REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Radu Babuş: PSD va pune în aplicare legea de eliminare a 102 taxe nefiscale şi vom grăbi procesul de debirocratizare

Radu Babuş: PSD va pune în aplicare legea de eliminare a 102 taxe nefiscale şi vom grăbi procesul de debirocratizare

Replica API 28 noiembrie 2016 | 12:14 207

Deputatul constănţean, despre proiectele echipei social-democrate

Deputatul constănţean, despre proiectele echipei social-democrate

Radu Babuş

Radu Babuş, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru încă un mandat de deputat în Parlamentul României, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre programul pe care partidul din care face parte îl propune românilor, la capitolul educaţie, dar şi despre birocraţie şi soluţiile privind eliminarea acesteia.

Reporter: Care este importanţa educaţiei în programul pe care Partidul Social Democrat îl propune românilor?

Radu Babuş: Numai prin educaţie putem să ne ridicăm şi să mergem înainte ca indivizi, comunitate şi naţiune. Programul „Garanţia pentru tineret” al Partidului Social Democrat prevede acordarea de alocaţii pentru finalizarea studiilor în valoare de 350 de euro de persoană, alocaţii pentru terminarea gimnaziului în valoare de 400 de euro de persoană, burse de 400 lei pe lună ca sprijin pentru elevii din şcolile profesionale şi 250 lei pe lună pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile sărace.

Rep.: Comisia Europeană atrage din nou atenţia României asupra ratei mari de părăsire timpurie a sistemelor de educaţie şi formare. Care sunt măsurile care ar putea să îi incurajeze pe tineri să rămână în şcoală?

Radu Babuş: Cifrele din raportul Comisiei Europene privind abandonul şcolar sunt îngrijorătoare. Trebuie să spunem adevărul. Creşterea salariilor şi creşterea nivelului de trai, mai ales în mediul rural şi urban mic, este singura modalitate de a preveni abandonul şcolar. De aceea, trebuie să folosim creşterea economică pentru a creşte salariile. Din păcate, „guvernul Zero” şi Partidul Naţional Liberal blochează legea prin care angajaţii din educaţie ar primi o creştere de 15%. Dacă Guvernul Zero continuă să guverneze, atunci creşterile salariale vor fi Zero. Partidul Social Democrat va pune în aplicare creşterea salariilor cu 15% dacă românii ne acordă încrederea lor.

Rep.: Una dintre problemele la care România nu a găsit o soluţie până acum este birocraţia, un exemplu în acest sens fiind sutele de persoane care stau la cozi interminabilepentru obţinerea unui permis de conducere sau pentru înmatricularea unui autovehicul. Ce soluţii are Partidul Social Democrat pentru aceşti oameni?

Radu Babuş: PSD va pune în aplicare legea de eliminare a 102 taxe nefiscale şi vom grăbi procesul de debirocratizare. Printre cele 102 taxe, cele care nu vor mai fi plătite de şoferi sunt: timbrul de mediu, taxa pentru cartea de identitate a autoturismului, taxa de examinare la obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule din mai multe categorii şi subcategorii, taxa de examinarea persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere şi taxa de înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule şi remorci.

Rep.: Care consideraţi că sunt principalele atuuri ale Partidului Social Democrat în competiţia electorală din 11 decembrie?

Radu Babuş: Partidul Social Democrat a mai reuşit să ridice România. Guvernarea noastră a pregătit accesul României în Uniunea Europeană, iar mai târziu, în 2012-2015, am reuşit să readucem ţara pe creştere economică şi să creştem nivelul de trai al românilor. Salariile şi pensiile au crescut iar România a ieşit din criza economică. Cu lideri adevăraţi şi cu experienţă putem să readucem România pe creştere, pentru a fi mai puternică în arena internaţională şi pentru ca tinerii şi generaţiile care vin din urmă să rămână acasă şi să îşi construiască viitorul aici.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108