REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

REVOLTA părinților pe Ministerul Educației: „Directorii ne spun că fac ce dictează Inspectoratele Școlare”

REVOLTA părinților pe Ministerul Educației: „Directorii ne spun că fac ce dictează Inspectoratele Școlare”

Replica API 18 iunie 2015 | 00:23 249

Mai multe persoane s-au asociat într-un mesaj adresat ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Faptul că Educația din România se află la pământ nu mai reprezintă un secret pentru nimeni, însă ceea ce susțin acești părinți în mesajul lor este de-a dreptul strigător la cer.

Acuzații dintre cele mai grave și o situație a învățământului care ne trimite spre comparație cu țările bananiere. Alexandru Barbicioiu este tatăl unui elev care a terminat clasa a IV-a. Experiența sa cu cadrele didactice și cu conducerea l-au determinat să se revolte.

„1. În anul 2012, în prima zi de înscrieri la Școala „Regina Maria” din Arad l-am înscris pe fiul meu pentru clasa I, fiind al doilea copil înregistrat. În mod ciudat, la începerea anului școlar, apare în clasa I D. Clasele I A , I B , I C având efective complete, după explicațiile doamnei directoare „doamnele învățătoare și-au ales copiii” iar în clasa I D un efectiv de 16 copii cu o învățătoare aflată în concediu medical

2. În anul 2013 prima învățătoare (doamna care avea probleme de sănătate) este înlocuită cu o altă doamnă care rămâne însărcinată și care până la sfârșitul clasei I va pleca și dânsa în medical. Va urma o nouă învățătoare care va duce copiii până în clasa a III - a la început adică anul 2014, care, la rândul ei, va rămâne însărcinată și va pleca în decembrie 2014 în concediu medical, urmând să vină o altă învățătoare, a patra de data aceasta, în 3 ani!

3. În anul de grație 2015 urmează de data aceasta să intre Inspectoratul Școlar în scenă... Care apare cu o nouă bombă. Se desființează clasa a IV-a D și se combină cu clasa a IV-a C pentru că trebuie reduse posturile... Cum vi se pare? Credeți că am terminat?

4. În acești 3 ani deja am avut parte de 2 directoare... care bineînțeles sunt de bună credință, dar, din spusele dumnealor, fiind angajate de Inspectoratul Școlar, nu pot face decât ceea ce dictează acesta... Ați înțeles ceva? Nici eu... Atunci, să ne întrebăm ce au înțeles copiii noștri în acești 3 ani?

Până când domnule ministru al Educației să vă tolerăm pe dumneavoastră și pe cei pe care îi țineți aproape pe locurile calde din Inspectorat? Nu vă doresc mai mult decât să fiți pus în locul nostru, să aveți de crescut copii, nepoți și să nimerească pe mâinile unor astfel de învățători”, susține Barbicioiu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108