.

Rep.: Dacă, să spunem, depuneţi o nouă moţiune de cenzură, şi pică Guvernul, PSD ar fi dispus să intre la guvernare în această perioadă de criză?

E.M.: În mod cert. Moţiuni de cenzură se depun, dar nu peste noapte. Noi vrem să îi dăm jos, pentru a rezolva problema, pentru a trage România din drumul înspre părpastia spre care se îndreaptă acum. Acest lucru îl putem face în mod democratic, prin moţiune de cenzură. Este singura modalitate. Noi încercăm la fiecare greşeală care poate fi motiv solid de moţiune de cenzură să depunem o astfel de moţiune. Doar că există în Parlament forţe politice, exceptând PDL-ul, exceptând UDMR care şantajează cu Legea educaţiei, cum ar fi trădătorii de la UNPR - care este un partid făcut eminamente din trădători, unn partid care ar fi trebuit să se numească Uniunea Trădătorilor, că s-ar fi justificat foarte bine numele ăsta -, dar sunt şi minorităţile, chiar şi de la Constanţa. Avem doi parlamentari de la minorităţi din Constanţa, care votează împotriva interesului local şi naţional, şi votează în interes propriu: să rămână cu cinci voturi în Parlament, aşa cum au ajuns. Noi încercăm să îi determinăm să voteze moţiuni, pentru că le-am dat toate argumentele şi ştiu şi ei că avem dreptate şi că lucrurile nu merg bine în ţara asta. Dar nu îi interesează, pentru că ei nu se vor întâlni cu electoratul în 2012, pentru că au acele locuri asigurate prin lege. Iată de ce nu putem trece moţiunea de cenzură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108