REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

S-a născut M10, asociaţia Monicăi Macovei

S-a născut M10, asociaţia Monicăi Macovei

Replica API 12 ianuarie 2015 | 00:09 314

Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei a susţinut, duminică, o conferinţă de presă în care şi-a anunţat lansarea asociaţiei alături de susţinătorii săi din campanie. În cadrul conferinţei de presă organizată la un hotel de pe Calea Victoriei, Macovei a anunţat înfiinţarea Asociaţiei M10. Site-ul oficial al asociaţiei există deja, de la care aflăm că se cere un „e-government şi introducerea ghişeului unic în interacţiunea cetăţeanului cu administraţia publică: nici o instituţie să nu-şi mai bată joc de români plimbându-i de la o instituţie la alta pentru rezolvarea unei singure probleme” şi „vot la distanţă - electronic sau prin corespondenţă - pentru toţi românii: vom fi primii care îl vom adopta în asociaţia noastră”. De asemenea, potrivit susţinătorilor europarlamentarului, va fi monitorizată „local şi central, cheltuirea banilor noştri de către administraţia publică”.

Alături de Macovei, în cadrul proiectului, se regăsesc Adrian Papahagi, Marian Preda sau Șerban Marinescu și, potrivit manifestului asociației, „M10 s-a născut din campania prezidențială a Monicăi Macovei, derulată sub acest logo, și din cele zece porunci pe care aceasta le-a adresat clasei politice. 10 reprezintă astfel un decalog al normalității, dreptății și prosperității. M înseamnă pentru noi Merit, Muncă, Modernizare. 10 este și o aspirație spre excelență: vrem să fim de nota 10. 10 curat!”

Macovei a dat de înțeles încă din primele zile de după cel de-al doilea scrutin prezidențial, din 16 noiembrie 2014, că ar putea demara o platformă politică. La scurt timp, s-a discutat intens și de un partid. Pe 1 decembrie 2014, europarlamentarul român a declarat că viitorul ei partid va funcţiona foarte mult online şi nu va avea sedii în toată ţara.

De asemenea, Macovei mai are un proiect vis-a-vis de partidele din ţara noastră. La începutul anului trecut, europarlamentarul anunţa modificarea criteriilor pe baza cărora se pot înfiinţa partidele politice, prin reducerea drastică a numărului de membri fondatori.

Potrivit statutului M10, scopul asociației este să „stimuleze inițiativa civică și implicarea cetățenilor în procesul de luare a deciziilor și în viața publică, interacțiunea dintre cetățean și administrație, să promoveze statul de drept, independența justiției şi valorile democratice, să promoveze și să apere drepturile omului, să monitorizeze procesul electoral”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108