REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Rugină: Dorim ca viitorii absolvenţi să fie bine pregătiţi

Rugină: Dorim ca viitorii absolvenţi să fie bine pregătiţi

Replica API 1 septembrie 2015 | 21:13 263

160 de studenţi şi masteranzi de la Ovidius vor efectua stagii de practică

160 de studenţi şi masteranzi de la Ovidius vor efectua stagii de practică

Sorin Rugină

Peste 160 de studenţi şi masteranzi la specialitatea Kinetoterapie vor efectua stagii de practică şi vor fi consiliaţi în vederea construirii carierei în cadrul unui proiect derulat pe o perioadă de 5 luni (august - decembrie 2015). Proiectul, cu o valoare de aproximativ 1,6 milioane de lei, are ca obiectiv principal facilitarea procesului de inserţie pe piaţa muncii a 160 de studenţi şi masteranzi la specializarea Kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

„Proiectul a pornit de la nevoia de practică a viitorilor kinetoterapeuţi. Prin activitatea lor, kinetoterapeuţii încearcă să redea pacienţilor cât mai repede capacitatea fizică necesară reintegrării profesionale şi sociale în viaţa de zi cu zi. Numărul pacienţilor acuţi şi cronici care au nevoie de recuperare sub îngrijirea kinetoterapeuţilor este foarte mare. Practicarea profesiei de kinetoterapuet presupune o serie de particularităţi, cu care studenţii trebuie să se familiarizeze din timpul facultăţii.

Angajatorii solicită experienţă, iar stagiile de practică sunt foarte necesare, studenţii aprofundând competenţele cu ajutorul simulatoarelor, dar află şi care va fi mediul de lucru, interacţionează cu pacienţii”, a declarat prof. univ. Mirela Damian, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi managerul proiectului. Stagiile de practică au rolul atât de a-i ajuta pe studenţi să deprindă mai bine procedurile, dar şi să se obişnuiască cu particularităţile locului de muncă. Pentru participarea la stagiile de practică, studenţii vor primi subvenţii în valoare de 1.200 de lei. 80 de studenţi vor primi pe baza evaluărilor tutorilor premii în valoare de 600 lei.

”Universitatea Ovidius dorește ca viitorii săi abolvenți să fie bine pregătiți și performanți. De aceea, dorim să încurajăm studenții să facă cât mai multe stagii de practică și să se orienteze spre acel domeniu unde vor fi performanți”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității Ovidius din Constanța.

Studenții vor fi consiliați în cadrul Centrului de Consiliere PROKINETO de doi psihologi specializați în consiliere profesională. Proiectul ”Prokineto – Program de consiliere și dezvoltarea aptitudinilor pentru viitorii kinetoterapeuți” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Universitatea Ovidius a încheiat parteneriate pentru stagiile de practică cu instituții medicale recunoscute din județ Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, Sanatoriul Balnear Mangalia și Ovidius Clinical Hospital, potențiali viitori angajatori ai studenților și masteranzilor la Kinetoterapie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108