REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Revelion pe patul de spital! Bolnavii din Constanța au avut parte de artificii și bucate tradiționale

Revelion pe patul de spital! Bolnavii din Constanța au avut parte de artificii și bucate tradiționale

Replica API 2 ianuarie 2015 | 00:24 292

Copiii angajaților Arimex au sorcovit pacienții

Copiii angajaților Arimex au sorcovit pacienții

La Spitalul Clinic Județean de Urgență și Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a fost sărbătoare. Pacienții internați de Revelion au avea parte de un meniu cu totul special. Chiar dacă nu au petrecut sărbătorile în sânul familiei, bolnavii nu au simțit lipsa bucatelor tradiționale. Firma de catering Arimex Comexim 2000 s-a aprovizionat din timp cu toate produsele necesare și a preparat cele mai delicioase mâncăruri.

De pe masa bolnavilor nu a lipsit șunca praga, brânza de vaci, ciorba de văcuță cu legume, ciorba țărănească de purcel, supa de pasare cu găluște, tochitura dobrogeană cu mămăliguță, pilaful cu legume și friptură pui, cârnați de casă la gratar cu piure de cartofi, pulpa de vacuță la cuptor în sos de vin, castraveți murați, gogonele, fructe, cozonac, cartofi frantuzești, trunchi de chefal cu legume la tavă, terină din piept de pui cu legume, piftie de purcel, salată de boeuf, Salata a la rouse, tartă cu fructe exotice, placintă cu mere și dovleac.

Toate bucatele au fost binecuvantate de preoții Gigi Cristea și Ștefan Mircea. Pacienții au putut privi de la ferestrele saloanelor un spectacol de artificii și lumini oferit cu drag de echipa inimoasă a firmei Arimex.

În prima zi a anului, un grup de copii ai salariaților Arimex au sorcovit micuții internați în spital dăruindu-le dulciuri, fructe, creioane colorate și cărți de colorat.

"Dacă nu putem înmulți pâinile și peștele, stă în puterea noastră să înmulțim și binele și bucuria, să luăm locul celor care nu au reuşit să ajungă la cei dragi aflați în spital: soţi, copii, părinți, frați, surori, nepoţi, să aducem alinare persoanelor singure, la care nu vine nimeni, în speranța de a le alunga tristețea și de a le readuce zâmbetul pe buze. O mică bucurie, un sfat bun, mângâietor, să le amintim de cei dragi și să le urăm tuturor însănătoșire grabnică, un An Nou, rodnic, plin de pace, cu spor în toate cele bune dar și tradiționalul: La mulţi ani!”, a declarat Petre Preda, managerul cantinei de la Liceul Sanitar, unde se pregăteşte hrana pacienţilor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108