REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Reacția lui Marcel Ciolacu la zvonul privind naționalizarea Pilonului II de pensii

Reacția lui Marcel Ciolacu la zvonul privind naționalizarea Pilonului II de pensii

Replica API 12 august 2022 | 00:00 1411

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că pilonul 2 de pensii nu trebuie desfiinţat, chiar dacă un astfel de sistem ar mai fi întâlnit doar în Venezuela, dar consideră că este nevoie de o dezvoltare a legislaţiei în domeniul asigurărilor private, potrivit Agerpres.

Afirmațiile vin după ce fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a susținut că în Ministerul de Finanțe se lucrează, pe șest, la naționalizarea Pilonului II de pensii.

"Se pare că mai este (acest sistem - n.r.) în Venezuela, nu suntem chiar unicat. (...) Eu cred că pilonul 2 nu trebuie desfiinţat, dar, în schimb, trebuie să dezvoltăm şi în ceea ce priveşte asigurările private, să dezvoltăm tot lanţul, este insuficient ce s-a făcut pentru anul 2022. Trebuie dezvoltată toată legislaţia şi să îi dăm cu totul şi cu totul altă anvergură", a afirmat Ciolacu, citează stiripesurse.ro.

Întrebat dacă se discută despre o reducere a contribuţiei la pensiile private obligatorii, liderul social-democrat a negat acest fapt.

"Nu a fost nicio astfel de discuţie vreodată, nici în interiorul partidului, nici în interiorul grupului Partidului Social Democrat şi nu am auzit nici la altcineva", a susţinut Marcel Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum la stie blanosul asta pe toate, dupa mintea lui creata !? Cine va mai crede incompetentilor, mincinosilor, tradatorilor ?!
1
0
Lei ,daca cineva din ASF sau ministeru finantelor purta discutii cu firme de peste ocean cum este vanguard sau fidelity care ofera peste ocean planuri gen pilon 2 ,dar ati preferat firme gen tiriac care eau comisioane de te doare capu.Peste ocean cei ce investesc pentru la batrinete primesc deductie pentru cei de la anaf sau echivalentu lor ,ei in Romania este altfel anaf ul isi ea banii nu exista deductie ,in schimb platesti mai putin la CAS pentru spital la batrinete,ce smecherie tare au facut la urma mai vine cite un biris profesor de mate cu alta ideie tine banii in cipru waw.
0
0
Deci ce inseamna pilonul 2;un om depune bani astia niste schmecheri ii administreaza iar daca astia investesc bani cu profit bine daca nu cei care au depus bani la pilonul 2 au avut ghinion singuri care nu pierd nimic sunt cei cate au investit bani altora si lasati voi America sau alte tari cu traditie,caci Romania este sub Polonia,Ungaria,Cehia sau Slovacia foste tari comuniste care sunt demult in Schengen pecand Romania inca mai asteapta la poarta Schengen,se pare ca si Bulgari sunt in fata noastra.
0
0
poate acolo e alta legislatia pentru aceste sisteme , la noi nu exista decat sa cotizezi, ca de luat om vedea, si vei vedea si tu, daca mai apuci si nu te scou astia la 75 de ani la pensie!!!
1
0
Si functioneaza excellent intrebati l pe domnu Citu planuri 401 k ,401k Roth ,Ira ,Roth Ira ,Iar daca voi pregatiti natiolizare pe sest geniilor cine credeti ca se mai intoarce intr o romanie comunista.
0
0
mai e si in Papua si Honduras!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920