REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Reprezentantul CJC, la un pas de linşaj la Mangalia: "Ce atâtea vorbe, băi? Securistule! Nu vrem Chevron!"

Reprezentantul CJC, la un pas de linşaj la Mangalia: "Ce atâtea vorbe, băi? Securistule! Nu vrem Chevron!"

Replica API 29 noiembrie 2013 | 00:00 125

Compania Chevron, "măscărită" din nou

Compania Chevron, "măscărită" din nou

Întâlnire cu scântei, la Mangalia, unde compania Chevron a dat "nas în nas" cu reprezentanţii comunităţii locale. Caravana de informare a Consiliului Judeţean Constanţa s-a lovit din nou de o opoziţie fermă, iar vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, nu a fost departe de o cafteală în toată regula.

Întâlnirea de joi de la Mangalia, programată pentru ora 16:00, nu a fost lipsită de incidente, aşa cum s-a întâmplat şi în alte localităţi, precum Albeşti, însă, de data aceasta, lucrurile au degenerat, lăsându-se cu injurii şi acuzaţii dintre cele mai grave. Dragomir a fost prins între ciocan şi nicovală, pentru că cetăţenii nu i-au întâmpinat pe reprezentanţii companiei americane aşa cum s-a preconizat.

Câţiva cetăţeni revoltaţi au lăsat de-o parte normele protocolare ale limbajului public şi au sărit "la gâtul" reprezentanţilor Chevron, cât şi la cel al lui Dragomir. Două persoane au fost la un pas să se ia la bătaie, iar o alta s-a adresat vehement lui Dragomir: "Ce atâtea vorbe, băi? Securistule! Nu vrem Chevron!".

Contactat de Replica, Dragomir a "dres busuiocul", minimalizând incidentul şi susţinând că s-a confruntat cu aceleaşi persoane care şi-au creat un obicei în a deranja toate întrunirile de acest gen: "Ei se dau în spectacol, pentru că aşa cred ei că se fac auziţi. Sunt liberi să protesteze, nu îi deranjează nimeni, dar să lase oamenii în pace, care vor să se informeze, să pună întrebări, să primească răspunsuri. Aceştia (protestatarii - n.r.), se victimizează. Cât despre oamenii de la întruniri, unii sunt mai receptivi, alţii nu. La Mangalia, au fost mai puţini, la ţară sunt în general mai mulţi. Noi, Consiliul Judeţean, suntem doar mediatori pentru aceste dezbateri, oferim cadrul de dialog, cu experţi, pentru cetăţenii care vor să se informeze", a declarat Dragomir, pentru Replica.

De partea cealaltă, primarul oraşului Mangalia, Cristian Radu, susţine că părerile sunt împărţite printre cetăţeni şi suntem departe de ziua în care se va lua o decizie în această poveste a gazelor de şist: "Suntem în faza de explorare acum şi nu de exploatare. Întâi, să vedem dacă sunt gaze de şist şi apoi vom ştii ce să facem. Cel mai probabil, peste trei sau patru ani se va trece la exploatare şi va fi o decizie la nivel naţional, nu local", a punctat Radu, pentru Replica.

Astfel de ciocniri cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai companiei Chevron cu localnicii nu sunt o noutate la Constanţa. Miercuri, 20 noiembrie a.c., la Albeşti, starea de tensiune s-a născut încă din primele momente, cei aproximativ 100 de participanţi nefiind deloc impresionaţi de abordarea pe care Chevron a aplicat-o. Compania americană a încercat să ducă de nas localnicii şi reprezentanţi ai autorităţilor locale cu documentarul Gasland. Localnicii, cu mâinile încrucişate şi strângând din dinţi, n-au ezitat, pe finalul filmului, să se revolte: "Hai, fraţilor, ne spuneţi ce şi cum e cu gazele astea sau ne-aţi adus la film?", ofta un bărbat din spatele sălii Căminului Cultural. Mai multe afirmaţii l-au scos "din pepeni" pe Cristinel Dragomir, care a abordat un ton vehement atât la adresa participanţilor, invitându-i afară din sală.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108