REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PSR şi UNPR au trecut la Mişcarea Populară. Geoană a rămas fără partid la Constanţa

PSR şi UNPR au trecut la Mişcarea Populară. Geoană a rămas fără partid la Constanţa

Replica API 8 martie 2016 | 22:28 319

Fostul şi actualul primar din Cogealac au venit alături de Palaz

Fostul şi actualul primar din Cogealac au venit alături de Palaz

Întreaga organizaţie judeţeană a PSR şi mai multe filiale locale ale UNPR au trecut la Mişcarea Populară, a anunţat ieri Claudiu Palaz. Astfel, Mircea Geoană rămâne fără partid la Constanţa şi nici uneperiştii (rămaşi fără lider, în urma demisiei lui Gabriel Oprea) nu se simt prea bine. PSR a ajuns în MP prin intermediul liderului judeţean Virgil Xenopol, care a spus că a fost urmat de toţi membrii săi de partid, câteva mii de persoane, răspândite în cele 10 organizaţii din judeţ, inclusiv Mangalia şi Cernavodă. „Am plecat din PSR din cauza dezamăgirii de a fi devenit un USL mai mic, prin alianţa încheiată cu PNL”, a declarat Xenopol, care a primit în MP funcţia de vicepreşedinte. Un moment amuzant a fost dat de răspunsul oferit de Xenopol la întrebarea dacă Mircea Geoană ştie faptul că a rămas fără organizaţie la Constanţa: „O să afle azi”.

Liderul MP l-a prezentat şi pe Constantin Niţe, secretar executiv al UNPR, care a trecut la formaţiunea condusă de Traian Băsescu împreună cu mai mulţi consilieri locali şi filiale din judeţ, precum cele de la Amzacea, Topraisar, 23 August, Mircea Vodă, Cernavodă etc. Constantin Niţe era cel care trebuia să fie validat consilier local municipal în Constanţa la ultima şedinţă, dar nu a mai ajuns pe această funcţie după ce primarul Decebal Făgădău a amânat proiectul, iritat de scandalul făcut de consilierul judeţean UNPR Gabriel Mascas, susţinut din sală şi de fostul lider PPDD Gheorghe Slabu. Niţe a spus că a decis să părăsească UNPR după ce organizaţia a refuzat excluderea din partid a lui Mascas şi Slabu, pentru prejudiciile de imagine aduse de aceştia cu circul de prost gust din Consiliul Local. Constantin Niţe a fost şeful de campanie şi director de cabinet al senatorului Marian Vasiliev. Un alt motiv al plecării din UNPR a fost faptul că se blochează creşterea acestui partid, prin nepromovarea foştilor membri PPDD care au plecat astfel la alte formaţiuni, iar acest lucru este din cauza blaturilor făcute cu ceilalţi lideri judeţeni de partide de către Gheorghe Slabu, a explicat Palaz. Tot în conferinţa de ieri, preşedintele MP Constanţa a prezentat şi achiziţia anunţată déjŕ de „Replica”: primarul PNL din Cogealac, Gheorghe Alexa, care a venit în mişcare alături de 7 din cei 15 consilieri locali, inclusiv fostul primar PNŢCD Cati Hristu. „Întodeauna am fost de dreapta şi alături de Traian Băsescu, astfel îmcât venirea mea în MP e normală. Chiar dacă mulţi au încercat, la Cogealac am dat numai senatori şi deputaţi de dreapta”, a explicat Gheorghe Alexa. Claudiu Palaz a spus că nici unul din cei veniţi nu sunt „conserve USL” şi se vor regăsi şi pe listele de candidaţi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108