REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Redacția Charlie Hebdo, dată în judecată pentru caricatura cu Simona Halep

Redacția Charlie Hebdo, dată în judecată pentru caricatura cu Simona Halep

Replica API 18 iunie 2018 | 21:53 696

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) sprijiniți de casa de avocatură „Paredes y Asociados” va deschide în cursul zilei de luni, 18 iunie a.c., un proces împotriva publicației ”Charlie Hebdo”, pentru caricatura prin care o ironizează pe tenismena Simona Halep și pe români în general.

Imediat după ce a câștigat turneul Roland Garros, jurnaliștii de la ”Charlie Hebdo” au publicat o caricatură cu Simona Halep care avea în mâini trofeul câștigat și striga „fier vechi, fier vechi”.

„Considerăm de prost gust și inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi ”țigancă”, se cultivă și mai mult confuzia dintre români și rromi și se influențează negativ percepția pe care o au francezii despre români. Comunitatea de români din Franța este formată din sute de mii de intelectuali, artiști sau muncitori. Prin seriozitatea și hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcții de răspundere este impresionant”, au precizat reprezentanții FADERE.

„Umorul fin, specific artiștilor și oamenilor inteligenți, de această dată, a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării științifice franceze la care românii să nu-și fi adus contribuția. Pentru răfuiala lor cu grupuri izolate de rromii, probabil cei de la ”Charlie Hebdo” vor considera ”fier vechi” și cel mai cunoscut simbol al Franței, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovația unui român și fiecare piesă metalică e fabricată în România”, a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai la faza cu je suis charlie, lumea empatiza cu vcitimele care au fost atunci, nu cu redactia ziarului...alta mancare de peste, nu mai bateti campii
4
3
Atata poate ba, ce ati vrea? Asta inseamna ziar de satira, pamflet dar ce sa stie oaia? Umorul nu ar trebui suprimat in niciun fel. Si ce daca a facut-o subtil tiganca? Pana la urma departe nu-i si pana la urma sunt o gramada de romani care sunt mai tigani decat tiganii. Asa ca, potoliti-va! Nu a facut Charlie Hebdo rau la nimeni. Este doar o caricatura. Ne facem de ras atacandu-ne in acest fel.
3
6
ba baieiti sunteti prosti gramada. asta e linia ziarului de satira umor care jigneste, asta e sarea si piperul. Ce va tot ofuscati asa.
4
10
Oita noastra scumpa cu cat a vandut fierul? A zis ca e si premiul romanilor. Imi vreau partea.
3
14
Sa ne dea si fieru de la Paris inapoi ! Baga-mi-as pula-n gura lor de francezi nespalati si ordinari !
11
3
Arabii nu v-au luat niciodata la mistoo. Eh, uite ca aia pentru care toti prosti se credeau charlie, v-a dat la mwie. Bai saraciilor, pentru astia din Europa suntem pielea pwlii. Stati drepti in pwla mea in fata lor! Nu va mai cocosati pentru ei! Acum de ce nu va puneti poza de profil je sui halep? Aaaa ? V-an gura de prostii!
16
1
Mwuie cu dude jurnalistilor charlie!
14
1
Oare si au dat seama de ceva cei de la Charlie Hebdo?
8
0
Esti un bou, intreab-o pe ma-ta.
4
2
Turnul Eiffel nu a fost facut din otel resitean, sa mai intrebe istoricii.
4
8
Sa va dau la muie pisatii dracului rupti in cur cacati pe ei sa va futa caini in cur
10
4
Mai exista Charlie???? Nu i-a impuscat musulmanii????
17
2
Sa mai scrieti si acum Je suis Charlie la profil , sclavilor
31
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108