REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Rusia respinge pista teroristă în explozia produsă într-un bloc de locuinţe din Magnitogorsk

Rusia respinge pista teroristă în explozia produsă într-un bloc de locuinţe din Magnitogorsk

Replica API 19 ianuarie 2019 | 00:00 258

Anchetatorii ruşi au reafirmat vineri că privilegiază pista unui accident cauzat de o scurgere de gaze la originea exploziei care a răpit viaţa a 39 de persoane la 31 decembrie într-un imobil din oraşul industrial Magnitogorsk (Ural), respingând informaţiile potrivit cărora ar fi vorba de un atac terorist comis de gruparea jihadistă Statul Islamic, potrivit AFP.

'De la început, Comitetul de anchetă a examinat toate versiunile posibile ale tragediei. La ora actuală, versiunea unei explozii cauzate de o scurgere de gaze rămâne prioritară', a indicat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Comitetului, Svetlana Petrenko.

Un articol din Nabaa, un buletin săptămânal de informare al grupării jihadiste Statul Islamic, evocase joi seara moartea a '39 de cruciaţi ruşi, zeci de răniţi şi de dispăruţi într-o operaţiune a soldaţilor Statului Islamic din Caucaz' la Magnitogorsk.

'Nu s-a descoperit nicio urmă de explozibili sau de componente ale acestora la locul incidentului', a insistat purtătoarea de cuvânt a Comitetului de anchetă rus. 'Sugerez ca jurnaliştii să nu acorde credit declaraţiilor organizaţiei teroriste care, după cum se ştie, revendică toate incidentele mediatizate în întreaga lume', a afirmat ea.

Explozia produsă într-un bloc de locuinţe din Magnitogorsk, oraş industrial din Ural, situat la circa 1.700 km est de Moscova, s-a soldat cu 39 de morţi în dimineaţa zilei de 31 decembrie. A doua zi, tot la Magnitogorsk, un microbuz a luat foc şi a explodat în timp ce transporta butelii de gaze, trei persoane aflate la bordul său pierzându-şi viaţa. Autorităţile ruse nu au făcut nicio legătură între cele două deflagraţii.

Aproape 1.100 de persoane locuiesc în blocul de beton construit în 1973, în epoca sovietică, unde 35 de apartamente au fost distruse în urma exploziei. Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat imediat la locul incidentului.

Exploziile din cauza scurgerilor de gaze sunt relativ frecvente în Rusia, ca urmare a infrastructurii uzate şi a normelor de securitate adeseori ignorate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108