REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Răspuns-fulger de la CE, la anunțul lui Tudorel Toader că va da OUG pentru recursul în anulare: 'Deciziile judiciare devenite definitive să nu fie contestate'

Răspuns-fulger de la CE, la anunțul lui Tudorel Toader că va da OUG pentru recursul în anulare: 'Deciziile judiciare devenite definitive să nu fie contestate'

Replica API 12 februarie 2019 | 00:52 346

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand, a transmis, luni, că este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate și că respectarea deciziilor definitive este o componentă esențială a statului de drept. Tudorel Toader i-a trimis o scrisoare lui Frans Timmermans, în care a notificat CE că va da OUG pentru recursul în anulare.

”Pot confirma că am primit un răspuns la scrisoarea trimisă de primvicepreședintele CE, Frans Timmermans, ministrului Justiției, Tudorel Toader. Comisia Europeană urmărește îndeaproape discuțiile din România pe tema unei posibile ordonanțe de urgență în cazul apelurilor extraordinare în dosare penale, ca urmare a două decizii luate de instanța constituțională.

Comisia a luat deja notă de prima decizie - decizia completului de cinci (7 noiembrie) - în cel mai recent raport întocmit în cadrul MCV. Starea de certitudine judiciară, inclusiv respectarea deciziilor definitive (“res iudicata”), este o componentă esențială a statului de drept. După cum a observat Curtea de Justiție a UE, este important ca deciziile judiciare care au devenit definitive să nu mai poată fi contestate”, a declarat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, la solicitarea MEDIAFAX, conform stiripesurse.ro.

El a mai afirmat că este ”esențial pentru România să revină la parcursul de combatere a corupției, să asigure o justiție independentă și să evite pașii înapoi,

”De asemenea, ar fi important pentru autoritățile române să aloce timp pentru a se consulta în totalitate cu justiția și pentru a analiza cu atenție consecințele practice ale deciziei judiciare și pentru a stabili ce trebuie făcut în continuare”, a mai spus Wigand.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că i-a transmis prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans că vrea să dea ordonanța de urgență pe completurile de 5 și că actul normativ este un act de dreptate, nefiind vorba de o amnistie și grațiere.

„Am vorbit și de ordonanța de urgență și i-am zis că vreau să dau această ordonanță, că e un act de dreptate pentru toți cei care nu au avut un proces corect, pentru că au fost stabilite nelegal completurile de cinci.

Se tot vorbea de amnistie și grațiere, însă i-am explicat prim-vicepreședintelui Comisiei Europene că nu este vorba despre o amnistie și grațiere și că niciodată o lege nu o dai pentru cineva. A rămas că se va uita pe acest act, că este transparent să ținem legătura referitor la pașii pe care vrem să îi facem”, a afirmat Viorica Dăncilă la Antena 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma - ta la psihiatru , e nimfomana .V-a futut tudorel cum a vrut , v - a dat muie , ma - ta muie !
0
6
justitia merge FB . oamenii cinstiti au probleme
1
0
Trebuie sa va spuna CE, voi, alesii nostri, conducatorii nostri, voi care decideti pentru noi, nu stiati ?! Chiar, nu stiati !? ... Voi nu respectati, nu stiti nimic: alo, nea tudorele... DORMI !
8
2
criminalul tudorel, urgent la psihiatru nu inainte de a te prezenta si tu, jigodie, in fata unei comisii disciplinare
9
0
in loc sa slujeasca tara, sa respecte recomandarile Comisiei Europene privind reformarea Justitiei, Toader sluga psd, face tocmai pe dos, doar pentru a servi intereselor coalitiei PSD-ALDE. Toader a tradat justitia si s-a inrolat definitiv in armata PSD&ALDE de distrugere a justitiei si a tarii. El e principalul arhitect al demolarii fragilei justitii in Romania. Acum semnalul este: Liber la furat pentru PSD si Alde. Fara slugile de la CCR Tudorica nu ar fi contat si ca orice papitoi tot pe limba lui va disparea , acest universitar ,avocat , notar si venetian , all in one , adica un nimic din
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108