REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Rădăcina de brusture: 6 beneficii pentru sănătate și piele

Rădăcina de brusture: 6 beneficii pentru sănătate și piele

Replica API 17 noiembrie 2020 | 00:00 1233

Brusturele este considerat a fi sigur pentru consum, dar ar trebui să îl cumperi numai de la vânzători acreditați și să nu îl colectezi niciodată în sălbăticie. Brusturele seamănă oarecum cu plantele de belladonna, care însă sunt extrem de toxice. De multe ori acestea cresc împreună cu brusturii, astfel încât pentru o persoană necunoscătoare poate părea că e vorba de aceeași plantă.

Dacă iei suplimente cu brusture, respectă dozele indicate pe ambalaj. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili clar siguranța acestor suplimente.

Rădăcina de brusture este un diuretic natural, deci nu ar trebui să o consumi dacă ești deshidratat. De asemenea, nu ar trebui să iei suplimente cu brusture dacă ai tratament cu diuretice recomandat de medic, deoarece combinația poate crește deshidratarea.

Dacă ești alergic la crizanteme sau margarete, este posibil să ai un risc crescut de a avea o reacție alergică la rădăcina de brusture și ar trebui să o eviți.

Gravidele sau femeile care încearcă să rămână însărcinate nu trebuie să consume rădăcină de brusture și nici suplimente.

Cum se consumă brusturele?

Se poate consuma ceai de brusture, rădăcină proaspătă de brusture, pulbere de rădăcină uscată, ulei de brusture sau extract de brusture.

Rădăcina de brusture poate fi consumată în condiții de siguranță cu moderație. Pentru pasionații de feluri orientale, rădăcina de brusture se poate consuma prăjită și ușor murată. Se curăță, se spală, se taie bastonașe, se sotează în ulei câteva minute, până când devine aurie, apoi se fierbe cu sake, sos de soia și zahăr, pentru încă 5 minute, după care se poate consuma.

În ceea ce privește ceaiul de brusture, două căni pe zi sunt considerate sigure. Se toarnă 250 ml apă peste o linguriță de rădăcină de brusture mărunțită, se lasă 15 minute, după care se strecoară și se bea neîndulcit. Ceaiul se poate folosi și intern (ca adjuvant în reglarea glicemiei, pentru purificarea organismului, pentru buna funcționare a sistemului urinar, pentru susținerea digestiei), dar și extern (pentru tratarea acneei și a altor probleme ale pielii, pentru stimularea creșterii părului, precum și pentru tratarea durerilor cauzate de înțepăturile de insecte).

Când vine vorba de suplimente, urmează instrucțiunile de pe ambalajul produsului sau pe cele ale medicului care ți-a recomandat suplimentul. Dacă îți cumperi extracte, ulei sau pulbere uscată de rădăcină de brusture, ia-le întotdeauna de la o sursă de încredere, cum ar fi magazinele naturiste autorizate. Nu depăși niciodată dozele recomandate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108