REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Rusia avertizează: 'Un nor radioactiv se îndreaptă din Ucraina către Europa!'

Rusia avertizează: 'Un nor radioactiv se îndreaptă din Ucraina către Europa!'

A.F. 20 mai 2023 | 00:00 861

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patruşev, a susţinut că norul radioactiv a apărut după distrugerea muniției cu uraniu sărăcit furnizată Kievului de către Occident, informează TASS, potrivit Rador.

Rusia avertizeaza: 'Un nor radioactiv se indreapta din Ucraina catre Europa!'Nikolai Patruşev

Distrugerea muniției cu uraniu sărăcit furnizată de Occident Ucrainei a dus la apariția unui nor radioactiv - acesta s-a îndreptat deja spre Europa, a declarat, vineri, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, la o întâlnire de la Sîktîvkar.

Patruşev a mai atras atenția asupra faptului că ieri președintele american, Joe Biden, a sosit în Japonia pentru a participa la summitul G7.

„Inclusiv pentru a susține, după cum consideră americanii, 'valorile democratice comune'. Liderii țărilor occidentale, sub presiunea Statelor Unite, vor discuta și despre asistența acordată Ucrainei', a spus Patruşev.

El a menționat că „americanii au 'ajutat' unele țări în acest mod de mai multe ori de-a lungul istoriei. Au 'ajutat' și Ucraina, au făcut presiune asupra sateliților lor și au furnizat muniție cu uraniu sărăcit. Distrugerea lor a dus la faptul că norul radioactiv s-a îndreptat spre Europa de Vest. Și în Polonia s-a înregistrat deja o creștere a nivelului radiațiilor”, a avertizat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, citează stiripesurse.ro.

În plus, a continuat el, „Statele Unite dezvoltă și folosesc deja arme chimice și biologice, inclusiv pe teritoriul Ucrainei”.

Afirmațiile lui Patrușev nu au fost confirmate și de oficialitățile europene până la publicarea acestei știri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, da, sigur. Doar ca norul se indreapta spre Moscova, nu spre Europa de Vest, iar explozia a avut loc acum vreo 40 de ani, nu acum, la Cernobal, cum ar zice Radio Erevan.
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468