REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Rutiera a ieşit la "vânătoare" de camioane cu cereale

Rutiera a ieşit la "vânătoare" de camioane cu cereale

Replica API 13 octombrie 2012 | 00:00 204

Acţiune de prevenţie

Acţiune de prevenţie

Perioada lunilor septembrie-octombrie este caracterizată de recoltarea produselor agricole, pe acest fond putându-se înregistra o creştere a afluxului de autovehicule în zonele cu specific, deci şi a problematicii rutiere. În urma analizei dinamicii accidentelor rutiere realizate la nivelul Serviciului Rutier Constanţa, în anul 2012 a rezultat faptul că în primele 9 luni ale anului s-a înregistrat un total de 992 accidente, cu 62 mai puţine faţă de aceiaşi perioadă a anului 2011, din care 141 au fost accidente grave de circulaţie, cu 7 mai puţine faţă de aceiaşi perioadă a anului 2011, din care a rezultat decesul a 61 de persoane, 103 persoane fiind rănite grav şi 77 rănite uşor, iar 851 au fost accidente uşoare, soldate cu 1078 persoane rănite uşor. În anul 2012 în mediul rural a fost înregistrat un număr de 361 accidente rutiere, reprezentând 36,3% din numărul total de accidente înregistrate la nivelul judeţului Constanţa, cu un plus 2,9% faţă de anul precedent.

Potrivit poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier, principalele cinci cauze generatoare de accidente rutiere în anul 2012 au fost neacordarea de prioritate auto, indisciplina pietonală, neacordarea de prioritate pietonilor, viteza neadaptată la condiţiile de drum şi nerespectarea distanţei între vehicule. În aceste condiţii la nivelul Serviciului Rutier Constanţa s-a constatat necesitatea efectuării unor acţiuni care să prevină producerea accidentelor rutiere şi să crească gradul de siguranţă a traficului rutier în mediul rural. Astfel, la data de 12 octombrie a.c., poliţiştii rutieri au derulat acţiuni specifice în localităţile Ciocârlia, Techirghiol şi Eforie, avându-se în vedere creşterea prezenţei efectivelor de poliţie în zonele de interes operativ, a vizibilităţii elementului poliţienesc pe arterele rutiere din mediul rural, asigurarea fluenţei traficului rutier şi reducerea riscului accidentogen. De asemenea, au fost verificate semnalizările rutiere existente în mediul rural, centralizarea deficienţelor constatate şi informarea factorilor de răspundere în vederea înlocuirii şi completării acesteia, fiind efectuate şi verificări ale legalităţii transportului de produse agricole şi animale pe arterele de circulaţie.

Ce sancţiuni s-au aplicat

Poliţiştii rutieri au aplicat un număr de 89 sancţiuni contravenţionale, care au avut ca scop prevenirea şi combaterea opririlor şi staţionărilor pe partea carosabilă, precum şi a traversărilor neregulamentare în zonele unde se practică comerţul cu produse agricole, fiind vizaţi pietonii, bicicliştii, căruţaşii, conducătorii de mopede, persoanele care conduc vehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice etc. Totodată, poliţiştii au informat participanţii la trafic cu privire la folosirea corespunzătoare a drumului public şi necesitatea respectării normelor rutiere.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108