REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Retrospectivă! După valul de incendii și decese de la Petromidia nu s-a găsit niciun vinovat! Video

Retrospectivă! După valul de incendii și decese de la Petromidia nu s-a găsit niciun vinovat! Video

Andreea VREJOIU, Ana Maria LIPAN, M.P. 22 iunie 2023 | 00:00 17404

La doar o lună după tragicul accident de muncă de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, în urma căruia doi angajați și-au pierdut viața, un nou incident a avut loc miercuri, 21 iunie a.c. Din fericire, de această dată nu au existat victime rănite grav, doar doi militari, dintre care unul a ajuns la spital. Cel mai grav incident a fost cel din luna iulie a anului 2021, când șase persoane au fost rănite, una dintre ele cu arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 45% pe suprafața corpului. Din păcate, trei persoane au murit, una la fața locului și două în spitalul din Germania, unde fuseseră transferate. Tragedia a amintit de incidentul din august 2016, tot de la Petromidia Năvodari, când un incendiu violent a izbucnit la platforma 1 DAB. Tragedia a băgat în mormânt doi bărbați, iar pe alții i-a trimis pe patul de spital, cu răni grave. În nicio situație, nimeni nu a fost găsit vinovat, nimeni nu a plătit...

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Video

Două nenorociri, într-o singură lună, la Petromidia

O nouă explozie la Petromidia a alertat întreaga suflare, încă afectată de tragicul eveniment petrecut pe 13 mai a.c., când doi angajați au căzut într-un rezervor de preparare a unui stabilizator, și și-au pierdut cunoștința. În urma accidentului de muncă,  bărbatul a decedat, iar femeia a fost transportată la spital. Nicolae Burnichi avea doar 55 de ani, era din Năvodari și lucra la Petromidia de mai bine de 20 de ani. În doar câteva zile urma să devină socru mare. Însă, din păcate, și-a găsit sfârșitul încercând să își salveze colega de muncă, o tânără de 38 de ani, care s-a stins din viață, la doar 5 zile după accident. 

Miercuri, 21 iunie, s-a activat, din nou Planul Roșu la Petromidia. O explozie a avut loc într-una din secțiile rafinăriei, după ce o pompă a luat foc. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele din teren au fost suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița, 1 din județul Tulcea și 4 de la ISU BIF. La momentul izbucnirii incendiului, pe platformă se aflau 3 bărbați care au reușit să se autoevacueze. 

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Video

Un pompier a fost rănit în timpul intervenției de stingere a incendiului

În timpul misiunii de stingere a incendiului, un pompier a suferit un traumatism la picior și a fost transportat la Spitalul Județean Constanța pentru evaluare medicală, de un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță. De asemenea, un alt militar ISU a fost evaluat medical la fața locului acuzând dureri la membrele inferioare, dar, din fericire, nu a necesitat transportul la spital, au transmis reprezentanții ISU Constanța.

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Video

Oficial de la ISU Dobrogea!

Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele  din teren vor fi suplimentate cu 5 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița și 1 din județul Tulcea.”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea. 

Video:

Au intervenit și pompierii din Călărași, Ialomița și Tulcea

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Video

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis că: ”Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, la instalația de distilare a motorinei, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele din teren vor fi suplimentate cu 9 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița, 1 din județul Tulcea și 4 de la ISU BIF.”

Video:

Video:

.

La locul incendiului au ajuns și reprezentanții Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune (ISCIR).

Video:

Video:

Prima misiune a autospecialei transport roboți, pentru stingerea incendiului de la Petromidia

La misiunea de stingere a incendiului de la Petromidia a fost alocată și o autospecială transport roboți din cadrul ISU București-Ilfov. Acest mijloc performant de intervenție a intrat de curând în dotarea IGSU, iar datorită multiplelor caracteristici deținute asigură, pe lângă eficiența intervenției, protecția echipajelor operative în misiuni complexe. 

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Video.

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Video

Ce spun reprezentanții ISU Dobrogea

„În jurul orei 15, prin apelul unic la 112, am fost solicitați să intervenim la rafinăria Petromidia pentru lichidarea unui incendiu. Au intervenit peste 70 de pompieri din cadru ISU Dobrogea la fața locului. Din fericire, până la această oră nu au fost identificate victime. Avem informații că au fost 3 angajați pe instalația de hidro cracat, care din fericire s-au autoevacuat atunci când a avut loc explozia. Intervenim momentan cu 9 autospeciale de stingere, cu o autospecială de transport victime multiple, un echipaj CBRN, 5 ambulanțe SMURD, 8 SAJ și două autoscări, plus echipajele de pompieri din cadrul rafinăriei. Din ordinul inspectorului general de la nivelul ISU Dobrogea au fost dispuse ca măsuri suplimentare să ne vină în ajutor alte 9 autospeciale de stingere de la județele București – Ilfov, Tulcea, Călărași și Ialomița. De la București – Ilfov vom avea 4 roboți de stingere, care au intrat recent în dotarea inspectoratului. Totodată, în jurul orei 15:40 a fost emis un mesaj ROALERT pe raza localității Năvodari, din cauza degajărilor mari de fum care se manifestau. Echipajul CBRN a efectuat măsurători la fața locului, iar până la acest moment nu au fost înregistrate valori peste limita normală care ar putea pune în pericol populația. Intervenția este una foarte dificilă. Militarii se focusează pe localizarea și lichidarea incendiului, după ce au fost făcute căutările de victime. Vom veni cu o cauză probabilă a incendiului la finalul intervenției. Toți lucrătorii s-au autoevacuat.” a transmis reprezentantul ISU Dobrogea. 

Video:

Prefectul Silviu Coșa, detalii despre incendiu

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Video

„În jurul orei 15.10 a fost semnalat un incendiu la instalația de hidro cracare blândă a motorinei. La 15.13 a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție. Din discuțiile avute cu echipajele ajunse la fața locului nu ar fi existat victime, am luat legătura și cu reprezentanții societății - putea fi un maximum de 10 persoane în schimb, la ora respectivă, au fost însă doar 3 persoane care s-au autoevacuat și, în consecință, până la această oră nu au fost identificate victime. Am discutat cu directorul medical al Spitalului de Urgență - erau pregătiți, cu circuitele eliberate, pentru a declanșa Planul Alb dar nu a fost necesar, din fericire.“, a transmis prefectul Constanței, Silviu Coșa.

„De asemenea, am discutat cu șeful Gărzii de Mediu și cu șefa Agenției de Mediu -  atât stațiile fixe existente în zonă, cât și stațiile mobile, cu care reprezentanții acestor instituții au fost, în urmă cu mai puțin de 30 de minute, nu au înregistrat modificări semnificative ale parametrilor, nici măcar nu au fost creșteri de benzen, toluen - toate 5-7 elemente pe care le măsoară stațiile respective, în particulele respirabile.“, a completat prefectul Coșa. 

Video:

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat în jurul orei 18.30. Întrucât poate exista riscul de reaprindere a incendiului, personalul tehnic al obiectivului a continuat să acționeze pentru golirea instalației, iar forțele de intervenție au continuat acțiunile de răcire. La 21.30 incendiul a fost lichidat. Au rămas în supraveghere un echipaj de pompieri pe o latură, iar pe cealaltă operatorul privat.

Rompetrol Rafinare, despre incendiul de la Petromidia

Reprezentanții Rompetrol Rafinare au transmis miercuri, 21 iunie a.c., un comunicat despre incendiul de la Petromidia. „În cursul acestei zile, un incendiu s-a produs în instalația de Hidrocracare Blândă (MHC), la finalul unor lucrări de mentenanță specifice. Imediat, angajații instalației au raportat incidentul către serviciul intern de situații de urgență și către dispeceratul rafinăriei, care, la rândul ei, a informat autoritățile, conform procedurilor în vigoare. Nu există victime, toți angajații instalației, dar și din celelalte secții ale rafinăriei au fost evacuați.   Până la sosirea autospecialelor ISU, primele intervenții au fost realizate de pompierii rafinăriei Petromidia, care au reușit să limiteze impactul. În colaborare cu autoritățile, depunem toate eforturile pentru stingerea incendiului și remedierea situației.”

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Video

Video:

De-a lungul timpului, la Rafinăria Petromidia din Năvodari au avut loc numeroase tragedii. În  urma acestora, mai mulți angajați au murit, fiind apoi găsiți “vinovați” de cele întâmplate. Un astfel de accident a avut loc în cursul zilei de 2 iulie 2021, la instalația Hidrofinare Petrol - Motorină, cauzat de un compresor de gaze, care a luat foc.

Șase persoane au fost rănite, una dintre ele cu arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 45% din suprafața corpului. Din păcate, trei oameni s-au stins în final din viață, unul la fața locului și doi în spitalul din Germania, unde fuseseră transferați, pentru a primi îngrijiri medicale. 

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Videoincendiul din 2021

Explozie și în 2016

Un alt incendiu puternic a avut loc în cursul zilei de 22 august 2016, la platforma Petromidia din Năvodari. Doi angajaţi ai companiei Rominserv au decedat, iar alţi patru au fost răniţi grav. Angajaţii efectuau lucrări de reparaţii la o conductă aparţinând SC Rompetrol Rafinare. Conducta transporta distilat de vid, produs rezultat prin încălzirea ţiţeiului la o temperatură cuprinsă între 360 - 380 de grade C.

Explozia a cauzat un incendiu pentru stingerea căruia au intervenit operatorii Rafinăriei Rompetrol, pompierii civili angajaţi ai GSS (companie în cadrul grupului Rompetrol n.r.), dar şi pompierii militari din cadrul ISU Dobrogea, care s-au luptat cu flăcările pentru a înlătura starea de pericol şi a evita astfel propagarea lui. 

Retrospectiva! Dupa valul de incendii si decese de la Petromidia nu s-a gasit niciun vinovat! Video

Urmărirea penală inițiată ulterior a scos la iveală mai multe aspecte, stabilindu-se că, din cauza nesupravegherii lucrărilor care se efectuau, a funcţionării instalaţiilor, echipamentelor tehnologice şi de tratare şi neutralizare menţionate în prevederile acordului de mediu şi autorizaţiei integrate de mediu, s-a produs un fenomen de poluare accidentală prin alterarea caracteristicilor fizico-chimice ale aerului din zonă.

Ba chiar mai mult, s-a reţinut că atât cele două societăţi comerciale, cât şi ceilalţi inculpaţi persoane fizice, nu au luat măsurile necesare de securitate şi sănătate în muncă, împrejurare ce a condus la producerea unor consecinţe constând în decesul şi vătămarea corporală a patru persoane.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dă-te ma in.plm cu legionarii tai.te uiți la filme porno și visezi
0
12
Observati ca in ultima perioada sunt ASASINATI "prezendatori de moda" romani, d-aia precum CATALIN BOTEZATUL(intelegeti voi unde bat). Nu a mai realizat nimeni acest lucru? LEGIONARII din jurul si din interiorul partidelor AUR-SOS comit asasinate impotriva homosexualilor din ROMANIA. LAURA VICOL este poreclita si "AVOCATA INTERLOPILOR" (intelegeti voi de ce). Tot ea este una dintre cei care ii acopera pe cei din AUR-SOS si pe anarhistii "ultrasi" din galeriile de fotbal care comit astfel de asasinate impotriva "LGBT-istilor globalisti" de pe teritoriul Romaniei. Laura Vicol este fost amanta a lNTERLOPULUl LEO DE LA STREHAIA care duce "asistente TV" la produs"in afara"(Cruduta, Dragusanca etc).Practic e o mafie implicata politic in spatele lor! Nimeni nu vrea sa ne ajute sa combatem coruptia si mafia.De ce? LGBTistul RAZVAN CIOBANU avea legaturi cu Laura Vicol. ELIMINAT(au facut sa para accident rutier)! LGBTistul STEPHAN PELGER la fel"s-a sinucis". ELIMINAT(l-au "spanzurat"! LEGIONARII
29
2
IN PREZENT vedem REPETAREA ISTORIEI. MISCAREA LEGIONARA din perioada interbelica este ACTIVA in ROMANIA prin partide putiniste AUR-SOS,dar si UNITI SUB TRICOLOR,NOUA DREAPTA,Actiunea2012,NOII GOLANI si alte partide care doresc"ROEXIT"(scoaterea ROMANIEI din UE si NATO, dupa alegerile din 2024). Daca in WWll LEGIONARII fascistului ZELEA CODREANU manipulau cu"conservatorism si ocrotirea ortodoxiei romanesti"si aveau ca inamic EVREII, in prezent MISCAREA LEGIONARA are inamic LGBT"globalisti". Dar ZeleaCodreanu si Antonescu fondau partide NAZlSTE IN ROMANIA. Putin repeta istoria IN SENS INVERS, avand NUCLEARE acum.TOTUL incepe cu pactul PUTIN-TRUMP precum cel HITLER-STALIN, UCRAINA inlocuind POLONIA. Legionarii faceau, atentate, sabotaj, asasinari impotriva evreilor in general. Acum"LEGIONARI"fac la fel impotriva globalistilorLGBT. Prin sabotaje AUR-SOS cere demisii politice, adica definitia TERORISMULUI in interes politic.AUR-SOS trebuiesc scose in afara legii,dar trebuie sa adunam dovezi
33
4
ba astia cu aur,biserica,soros,mai duceti.va in p motii de spioni rusi.hai sictaiar.
12
11
Cam suspect, atâtea accidente intr un timp atât de scurt, nu se sesizează nimeni sa meargă peste ei în control?
18
0
Analfabetii functionali, aplaudacii de partid ai AUR-SOS,ignorantii si idiotii utili ori trolii rusi nu pot intelege adevaratul mesaj din spatele comentariilor mele, din pacate!Ca o comparatie,FANATICII RELIGIOSI ORTODOCSI din ROMANIA comit ACTE DE SABOTAJ in interes POLITIC, adica asta inseamna prin definitie ATENTATE TERORISTE pe teritoriul Romaniei,asta ii transforma in SEPARATISTI pe anarhistii din UNITI SUB TRICOLOR(grupare fondata de AURistul GEORGE SIMION, grupare anarhista, extremistra, fascista, putinista in care se intalnesc ultrasii din galeriile de fotbal si comit ilegalitati),dar si pe cei din AUR-SOS si "pupatorii de moastea ai turnatorului la securitatea ceausista precum TEODOSIE"MA.CH.E"PETRESCU(PORCU MACEDON)sau celalalt fondator AUR DAN"CRISTIAN"PURIC( de asemenea turnator la securitatea ceausista).Sunt SEPARATISTI care comit sabotaj/acte de terorist in favoarea Rusiei, datorita RAZBOIULUI HIBRID NATO-RUSIA. Separatistii SE ASCUND in HAINE BISERICESTI si IE ROMANEASCA
32
4
Este"ceva normal"ca printre angajatii de la PETROMIDIA sa existe angajati sustinatori ai lui Putin si ai putinistilor din AUR-SOS. Iar aici creste riscul de sabotaje. Faptul ca noi inca nu am rezolvat problema ATENTATULUl TERORlST din cIubuI COLECTlV, ORGANlZAT de putinistii din jurul si din interiorul partideIor AUR-SOS, produce in prezent, dar si pe viitor tragedii la fel de mari sau chiar mai grave. Tragedia de la COLECTlV a avut loc DE HALLOWEEN. Asta fiind un mesaj simbolic impotriva "ROCKERILOR SATANlSTI", al fanaticilor religiosi pseudo-ortodocsi din jurul AUR-SOS care doresc, dupa cum a spus-o si lDEOLOGUL LUI PUTIN (DUGHlN) cand a vizitat ROMANIA cu scurta perioada inainte de TRAGEDlE, anume "se pun bazele unei civilizatii comune RUSIA-ROMANIA"si"Unirea Romaniei cu Rusia pe criterii religioase (ortodoxie)", cu conditia sa v0tati AUR, sa ne scoata din UE si NATO, ne returneaza tezauruI de aur si BASARABlA, dar devenim sIugi ca BELARUS,apoi GAZDUlM trupe rusesti ca in BELARUS...
26
4
AURolacul George Simion NU a vazut bilete pe stadion, cate carti am citit eu toata viata. Asa ca, nu ma subestimati! Nu comentez de dragul de a comenta. ADEVARUL TREBUIE SA IASA LA LUMINA! Am sa citez comentarii de pe ortodoxinfo(punct)ro ale fanaticilor religiosi:"Muzicii rock i se mai zice si'muzica sufletelor pierdute'. Sunetul general invocat prin fiintele umane inselate este de fapt urletul lui lucifer la caderea sa din Cer. Cu parere de rau, dar cei care au pierit la Colectiv sunt in iad ! Iar prostii care le sustin satanismul si inca mai cauta presupusi vinovati nu fac altceva decat sa le sporeasca chinurile." + Danna Caraiman:"Exact, acolo trebuia facuta o sfestanie era un mediu viciat spiritual plin de demoni la propriu." + VASILE: "Templele satanei trebuie arse, nu sfintite." (VASILE asta trebuia pus sub supraveghere de"servicii"). Europarlamentarul AURist(fost PSDist"dragnist") TERHES detine siteuI ortodoxinfo(punct)ro. Fanaticii religiosi au "LAUDAT" TRAGEDIA DE LA COLECTIV
27
4
Ca sa se produca un accident grav sau un incident , trebuie sa se cumuleze mai multi factori de risc la un moment dat! Si cu siguranta acestia s-au "ïntalnit" ieri! Problema este ca daca aceste riscuri sunt dinainte cunoscute, trebuie ca cineva din management sa aprobe masurile de minimalizare sau chiar eliminare a acestora! Lucrurile nu sunt simple! Sunt chiar complicate! Intr-o rafinarie este pana la urma normal, sa apara incidente! Dar cand ele sunt 2 intr-o luna! Este ceva la mijloc si trebuie actionat imediat! Daca pe management nu il intereseaza, macar ISU sa bage miscare in Ei!
5
0
Pai pana la urma o sa sărim cu toții in aer, asa “profesioniști” sunt . “Saracii” dacă ei vin la munca sa se facă amanti (îți e groaza ce e pe acolo), asa se fac si angajările.. de aceea se si întâmpla toate aceste lucruri. Hahah vai de capul lor !
3
2
Ca ceva e putred acolo la Petromidia.
11
0
Cîrpeli... asta este cauza... conducte vechi carpite nu schimbate . Șpagi de la firmele subcontractoare... generalizata coruptia. Interese de grup... serviciu de pompieri ineficient cu angajati dubiosi insuficientica nr. ce sunt mutati de colo colo pentru a iesi la numar cand sunt controale... concluzia generala un carpelile sunt sursa generatoare de incidente. De adaugat si angajarile de personal alesi pe alte criterii decat cele necesare... mafie...
9
0
cind lucrezi cu dorei la rafinarii,asta se intimpla.basca ca aia sunt platiti bani grei,dar mintea nu ti.o da nimeni.
13
1
il vedeam aseara la pro, in imagini, pe Sfanta Elefteria de pe youtube, cele 8 episoade
4
13
Satanistii AUR-SOS sunt agenti rusi sabotori dezbinatori si tradatori de tara si de neam, va sfatuiesc ca intrati pe siteul care il promoveaza pe putinistul AURist Terhes, anume ORTODOXINFO(punct)RO. Va las link: htt p s : / / ortodoxinfo . ro/2018/10/30/clubul-colectiv-fost-templu-satanic-nu-metaforic-video-si-foto-cutremuratoare/ STERGETI SPATIILE si intrati, cititi si intelegeti! Putinistul membru fondator AUR DAN"Cristian"PURIC(turnator la securitatea ceausista)a fost gasit pe lista"PRIETENII RUSIEI IN ROMANIA"langa Iliescu si Adrian Nastase.S-au intalnit cu Dughin inaintea tragediei de la COLECTIV. In NOAPTEA DE INVIERE, DAN PURIC declara:"Haimanalele de la Colectiv voiau sa dea jos Biserica".Adica VICTIMELE DE LA COLECTIV, care erau studenti cu viitor promitator PRO-EUROPEAN."HAHALERE"e folosit si in albumul"ROMANIA FURATA"(vedeti comentariile de jos). AURistii spun ca trupele rock 0RGANlZAU RlTUALURl SATANlCE in clubul COLECTIV. Tragedia are loc DE HALLOWEEN-indicii de terorism
40
6
Iar a aparut idiotul pro ucraina care scrie comentarii lungi si isi da singur like. Ne pisam pe ma-ta ba ..!..
7
18
(...) "Pe numele sau real Stelian Craciun, in 2014 Cedry2k a revenit in forta cu albumul "Sfintii Inchisorilor" vorbind deschis tinerilor despre valori si identitate spirituala.Piesele de pe "Romania furata" abordeaza lumea drogurilor de tot felul in care copiii sunt impinsi din cauza lipsei de educatie si perspectiva, despre deriva politica din Romania de astazi, despre sacrificiul necunoscut al celor ce au murit la Canal, Aiud sau Jilava." INDICII CA LA TRAGEDIA COLECTIV s-a intamplat ceva mult mai grav! Suntem siguri ca a fost un atentat terorist. Nu stim exact cine au fost teroristii,ori"globalistii"care doreau sa-i inchida gura lui Cedry2k si au produs TRAGEDIA DE LA COLECTIV cu O ZI MAI DEVREME, ori acolitii lui George Simion din AUR, NOUA DREAPTA, ACTIUNEA2012, UNITI SUB TRICOLOR, SOS, Dan"Cristian"Puric, TEODOSIE"Machhe"PETRESCU Porcu Macedon au produs tragedia. Imediat dupa tragedia, AURistul DAN PURIC a numit victimele "HAHALERE"- termen folosit si in ALBUMUL"ROMANIA FURATA".
33
8
"Romania Furata" este albumul ce urma sa fie lansat pe 31 octombrie in Club Colectiv. In noaptea de vineri 30 octombrie 2015 clubul din fosta hala a fabricii Pionierul era mistuit de flacari in timpul concertului trupei "Goodbye to Gravity". Un accident ce a scos la iveala coruptia si spatiile nesigure in care tinerii produc arta underground.Dupa patru luni, pe 28 februarie va avea loc in Club Control mult asteptata lansare a albumului in Bucuresti. Invitati pe scena vor fi Haarp Cord, Deliric 1, Vlad Dobrescu, Rashid, Chronic si altii. Pentru fanii ce nu pot sa participe la acest eveniment, pe 6 martie va avea loc inca un concert. Cedry2k, "poetul din Berceni", este un interpret hip-hop crescut in lumea gastilor de cartier si a drogurilor dar care a descoperit valoarea credintei (DUPA INTALNIRI CU fascistul DUGHIN aka "IDEOLOGUL LUI PUTIN" care a vizitat ROMANIA fix in aceeasi perioada 2013-2015 in care Cedry2k"l-a descoperit pe Dumnezeu". Dughin s-a intalnit cu"FETE BISERICESTI"(...)
32
6
Să meargă să stingă incendiul cei care îi blamează pe militari, niște "speciali care sug sângele boborului". Astfel de misiuni aduc recunoașterea meritelor acestor oameni atunci când se retrag din activitate. Ce fac ei nu poate face oricine și sigur nu o poate face "divizia trotinete". Cinste acestor oameni!
12
5
Iar iti dai singur like-uri ma, onanistule?
8
15
Intrebati-i pe aia din AUR,SOS,NOUA DREAPTA,"UNITI SUB TRICOLOR" (anarhisti sabotori "ULTRASI" aka huligani din galerii - grupare fondata de putinistul inflacarat George Simion), unde au fost in ultimele 24 de ore? Intrebati-i, doar putin, de curiozitate! Suntem curiosi, vrem sa-i vedem cum ridica din umeri si leagana din picior, ca vezi dom'ne ei"n-au vazut, n-au auzit nimic". Suspiciuni de sabotaj la tragedia de la cariera miniera de la Jilt(sabotaj la sistemul de franare al camionului). Apoi "criminalul"George Simion se intoarce la locul CRlMEl si CERE DEMISIA LUI VlRGlL POPESCU dupa tragedie. Apoi, incidentul AURolaciIor cu 4 gIoante, in timp ce un student de-al lui TEODOSIE PORCU MACEDON fura o locomtiva(diversiune). AUR cere demisia lui Grindeanu, ca nu-si inchide locomotivele. Tragedia de la COLECTIV, rapperul AURist Cedry2k lansa album"ROMANIA FURATA" in clubul COLECTIV, a doua zi, pe 31.10.2015 tema album: ROEXIT/anti-"globalisti americani lgbt". Suspecti: DAN PURIC- AUR-RUSIA
41
11
Ma scuzati, am mancat fasole, am tras un partz si a facut poc rafinaria, se mai intampla.
6
11
absolut totul e sub control. Prefectul e pe teren, garda de mediu e deplasata pe teren iar laboratorul agentiei pentru protectia mediului face analize !!! Multa mwie cu mult kkt la toti neghiobii din sistem !!!
20
1
Eu soog p**i non stop și mă doare la salam sunt protejat de sistem
9
9
Bosss avem holera avem si bum bum la navodari...e nasol..ramanem cu marfa nevanduta...faceti draq ceva cu ssm la rafinarie...
10
4
Este anormal sa ai atatea accidente intr-o perioada scurta la o amarata de rafinarie! Ori muncitorii sunt imbecili ori nimeni nu da doi bani pe protectia muncii!
25
1
Chiar daca munca intr-o rafinarie este foarte dificila sunt prea multe accidente; s-ar parea ca sunt lipsuri in standardele de exploatare, reparatii si protectia muncii dar si in activitatile de control ale organelor statului si probabil legislatie care ar trebui sa supravegheze foarte atent o rafinarie ca midia; daca ii intrebam pe aia de la Inalta Curte or sa ne spuna ca a fost de vina femeia de serviciu care dadea cu matura pe acolo sau portarul
26
1
E ceva putred la Petromidia! Amendați și închisi pana remediază toate problemele
30
4
nu s-au respectat niciodata normele de protectia muncii, accidentele si exploziile au fost si au ramas o norma. ITM-ul ia banii si se face ca controleaza.
35
1
O persoana decedata si 5 ranite.... "Bravo" Petromidia.. fara cuvinte..
12
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272