REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

S-a lansat o nouă platformă pentru civismul din Constanţa. Eşti gata să îţi publici problemele?

S-a lansat o nouă platformă pentru civismul din Constanţa. Eşti gata să îţi publici problemele?

Replica API 2 noiembrie 2016 | 00:31 269

A fost lansată platforma „Alerte Constanța”, marți, 1 noiembrie, la sediul Partidului Național Liberal, de pe strada Lahovary. Inițiat de tinerii liberali, acesta se dorește a fi un proiect pentru sporirea actului civic din Constanța și nu numai, aplicația fiind disponibilă și pentru locuitorii din Hârșova și Mangalia. La proiect au lucrat membrii TNL, inițiatori fiind Cristina Văsii și Bogdan Bola, dar au fost implicați și juriști si specialiști din cadrul partidului. Momentan e valabil doar pe calculator, fiind responsive și pe telefonul mobil, lucrându-se deja la o aplicație pentru smartphone-uri. Se pot adăuga alerte, știri, evenimente de către orice cetățean, care o să fie verificate de către un administrator sau voluntar, apoi publicate.

„Acest proiect este exclusiv al proiectului organizației de tineret a Partidului Național Liberal. Proiectul se numește „Alerte Constanța” și a fost realizat sub platforma „Cunoaste-ti Comunitatea”, creată de colegii mei acum câțiva ani. Acest proiect implică o platformă online în ideea de a intra în contact direct cu cetățenii orașului, fiind extinsă și la nivelul orașului Hârșova și Mangalia. Ea este realizată și adaptată pentru a fi utilizată și pe mobil, în speranța că în curând vom reuși să facem și o aplicație, după ce vom trece de faza de testare.

În momentul de față noi o lansăm în fază de test deoarece există posibilitatea pe parcursul lansării să mai apară erori, pe care ne asumăm să le reparăm în cel mai scurt timp posibil. Este un proiect pe care noi l-am preluat de la niște colegi de-ai noștri de la Galați. Există și www.alertegalati.ro. Am aflat de proiect de la ei acum un an de zile. Noi am reușit să facem această platformă, aproximativ, în primăvară. Însă din diferite motive, am tot amânat lansarea.

Am realizat-o pentru a primi informații direct de la cetățeni, privind problemele orașului în ceea ce privește iluminatul stradal, spații verzi, probleme gen o canalizare fără capac, o groapă foarte mare în asfalt. Tocmai în ideea de a-i face să fie activi. Nu există menționat pe site logo-ul PNL sau faptul că este vreun proiect politic tocmai pentru că am vrut să fim cât mai deschiși către cetățeni.

Avem o echipă de juriști, oameni de specialitate și voluntari.”, a specificat Cristina Văsii, unul dintre inițiatorii proiectului. Tinerii liberali au mai adăugat că nu au vrut să lanseze în primăvară, când era deja finalizat proiectul, pentru că ar fi fost în timpul campaniei electorale de la alegerile locale. Mai mult, ei vor ca să încheie colaborări cu administrația locală pentru a putea avea o eficiență mult mai mare ceea ce își doresc. Platforma este disponibilă, în fază de testare, la adresa www.alerteconstanta.ro.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108